Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

29. september 2022 11:52

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29.september 2022.

Udenlandske butikstyve anholdt - Vanvidsbilist fik taget bil og kørekort - Mand sigtet for narkosalg i Nykøbing Sj. - Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. september 2022 kl. 07.00 til 29. september 2022 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Unionsvej, Køge

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Engvangen, Solrød Strand
Nygårdsvej, Højby Sj.

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Andromedavej, Højby Lyng, Højby Sj.

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Odinsvej, Høng
Egestræde, Store-Heddinge

 

Tyveri fra køretøjer:

Fjortenskæppevej, Roskilde

 

Bilist kørte af vejen – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 12.08 mistede en 82-årig kvinde fra Stenløse af ukendte årsager herredømmet over bilen, da hun kørte ad Kalundborgvej i Snertinge mod vest. Bilen kørte af vejen og ramte nogle grantræer i vejkanten. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 82-årige blev kørt til tjek på sygehuset, men hun slap uden alvorlige skader. Ejeren af ejendommen med grantræerne blev orienteret om uheldet og politiet registrerede sagen.

 

Udenlandske butikstyve anholdt – Galoche Allé, Køge

Kl. 13.47 kørte en patrulje til Superloppen i Køge, hvor en udenlandsk mand havde forsøgt at stjæle en vase og en porcelænsfigur til i alt 760 kr. Personalet havde forsøgt at tilbageholde manden, men han rev sig fri og undløb. Han kørte fra stedet i en polsk registeret bil, der holdt klar på parkeringspladsen med yderligere to mænd i. Politiet kom hurtigt frem og fik stoppet flugtbilen på Københavnsvej i Køge.

Tre mænd på 40, 51 og 52 år fra Polen blev anholdt og taget med til stationen til afhøring. Bilen blev ransaget, hvor der blev fundet nyt værktøj, som viste sig at være blevet stjålet fra Bygma i Køge i onsdags. Værdien af det stjålne værktøj er 7784 kr. I bilen blev desuden fundet tre par sko, som også formodes at være tyvekoster, hvilket politiet nu forsøger at fastlægge.

De tre anholdte er fortsat i politiets varetægt, hvor sagerne vil forsøges afgjort med en straksbøde, og herefter vil der blive taget stilling til, om nogen af de anholdte kan udvises administrativt at Danmark.

 

Narkokørsel – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 15.14 stoppede politiet rutinemæssigt en 41-årig mand fra Holbæk, som kørte ved en tankstation på Gl. Ringstedvej i Holbæk. En narkometertest viste, at han var påvirket af euforiserende stoffer og han havde desuden ikke et gyldigt kørekort. Bilisten blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

 

Narkoindsats – Ladegårdsparken, Holbæk

I går eftermiddags var vores lokalbetjente på gaden i Ladegårdsparken, da flere beboere havde anmeldt generende hashrygning omkring nogle bestemte opgange. I en opgang traf de en mand, som forsøgte at skjule en hashbong, da betjentene henvendte sig til ham. Hans lejlighed blev ransaget, hvor der blev fundet to klumper hash på i alt 8,66 gram, som den midaldrende mandlige beboer blev sigtet for at besidde.

Lidt efter mødte betjentene en mand i 30´erne, som tydeligt ikke ville tale med politiet. Patruljen delte sig op, og gik hver sin vej rundt om bygningen, og så snart manden fik sit snit til det satte han i løb væk fra betjentene. Han blev nu løbet og anholdt, og her blev det klart, hvorfor han gerne ville væk. I mandens lommer fandt patruljen adskillige klumper hash, der blev vejet til i alt 21 gram og 2,5 gram skunk. Manden blev sigtet og narkoen blev beslaglagt. Betjentene ransagede mandens lejlighed, men fandt ikke yderligere. De sigtede kan forvente en bøde i sagen.

 

To narkopåvirkede knallertførere – Møllestræde, Kalundborg

Kl. 17.45 så en patrulje to knallerter køre sammen af Møllestræde i Kalundborg. Betjentene besluttede at standse dem i en rutinekontrol, og det viste sig at være en god beslutning. Begge mandlige knallertførere, en 42-årig og en 43-årig fra Kalundborg, viste sig at være påvirket af euforiserende stoffer. De blev derfor sigtet for narkokørsel, anholdt og kørt til blodprøveudtagelse, hvorefter de blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter de to vil høre mere i deres sager.

 

Bil og kørekort taget fra vanvidsbilist – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

RETTELSE k: Målingen blev foretaget på Skovvejen i Jyderup, Kalundborg i østlig retning!

 

Kl. 19.39 blev en bilist blitzet i en ATK-kontrol med vanvittig høj fart på Skovvejen i Jyderup mod øst. Målingen lød på 161 km/t i en 80 km/t zone, og farten blev derfor overskredet med 100%, og falder ind under reglerne om vanvidskørsel. Kort efter bankede politiet på døren hos den registrerede ejer af bilen, en 21-årig mand fra Jyderup. Betjentene genkendte bilejeren fra fotoet i ATK-bilen, og han erkendte at have siddet bag rattet.

Den 21-åriges kørekort blev inddraget på stedet og bilen beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 21-åriges accepterede. I januar blev den 21-årige blitzet i en ATK-kontrol i Jylland, som kostede ham en bøde på 3000 kr og et klip i kørekortet.

Den 21-årige kan nu forvente at retsligt efterspil i sagen om vanvidskørsel, hvor der vil blive taget stilling til, hvor længe han mister sit kørekort og om bilen kan endeligt konfiskeres.

 

Mand sigtet for narkosalg – Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 18.54 var betjente fra lokalstationen i Asnæs på patrulje i Nykøbing Sj. by, da de mødte tre lokale mænd, de kendte fra tidligere sager. Mændene viste med al tydelighed, at de ikke ønskede kontakt med patruljen. Mændene blev skønnet påvirkede af euforiserende stoffer, så de blev alle visiteret. En 31-årig mand blev sigtet for at besidde to gram hash og en 28-årig havde poser med pulverrester på sig, som den 28-årige erkendte havde indeholdt kokain.

Betjentene ransagede den 28-åriges bopæl, hvor der blev fundet ni såkaldte salgsposer med kokain, som indeholdt hver godt 1 gram stof og 1,4 gram hash. I lejligheden fandt politiet desuden flere tegn på narkosalg i form af fyldstof, måleskeer pølsemandsposer og vægt. Den 28-årige blev sigtet for at besidde narkoen med henblik på videresalg og de ulovlige effekter blev beslaglagt. De sigtede vil høre mere fra politiet i deres sager. Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

9. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 9. december 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 8. december 2022 kl. 07.00 til 9. december 2022 kl. 07.00.

6. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. november 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. november 2022 kl. 07.00 til 29. november 2022 kl. 07.00. Denne døgnrapport er den 29/11-2022 udsendt som en pressemeddelelse, men udsendes nu også - forsinket - som et uddrag af døgnets begivenheder i det anførte døgn.

6. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 6. december 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 5. december 2022 kl. 07.00 til 6. december 2022 kl. 07.00.

Forslag