Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

9. oktober 2024 11:07

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 9. oktober 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 9.oktober 2024 kl. 07.00 til 10. oktober 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Trehøjevej, Kirke-Hyllinge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Slimmingevej, Ringsted
Dådyrvej, Vipperød
Ejbyvej, Lille-Skensved

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Frydenhøj Allé, Greve

Tyveri fra køretøjer:

Tværager, Greve
Ravnsbjergvej, Vig
Vindekilde Strandvej, Veksø Sj.
Vesterlyng, Kalundborg
Kløvervænget, Tuse

Mand skabte utryghed med kniv - Jyllandsgade, Ringsted

Kl. 08.10 kørte en patrulje til et supermarked i Ringsted, hvor en mand havde skabt utryghed og fægtet med en kniv. På stedet traf politiet en 27-årig mand fra Rødovre, som optrådte voldsomt og opfarende. Han blev pacificeret med brug af peberspray og anholdt. Han blev fundet i besiddelse af en kniv med en bladlængde på 10,5 cm og et knojern, som han blev sigtet for at besidde.

Han havde ikke truet nogen personer, men udelukkende optrådt utryghedsskabende. Den 27-årige mand blev skønnet påvirket, så han blev taget med til stationen til afrusning i detentionen indtil han var faldet til ro. Han kan forvente en bøde i sagen.


Falske bankfolk snød ældre - Tølløse og Holbæk

Kl. 13.05 anmeldte en kvinde i 80´erne fra Tølløse, at hun at en time før var blevet kontaktet af en mand fra Danske Bank, som havde sagt, at der var ved at blive overført penge fra hendes konto til en konto i udlandet. "Bankmanden" sendte straks sendte en mand til hendes hjem for at hente hendes dankort, da hun skulle have et nyt.

Kvinden beskriver ham som:

Mand, Mellemøstlig af udseende, 35-40 år, 175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Brun striktrøje

"Bankmanden" var i røret mens kortet blev afhentet, og først senere gik det op for den ældre kvinde, at hun var blevet narret. Der var blevet hævet 6.000 kr fra kontoen før kortet blev spærret.
Kl. 14.56 anmeldte pårørende til en ældre kvinde fra Tuse, at hun omkring kl. 13.30 var blevet snydt af falske bankfolk til at udlevere sit dankort til en mand, der dukkede op i hendes hjem. Hun talte i telefon med en anden bankmand, som fik udleveret hendes pin-kode.

Manden der hentede kortet beskrives som:
19-21 år, ca. 170 cm høj, hvid i huden, lyst/rødligt hår, iført striktrøje med lynlås i mørke farver. Talte dansk.

Den falske bankmand spurgte, om kvinden havde guld liggende hvilket hun afslog Hun fik efterfølgende hævet 6.000 kr fra sin konto.

Kl. 14.57 anmeldte en 82-årig kvinde fra Holbæk, at hun kort forinden var blevet snydt af falske bankfolk. Hun var ligesom de øvrige kvinder blevet kontaktet af en medarbejder, der sagde han ringede fra Arbejdernes Landsbank, som sagde hun skulle have et nyt kort.

En mand der beskrives som: 35-40 år, mørkblondt kort hår, ca. 170 cm høj, slank, pæn klædt, havde kort efter hentet hendes kort.

Efterfølgende fattede den 82-årig mistanke til at hun ringede derfor til politiet, og kontoen blev straks spærret, så hun fik ikke hævet nogen penge.

De tre vigtigste tips for at undgå denne form for svindel:

- Smæk røret på!
- Udlever ALDRIG kort og koder
- Ingen banker eller myndigheder beder dig om at overføre penge

Husk bedragerne forsøger at stresse deres ofre med skræmmetaler om at de er ved at miste alle deres penge. Tal med dine pårørende om disse råd og risikoen for at blive udsat for svindel.

Vand på vejen årsag til uheld - Holbækmotorvejen, Vipperød - Holbæk

Kl. 14.37 skete et uheld på Holbækmotorvejen mod vest, da en 30-årig mand fra Roskilde mistede herredømmet over sin bil på grund af vand på kørebanen. Bilen ramte autoværnet og røg retur til vejbanen, hvor der skete sammenstød med en 45-årig mand fra Odsherred. Den ene bilist blev tilset i ambulance, men ingen var kommet noget alvorligt til. Motorvejen blev spærret i omkring en times tid, hvor den ene bil blev fjernet, så første vognbane kunne åbnes.

Brand i container gav meget røg - Navervej, Roskilde

Kl. 15.31 kom et alarmopkald om brand i en container på Navervej i Roskilde. Der var intet mistænkeligt ved branden, og derfor ingen behov for politiet på stedet. Dog røg det meget fra branden, og røgen kunne grundet tåge ikke lette, så politiet udsendte orientering på det sociale medie X. Røgen gav ikke anledning til større udfordringer.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

8. oktober 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 8. oktober 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 7.oktober 2024 kl. 07.00 til 8. oktober 2024 kl. 07.00.

7. oktober 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 7. oktober 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 4.oktober 2024 kl. 07.00 til 7. oktober 2024 kl. 07.00.

4. oktober 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 4. oktober 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 3.oktober 2024 kl. 07.00 til 4. oktober 2024 kl. 07.00.