Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

15. juli 2019 14:17

Uddrag af døgnrapport fra fredag 120719 kl 0700 til mandag 150719 kl 0700


Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Københavnsvej, Roskilde
Nørupvej, Regstrup
Bådehavnen, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Femøvej, Hårlev
Sirgræsvej, Store-Heddinge
Rødsvingel, Store-Heddinge
Strøby Bygade, Strøby
Hanekjær, Store-Heddinge
Uglevej, Solrød Strand
Kringsholmvej, Greve
Barsebæk, Holbæk- 3 steder
Spurvevej, Hellested, Hårlev
Søndre Damtoften, Solrød Strand
Trekanten, Køge
Åtoften, Solrød Strand
Elverhøjparken, Hellested, Hårlev
Møllerækken, Vallø, Køge
Svanemosen, Greve
Snekkevej, Jyllinge
Mosebakken, Greve
Peder Billesvej, Holbæk
Karlstrup Strandvej, Solrød Strand
Drosselvej, Ringsted
Drosselvej Hellested, Hårlev

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Funkiavej, Abildøre, Vig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Klemmenstrupvej, Køge


Fredag til lørdag


Biler kørte ræs – Ventrupparken, Greve

Kl. 2106 anmeldte en borger, at der var flere biler samlet ved Venttrupparken, og at de kørte ræs. Flere patruljer kom hurtigt frem til stedet, men traf ingen biler, der kørte ræs eller på anden måde var utryghedsskabende. Politiet blev i område et stykke tid, og lavede desuden tilsyn ved Greve Main, der også tidligere har haft problemer med biltræf. Heller ikke her var der køretøjer samlet eller noget af interesse for politiet. Der kom ikke yderligere anmeldelser om biler, der kørte ræs i Greve den aften.

Unge lavede uro ved børnehave – Bredgade, Roskilde

Kl. 2226 fik politiet anmeldelse om, at der sad nogle unge og hang ud ved en børnehave og lavede uro. Anmelderen frygtede, at de unge ville ødelægge noget ved børnehaven. Politiet kørte til stedet, hvor de traf en gruppe unge mænd i alderen 19-21 år. Der lugtede af hash ved de unge, så politiet visiterede gruppen, for at se om de var i besiddelse af hash eller andet ulovligt. To 19-årige mænd fra Roskilde blev sigtet for at være i besiddelse af narko, da de fundet i besiddelse af henholdsvis 0,77 og 1,4 gram hash. Der var ikke forøvet hærværk på stedet, men gruppen af unge blev bortvist fra børnehavens område.

Mistænkelig mand - Merkurvej, Jyllinge - Roskilde

Kl. 2315 fik politiet en anmeldelse om, at en 14-årig pige fra Jyllinge var på vej hjem fra en veninde samme dag omkring kl. 2255, da hun for enden af Merkurvej blev antastet af en mand, der tog fat i hende og bad hende komme med. Pigen fik vristet sig løs ved at sparke manden over benet, hvorefter hun løb fra stedet og hjem til sin ven, der boede tæt på. Pigen fortalte herefter sine forældre om episoden, og de kontaktede politiet.
En patrulje kørte hjem til pigen, der blev afhørt til sagen.
Pigen beskrev manden som:

A: Mand, Dansk af udseende, 30-40 år, Kropsbygning: Kraftig med tyk mave og tynde b. Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Læderjakke med påskrift ”motorcykel” på brystet og reflekser på skulderne og cowboybukser.

Politiet efterforsker sagen, for at forsøge at finde frem til manden og finde ud af, hvad hans hensigt var. Borgere der har set den beskrevne mand i Jyllinge fredag aften, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.


Væddeløbskørsel – Ringvejen, Køge

Kl. 2355 bemærkede en politipatrulje to biler, der kørte imod patruljen i modsatte vejbane. De to biler accelererede kraftigt, så der kom hjulspin og kørte herefter videre ad Ringvejen i høj fart, mens de skiftedes til at køre forrest og en længere strækning. Politiet kørte efter de to biler, for at bringe den farlige kørsel til standsning. Politiet standsede de to biler på Københavnsvej ud for nr. 108 og traf de to førere, en 19-årig mand fra Borup og en 19-årig mand fra Herfølge. De blev sigtet for at have kørt om kap/væddeløbskørsel, hvilket de umiddelbart godt kunne erkende. De fik en formaning om at køre pænt, og  de kan nu forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Alvorlig trafikulykke – Køgevej, Køge – Stevns

Kl. 0048 anmeldte en forbipasserende bilist, at han netop havde fundet en livløs alvorligt tilskadekommen person som lå på vejen. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor de forsøgte at yde førstehjælp til den tilskadekomne mand. Manden, en 29-årig mand fra Næstved, blev kort efter erklæret død af en læge. Der var ingen andre parter fra ulykken til stedet til at forklare, hvad der var sket. En bilinspektør til tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og lave en rapport. Køgevej blev afspærret mens undersøgelserne stod på. Ved undersøgelsen fandt politiet flere bildele, der kunne stamme fra flugtkøretøjet, herunder en nummerplade. En politipatrulje fandt hurtigt frem til bilen, som kunne være den, som havde ramt den 29-årige, idet forruden var knust. Politiet fandt også frem til ejeren af bilen, en 30-årig mand fra Køge, der erkendte, at han havde kørt bilen. Han oplyste, at han troede han havde ramt et rådyr, og at han havde standset op. Da han ikke kunne se noget han havde ramt, var han kørt hjem. Den 30-årige blev taget med til en rutinemæssig blodprøveudtagelse og for at blive afhørt til uheldet. Politiet har en formodning om, at den 29-årige mand gik langs vejen, hvor han blev ramt af den 30-årige, der kom kørende i sin personbil. De pårørende til den 29-årige er underrettet om ulykken. Politiet skal nu undersøge alle omstændigheder ved ulykken, hvorefter der vil blive tage stilling til, hvad der videre skal ske i sagen.

På festival uden billet – Vig Festival, Vig – Odsherred

Kl. 0140 traf politiet en festivaldeltager ved årets Vig Festival, som deltog i festivalen, selvom han ikke havde købt billet. Den 17-årige mand fra Holbæk erkendte, at han var hoppet over et hegn for at komme ind. Han blev sigtet for overtrædelse af straffeloven og bortvist fra stedet. Han kan nu forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.


Lørdag til søndag


Udenlandsk butikstyv anholdt – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 1550 kom en anmeldelse fra en tøjforretning i Ringsted Outlet, hvor en vagt havde tilbageholdt en udenlandsk butikstyv, der havde stjålet 24 Lacoste poloshirt til en værdi af 11.760 kr. En medgerningsmand var flygtet fra stedet. En medarbejder i butikken var blevet opmærksom på tyveriet, da hun fra baglokalet så på overvågningen, at to mænd var ved at putte tøjet ned i en såkaldt ”russerpose”. Det vil sige en pose som er lavet til at snyde alarmsystemet. Politiet kom frem og traf den mistænkte, en 31-årig mand fra Rumænien, der blev sigtet og anholdt for tyveriet, som han erkendte. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt med tolk. Han blev søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor han fik en straksdom på 40 dages fængsel og en udvisning af Danmark med indrejseforbud i 6 år.

Narkobesiddelse – Vig Festival, Vig – Odsherred

Kl. 2240 blev en 18-årig mand fra Nykøbing Sjælland sigtet og anholdt for besiddelse af narko, da en patrulje fandt 3,86 gram MDMA, 7,25 gram hash og 3,1 gram kokain på ham i forbindelse med en visitation. Han blev afhørt til sagen, hvorefter han af festivalen fik klippet sit armbånd og blev bortvist. Narkoen blev beslaglagt og vil senere blive destrueret. Den 18-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Kørte ind i kirkemur – Strandvejen, Gørlev sj. – Kalundborg

Kl. 0229 skete et solouheld, da en 16-årig spirituspåvirket ung mand kørte ind i kirkemuren ved Reersø Kirke. Den 16-årige slap fra uheldet uden skader, men bilen blev totalskadet og kunne ikke køre derfra. Med i bilen var to medpassagerer, der heller ikke kom til skade. Den 16-årige unge mand fra Gørlev, blev sigtet og anholdt for spirituskørsel og kørsel uden førerret. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den unge mands værge samt de sociale myndigheder blev underrettet om episoden.



Søndag til mandag


Uberettiget brug af politiskjorte – Labæk, Holbæk

Kl. 1207 anmeldte en borger, at han havde set en mand som var iklædt en sjusket politiskjorte, men ikke i øvrigt bar uniform. Borgeren var sikker på, at der var tale om en ”falsk” politimand. Den falske betjent havde talt med en kvinde, men det var uvist for anmelderen om hvad. Manden fremstod ifølge anmelderen uligevægtig Politiet fandt kort efter frem til manden i politiskjorten, en 52-årig mand uden fast bopæl, der blev sigtet og anholdt for uberettiget at have iklædt sig skjorten. Han erkendte forholdet, men nægtede at have udgivet sig for at være betjent. Poltiet fandt ikke grund til at tro, at den 52-årige havde forsøgt at fremstå som politimyndighed over for nogen. Han blev løsladt senere på dagen, men kan forvente at høre mere fra politiet, når hans sag skal afgøres.

Brand i udestue – Arnøje Bygade, Arnøje, Store Heddinge – Stevns

Kl. 1534 kom et alarmopkald om brand i et hus. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der udestuen stod i flammer. Ilden blev slukket før den bredte sig yderligere. Årsagen til branden var et stearinlys, som var blevet glemt i udestuen. Husets ejer blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven ved uforsigtighed med ild.

Trusler på livet – Greve

Kl. 1748 fik politiet anmeldelse fra en 29-årig kvinde fra Greve, om at hendes eksmand havde opsøgt hende i sit hjem omkring kl. 12.00, hvor han havde truet hende og hendes familie på livet. Eksmanden, en 31-årig mand fra Albertslund, havde et tilhold mod at opsøge den 29-årige på grund af tidligere konflikter imellem de to. Den 29-årige følte hun var tvunget til at følge med ham. De kørte rundt i en bil i længere tid, hvorunder truslerne fortsatte. Under truslerne viste den 31-årige, at han var i besiddelse af en pistol. Midt- og Vestsjællands Politi anholdt fredag kl. 20.33 den 31-årige under en større politiaktion på Københavns Vestegn. Han vil i dag kl. 13.00 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, som sigtet for trusler, våbenbesiddelse, frihedsberøvelse, ulovlig tvang samt overtrædelse af tilhold. Anklageren vil begære dørlukning i sagen, så politiet kan ikke oplyse yderligere i sagen.

Uro på hotel – Algade, Roskilde

Kl. 0525 fik politiet en anmeldelse fra et hotel i Algade om, at en udenlandsk mand have kastet ting ud af vinduet og råbt højt. Personalet havde forsøgt at tale hotelgæsten til ro, men han virkede uligevægtig og udadreagerende. Politiet kom frem og traf en 38-årig mand fra Schweiz, der var påvirket af alkohol. Han blev taget med i detentionen til afrusning, og blev løsladt næste morgen, hvor han igen var faldet til ro. Manden blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.

16. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 16. april 2024.

Vidner søges til indbrud i skole - Mand indrømmede at have narko derhjemme - Lokalbetjente fandt våben hos flugtbilist. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. april 2024 kl. 07.00 til 16. april 2024 kl. 07.00.