Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

31. august 2020 12:40

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 280820 kl. 0700 til mandag den 310820 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Frederiksberg, Svebølle
Kløvestedvej, Borup

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Turøvej, Vollerslev, Ringsted
Bjergstedvej, Jyderup
Haraldstedvej, Haraldsted, Ringsted
Spættevænget, Ejby, Lille-Skensved
Birkevej, Tune
Østergade, Tølløse
Vådager, Kirke-Hyllinge
Parkås, Greve (2 steder)
Liljevej, Vester Såby, Hvalsø
Tranebærvej, Greve
Roskildevej, Vipperød
Sikærsvej, Snoldelev, Gadstrup
Mirabellevej, Kirke-Hyllinge
Bredager, Kirke-Hyllinge


Indbrud i fritids-/sommerhus:

Oddenvej, Havnebyen, Sjællands Odde
Ildervej, Bognæs, Holbæk

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Absalonsvej, Holbæk


Fredag – lørdag


Pythonslange fundet på sti – Borgmestergårdsvej, Holbæk

Kl. 10.38 fik politiet anmeldelse fra en kvindelig hundelufter, der havde set en slange, som lå på stien ved Holbæk Atletikstadion. Hun tog et foto af slangen, som hun sendte til politiet, og det blev klarlagt, at der var tale om en pythonslange på omkring 50 cm. Politiets indsatsleder blev sendt til stedet, men da havde slangen forladt stien og var kravlet ind i et stort buskads, hvor den havde gemt sig. Patruljen ledte efter slangen, men fandt den ikke. Borgere som ser slangen bedes straks kontakte politiet, så slangen kan komme hjem igen. Slangen er en kvælerslange, som ikke er giftig.

Butikstyve fik straksbøde – Alfarvejen, Osted – Lejre

Kl. 11.22 blev to udenlandske kvinder tilbageholdt i Netto i Osted, hvor de havde begået butikstyveri. Kvinderne havde i fælleskab lagt varer ned i en kurv, hvorefter de gik til kasse for at betale. Nogle af varerne blev dog ikke lagt op på båndet, men efterladt i bunden af kurven, som blev skubbet forbi kasse på gulvet uden for ekspedientens synsvinkel. En patrulje kom frem til stedet, hvor de traf to kvinder fra Rumænien på 21 og 31 år. De blev sigtet for butikstyveri af tøj og dagligvarer i forening til en værdi af 304 kr. Personalet genkendte desuden den ene kvinde fra overvågningen, hvor hun dagen forinden havde stjålet en T-Shirt til 50 kr på samme måde, hvilket hun også blev sigtet for. De to blev taget med til politistationen til afhøring med tolk. De erkendte begge sigtelsen og betalte en straksbøde, hvorefter de blev løsladt.

Narkokørsel – Nørregade/Niels Juelsgade, Køge.

Kl. 21.45 bemærkede en patrulje en bilist, som kørte ad Niels Juelsgade, og i krydset ved Nørregade svingede til venstre. Ved svingningen overholdt bilisten ikke sin ubetingede vigepligt over for en modkørende bil, men kørte frem og var til ulempe, så den modkørende måtte bremse op for at undgå påkørsel. Patruljen standsede bilen, som blev ført af en 20-årig mand fra Valby, som var påvirket af narko. Han blev sigtet for at overtræde sin vigepligt og køre i narkopåvirket tilstand. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 20-årige høre mere fra politiet i sagen.

Forsøg på manddrab – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 01.19 – 26-årig mand blev alvorligt kvæstet, da han blev stukket med kniv i forbindelse med et internt opgør. Læs mere om sagen i pressemeddelelse udsendt lørdag formiddag på polti.dk.

Den tilskadekomne 26-årige mands tilstand meldes at være stabil, men han er fortsat indlagt til behandling. Den 22-årige mand, som politiet efterlyser i pressemeddelelsen, søges fortsat. Politiet har fået få henvendelser fra borgere, som mener at have set den 22-årige i Kalundborg lørdag nat. Politiet har endnu ikke anholdt den mistænkte, men har en intensiv eftersøgning i gang. Efterforskningen af sagen fortsætter, herunder om den eftersøgte 22-årige kan være søgt til andre dele af Danmark.


Lørdag – søndag:


Færdselsuheld – Bredgade / Bethesdagade, Kalundborg

Kl. 11.12 var der sket et færdselsuheld, hvor en bilist og en cyklist var stødt sammen i et trebenet vejkryds. Det viste sig, at en 50-årig mand fra Kalundborg som fører af en personbil var kørt ad Bredgade mod vest frem til krydset ved Bethesdagade, hvor han ville svinge til venstre. Under svingningen blev han på højre side påkørt af en 61-årig kvinde fra Kalundborg, som kørte på cykel ad Bredgade mod øst i den hensigt at fortsætte videre ad Bredgade. Cyklisten faldt af cyklen, men blev i den tilkaldte ambulance bragt til skadestuen til behandling for en mulig skade i skulderpartiet som følge af sammenstødet. Cyklisten anvendte styrthjelm under kørslen, og der opstod skader på både bil og cykel som følge af sammenstødet. Politiet optog rapport om uheldet, idet bilisten kan mistænkes for overtrædelse af færdselsloven i forbindelse med svingningen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen – Holbæk

Kl. 11.58 blev trafikken på både Holbæk- og Kalundborgmotorvejen generet af en forulykket bil, der var standset på tværs af to vognbaner i det østgående spor lige efter sammenfletningen mellem de to motorveje. En ambulance var sendt til uheldsstedet, hvor politiet kunne konstatere, at en personbil stod på hjulene efter et solouheld. En omtumlet, 84-årig kvindelig fører fra København K blev reddet ud af bilen og bragt på skadestuen til nærmere undersøgelse. Inden uheldet var hun kørt ad Kalundborgmotorvejen mod øst, men havde efter vejkurven lige før sammenfletningen mistede kontrollen over bilen, som rullede rundt. Uheldsstedet blev afspærret med en skiltevogn, indtil bilen blev flyttet. Den 84-årige slap fra uheldet med diverse knubs, og ingen andre trafikanter var involveret i uheldet, hvor et vejskilt dog blev ramt.

Kvinde sigtet for vold – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 12.13 rykkede politiet til noget uorden på en perron på togstationen, hvor en udadreagerende kvinde blev tilbageholdt. På perronen traf politiet en 29-årig kvinde fra Risskov, som blev vurderet til at være både ophidset og lettere uligevægtig. Samtidig traf politiet en 53-årig mand fra Holbæk, som oplyste at være blevet overfaldet helt umotiveret af den tilbageholdte kvinde. Politiet anholdt derfor kvinden, som blev sigtet for vold mod den 53-årige, da han pludselig var blevet overfaldet med et hårdt skub foran et tog, der var ved at forlade stationen. Kvinden fortsatte med at slå ham, ligesom hun spyttede på ham. Den forurettede slap uden behandlingskrævende skader fra overfaldet, men hans briller gik i stykker. Kvinden blev afhørt til sagen, hvorunder det kom frem, at hun havde forvekslet offeret med en anden mand, som hun ikke havde et godt forhold til længere. Den 29-årige blev løsladt efter endt efterforskning, men kan dog forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spiritus-/narkokørsel på knallert – Rosen, Holbæk

Kl. 15.37 anholdt og sigtede politiet en 58-årig mand fra Holbæk for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand på en lille 30-knallert. Det viste sig også, at den 58-årige i forvejen var frakendt retten til at føre lille knallert, så den overtrædelse af færdselsloven blev han også sigtet for. Politiet løslod ham efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer.

Tyveri fra kirkegård – Mørkøv Kirkeby, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.35 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom, kvindelig besøgende på kirkegården. Anmelderen havde gennem den senere tid erfaret, at der i flere tilfælde var forsvundet både mindre figurer og blomster fra flere gravsteder. Ved dagens besøg på kirkegården havde anmelderen nu set en kvinde i besiddelse af nogle stenfigurer, som kvinden dog lagde tilbage efter opfordring fra anmelderen, hvorefter kvinden forlod kirkegården. Politiet havde dog fået så mange oplysninger om kvinden, som politiet traf i nærheden på vej væk. Der var tale om en 45-årig kvinde fra Mørkøv, der som mistænkt for tyverier fra kirkegården blev anholdt. Herunder sparkede hun flere gange ud efter og ramte en politibetjents ene ben. Ved anholdelsen var den 45-årige også i besiddelse af en stenfigur og en plante, som hun havde stjålet fra kirkegården. Ved den efterfølgende ransagning af hendes bopæl fandt politiet yderligere figurer, planter og blomsterpinde, som politiet mistænkte hende for at have stjålet fra kirkegården tidligere. Den 45-årige blev afhørt til sagerne og herefter løsladt, idet anklagemyndigheden ikke fandt grundlag for fremstilling af hende i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Hun er dog fortsat sigtet i sagerne, som hun vil høre nærmere om på et senere tidspunkt, når de skal afgøres.

Humanitær eftersøgning – Stevns

Lørdag eftermiddag modtog politiet en henvendelse om, at en 21-årig mand fra Stevns ikke var set siden fredag aften, hvor han formentlig i nedtrykt tilstand havde forladt en fest. Efterfølgende havde pårørende og venner mv. ikke kunnet få forbindelse med ham, ligesom ingen vidste, hvor han opholdt sig. Politiet iværksatte derfor en eftersøgning af manden og hans bil, som han formodedes at være kørende i. Sent søndag eftermiddag fik politiet oplysninger om, at bilen måske kunne være set på noget overvågning i eller ved havneområdet i Fakse Ladeplads. Med baggrund i disse oplysninger sammenholdt med andre oplysninger i eftersøgningssagen iværksatte Midt- og Vestsjællands Politi en koncentreret eftersøgning af den savnede og hans bil i havneområdet. Det resulterede i, at politiet med assistance fra en dykker fandt en bil på bunden af havnebassinet. I bilen befandt sig en mand, der var afgået ved døden, og som efter politiets opfattelse er den savnede. Hans pårørende er underrettet om fundet, og politiet har ingen formodning om, at der er foregået noget strafbart i forbindelse med sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Odsherredvej, Grevinge – Odsherred

Kl. 21.22 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor en part ifølge anmeldelsen havde forsøgt at flygte fra stedet. Ved uheldsstedet traf politiet en ædru, 26-årig mandlig bilist, som under kørsel ad Odsherredvej (rute 21) i nordlig retning pludselig var blevet påkørt bagfra af en anden bilist. Der var tale om en 38-årig kvinde fra Vig, der i en personbil var kørt i samme retning og havde påkørt den 26-åriges bil. Efterfølgende havde kvinden også ramt autoværnet, inden bilen standsede. Parterne talte kortvarigt sammen, hvorefter den 38-årige forsøgte at flygte, da politiet skulle tilkaldes. Kvinden måtte dog opgive, da bilen ikke kunne køre nogle få meter på grund af beskadigelserne. Den 38-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun var kraftigt påvirket heraf. Efter udtagelse af en blodprøve på skadestue i Holbæk løslod politiet hende, men hun kan forvente at høre nærmere, når blodprøven er blevet analyseret. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 23.58 havde en 20-årig mand fra Ringsted for sent opdaget en forankørende bilist, der kørte med lidt lavere hastighed end hans egen hastighed. Der resulterede i, at den 20-årige påkørte bagenden af en personbil ført af en 43-årig mand fra Næstved. Den 20-årige mistede kontrollen over sin bil og påkørte efterfølgende autoværnet i midterrabatten, inden han standsede. Den 20-årige blev bragt til skadestuen, men var ligesom den påkørte 43-årige sluppet uskadt fra ulykken. Kl. ca. 00.40 var motorvejen ryddet for de implicerede køretøjer, så trafikken kunne normaliseres.


Søndag - mandag


Mand anholdt for vold – Kirke-Eskilstrup, Tølløse – Holbæk

Kl. 08.06 anmeldte en 24-årig mand fra Roskilde, at han kort forinden var blevet stukket med en kniv af en ven, en 24-årig mand fra Kirke Eskilstrup. De to var var kommet op at toppes over at gæsten havde forsynet sig fra sin værts køleskab uden tilladelse, da den 24-årige mand fra Roskilde var på besøg hos vennen i Kirke Eskilstrup. Det havde udviklet sig til tumult, hvorunder den 24-årige gæst blev stukket i hånden og skulderen med en kniv. Den tilskadekomne blev behandlet på skadestuen for sine overfladiske snitsår. Politiet kørte til den mistænkte 24-åriges adresse, hvor han blev anholdt og sigtet for grov vold. Den anholdte blev taget med til politistationen til afhøring, hvorefter sagen blev vurderet af anklagemyndigheden. Der blev ikke skønnet grundlag for at fremstille den anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt senere på dagen, men er fortsat sigtet i sagen.

Solouheld i regnvejret – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 11.43 skete et solouheld, da en 34-årig mand fra Svinninge kørte på Holbækmotorvejen i vestlig retning. Det regnede kraftigt på uheldstidspunktet, så bilen aquaplanede, mistede vejgrebet, og påkørte autoværnet ved midterrabatten, hvorefter bilen snurrede rundt. Anden vognbane var kortvarigt spærret, indtil bilen blev fjernet. Brandvæsnet var fremme og spule vejbanen fri for grus og jord, som blev pløjet op fra rabatten af bilen. Den 34-årige slap fra uskadt fra uheldet, men blev tilset i ambulance. Der skete skader på bilen og autoværnet. Politiet registrerede uheldet og underrettede vejdirektoratet om skaderne på autoværnet.

Vigepligtsuheld – Lysalleen/Nordens Parkvej, Himmelev – Roskilde

Kl. 15.54 skete et sammenstød imellem to biler i krydset Lysallén/Nordens Parkvej i Trekroner. Uheldet skete, da en 86-årig kvinde fra Roskilde kørte ad Lysallén mod vest, hvor hun i krydset ved Nordens Parkvej overså en personbil, med en 25-årig mand fra Randers bag rattet. Den 86-årige holdt ikke tilbage for sin ubetingede vigepligt, men kørte lige over i krydset, hvor hun blev påkørt i siden af den 25-årige, som kørte ad Nordens Parkvej i nordlig retning. Ingen af bilisterne kom til skade, men airbaggen på den 25-åriges bil blev udløst, og bilerne blev kørt væk fra stedet af vejhjælp. Politiet optog rapport, som skal belyse omstændighederne omkring vigepligtsuheldet.

Narkokørsel uden førerret – Østergade, Roskilde

Kl. 01.20 standsede en patrulje en personbil, for at lave en rutinemæssig kontrol. Det viste sig, at føreren af bilen, en 22-årig mand fra Jyllinge, var påvirket af narkotika. Han blev derfor sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Den 22-årige var desuden frakendt førerretten for en tidligere sag om narkokørsel, så han blev sigtet for kørsel uden førerret. Bilen havde den 22-årige lånt, og det kommer til at koste ejeren en bøde, for at overlade sin bil til en person uden kørekort. Efter blodprøveudtagelsen blev den 22-årige løsladt, men vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 180121 kl 0700 til tirsdag den 190121 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

18. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 150121 kl 0700 til mandag den 180121 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

15. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 140121 kl. 0700 til fredag den 150121 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.