Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

23. januar 2020 10:47

Uddrag af døgnrapport fra onsdag den 220120 kl. 0700 til torsdag 230120 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Engvangen, Solrød Strand
Kærup Parkvej, Benløse, Ringsted
Mazdavej, Køge
Solrød Center, Solrød Strand

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Egevej, Vig
Hedevej, Solrød Strand
Røglevangen, Svogerslev, Roskilde
Tofteager, Gørlev

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Samsøvej, Asnæs Lyng, Asnæs

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Tværalle, Ringsted
Torvet, Kalundborg


Social dumping-aktion – Holbæk / Roskilde

To arbejdspladser inden for byggebranchen i Holbæk by fik onsdag formiddag besøg af både SKAT, Arbejdstilsynet og udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi. Formålet med besøgene var at kontrollere, om der på byggepladser var beskæftiget udenlandsk arbejdskraft i henhold til gældende regler på området. På den ene byggeplads traf myndighederne tre polske mænd, som havde orden i tingene set med politiets øjne. Arbejdstilsynet gav dog et påbud til arbejdspladsen om bedre sikring mod nedstyrtning. På den anden byggeplads i Holbæk traf myndighederne to danske og fem polske mænd, som også havde orden i tingene.
I Roskilde by blev en arbejdsplads inden for personlig pleje kontrolleret af myndighederne, som traf fem rumænske arbejdere, der også var registreret i systemerne som arbejdstagere i Danmark.
Myndighedernes kontrol af forskellige typer af arbejdspladser i politikredsen vil fortsætte resten af året for at kontrollere, om der sker social dumping på arbejdsmarkedet.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Grevinge – Odsherred

Kl. 11.57 havde en 84-årig mand fra Næstved mistet kontrollen over sin personbil, da han kørte i nordlig retning. Han var kommet ud i rabatten og havde styret kontra, således at han ramte autoværnet. Bilen fik mindre skader som følge af uheldet, og den 84-årige blev tilset af ambulancepersonale og konstateret uskadt. Et bugseringskøretøj fjernede hans bil fra vejen efter uheldet, hvor kun den 84-årige var involveret.

Ulovlig knallert – Skolevej, Gl. Havdrup, Havdrup – Solrød

Kl. 17.20 sigtede færdselspolitiet en 15-årig dreng fra Lille-Skensved for kørsel på en ulovlig lille/30-knallert. En kontrolmåling på et rullefelt afslørede, at knallerten kunne køre 44 km/t mod lovligt 30 km/t. Han blev derfor sigtet for konstruktive ændringer af knallerten, ligesom politiet efterfølgende underrettede hans værge om sagen. Begge parter vil høre nærmere om sagen, når den skal afgøres.

Trusler / narkobesiddelse / skunklaboratorium mv. – Store-Heddinge – Stevns

Kl. 18.29 fik politiet en anmeldelse om trusler over for to mænd på 30 og 58 år samt en kvinde på 57 år fra Store-Heddinge, idet de på deres private bopæl var blevet opsøgt af en mandlig bekendt. Han havde truet dem på livet på grund af et økonomisk mellemværende og havde ved fremmødet medbragt slagvåben, peberspray og en ætsende væske. Samtidig med at den bekendte truede med at gøre brug af de medbragte effekter for at skade de tilstedeværende, slog han også den 30-årige for at understrege alvoren i truslerne. Den bekendte forlod stedet, hvorefter der blev slået alarm til politiet, som hurtigt fik den bekendte identificeret som en 32-årig mand uden fast bopæl, men med opholdssted på en adresse i Store-Heddinge. På grund af truslerne og den mistænktes sindsstemning tilkaldte politiet en ambulance som stand by i forbindelse med en anholdelsesreaktion rettet mod den 32-årige. Han flygtede først den ene vej fra sit tilholdssted, men returnerede, da han så politiet. Kort forsøgte han at flygte ad bagvejen, men også her stod politiet klar, så han kl. 21.40 kunne anholdes på grund af truslerne og afpresning. Ved en efterfølgende ransagning af hans tilholdssted fandt politiet et mindre skunklaboratorium med nogle få hampplanter og ca. 160 gram ecstasy i pilleform. Den anholdte blev efter afhøring til sagerne anbragt i et arresthus, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør kl. 13.30 i Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling.

Uro og uorden – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 19.08 kørte flere politipatruljer til indgangen ved Ro’s Torv, idet politiet havde fået anmeldt, at flere personer var i slagsmål. Ved politiets ankomst var der faldet ro på, og et par mænd var ved at køre derfra i en bil. Politiet fik klarlagt, at tre mænd på 22, 23 og 26 år fra Roskilde og en 19-årig mand fra København N havde været involveret. To af dem blev anset for at være ophavsmænd til uro og derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Ingen havde lidt fysisk overlast i forbindelse med uroen på stedet.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Parkvej, Køge

Kl. 2020 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Køge for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Bilen måtte han i øvrigt ikke være fører af, fordi han ikke havde generhvervet sit kørekort efter en tidligere frakendelse. I forbindelse med anholdelse og ransagning af bilen fandt politiet ham tillige i besiddelse af ca. 5 gram ketamin. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 20-årige, som blev gjort bekendt med, at politiet ville beslaglægge hans bil. Inden for de seneste tre år havde han flere gange kørt bil trods manglende førerret, ligesom han for blot to dage siden også i Køge var blevet sigtet for narkokørsel. Den 20-årige var ikke tilfreds med politiets beslutning om beslaglæggelse, så en dommer skal nu kigge nærmere på, om grundlaget for politiets beslutning om beslaglæggelse af bilen er til stede. Når blodprøven er analyseret, vil den 20-årige høre nærmere fra politiet.

Ophidset lastbilchauffør – Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 20.49 henvendte et vidne sig til politiet, idet flere personer havde været vidner til et formentlig voldeligt overfald på en bilist i krydset Østre Ringvej-Trekroner Alle-Østbyvej tidligere på dagen onsdag kl. ca. 12.15-12.30. En lastbil var i lyskrydset standset for rødt lys med en personbil bagved. Ifølge vidnerne steg lastbilchaufføren ud og gik hen til personbilen, hvis førerdør han rev op og stak overkroppen ind i personbilen. Det så ud, som om lastbilchaufføren flere gange slog den mandlige fører i alderen 60-70 år. I personbilen var en kvinde passager på forsædet. Føreren af en anden lastbil standsede næsten for at gribe ind, men den ophidsede lastbilchauffør stoppede sin adfærd og kørte videre. Politiet har imidlertid ikke modtaget nogen anmeldelse eller henvendelse fra de muligt forurettede i personbilen, hvorfor henvendelserne til politiet er noteret, såfremt den muligt forurettede bilist skulle henvende sig på et senere tidspunkt.



OPFØLGNING


Status i efterforskningen - Mand ramt af skud – Karlemosevej, Køge

Midt- og Vestsjællands Politi er fortsat i gang med efterforskningen i sagen, hvor en 17-årig mand fra Greve tirsdag aften kl. ca. 22.40 blev ramt af skud på Karlemosevej, Køge. Adskillige personer er i løbet af tirsdag nat og onsdagen blevet afhørt i sagen, ligesom politiet har fået 5-6 henvendelser fra borgere med oplysninger og tip, som politiet nu bruger i den videre efterforskning. Politiet har indtil videre ikke sigtet nogen i sagen.
Offeret er fortsat indlagt på et sygehus til intensiv behandling. Han meldes stadig i stabil tilstand og uden for livsfare.
Den mobile politistation var onsdag i tidsrummet kl. 1000-1900 opstillet ved Ølbycentret, hvor mange borgere henvendte sig til politiet. Derfor vil politiet igen i dag torsdag opstille den mobile politistation ved Ølbycentret frem til kl. 1900, så borgerne kan få sig en snak med politiet om emner, der bekymrer dem, ligesom politiet også gerne ville modtage oplysninger og tip i anledning af drabsforsøget tirsdag aften. Oplysninger og tip i sagen kan gives til politiet enten via tlf. 114 eller via tip-funktionen på politiets hjemmeside.
Generelt vil politiet i den kommende tid også være markant mere synligt til stede i området og i Køge by med både tryghedsskabende og præventive patruljer.

Efterlyst mand fundet – Klippinge – Stevns

En 42-årig mand fra Klippinge blev tirsdag efterlyst som savnet, idet han fredag den 17. januar 2020 havde forladt sit bosted i Klippinge. Politiet efterlyste ham med et foto, som var årsag til, at personale på en varmestue i Fredericia onsdag eftermiddag genkendte den savnede. Han blev efterfølgende afhentet af det lokale politi og derefter bragt retur til sit bosted til fornøden omsorg.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.

16. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 16. april 2024.

Vidner søges til indbrud i skole - Mand indrømmede at have narko derhjemme - Lokalbetjente fandt våben hos flugtbilist. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. april 2024 kl. 07.00 til 16. april 2024 kl. 07.00.