Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

9. september 2020 12:32

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 080920 kl 0700 til onsdag den 090920 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport, patruljebil

Døgnets anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Niels Hansensvej, Ejby, Kirke-Hyllinge

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Patruljen løb tør for P-afgifter –  Bakkedraget, Roskilde

Onsdag morgen kørte en patrulje forbi vejen Bakkedraget, som løber bag ved Roskilde Handelsskole. Her holdt mange biler parkeret ulovligt, så det skabte farlige situationer for de øvrige trafikanter. Bilerne holdt sådan, at kun en bil kunne passere på vejen, så de forbipasserende køretøjer måtte holde tilbage for hinanden. Betjentene fandt bødeblokken frem, men før de nåede igennem rækken af ulovligt parkerede biler, løb de tør for afgifter. En ny patrulje kørte til stedet og delte endnu flere afgifter ud. Flere bilister nåede at fjerne deres ulovligt parkerede bil, før politiet nåede at udstede en afgift. I alt 13 bilejere kan nu forvente en P-afgift i ruden, når de vender retur til bilen. På baggrund af dagens oplevelse, vil politiet fortsætte med at føre tilsyn på stedet.

Indkørsel forbudt – Odensevej/Kertemindevej, Himmelev – Roskilde

Onsdag ved skolestart blev en patrulje sendt til Himmelev skole, på baggrund af en henvendelse fra en bekymret borger, som havde gjort politiet opmærksom på, at flere bilister ikke overholdt indkørsel forbudt tavlen ved skolen, og at der var risiko for færdselsuheld. Politiet observerede en bilist, som trodsede indkørsel forbudt tavlen og kørte ind på skolen. Føreren blev sigtet, og kan nu forvente at få en bøde på 1.500 kr i sagen. 

Tricktyverier – Holbæk, Højby, Ringsted, Nykøbing Sj., Greve, Rørvig og Roskilde

Politiet har i den seneste tid fået flere anmeldelser om tricktyverier både på gaden og i forretninger. Nogle af de forurettede har efter tyveriet haft mistanke til en bestemt person, der eksempelvis har hjulpet vedkommende, har spurgt om vej, eller på anden måde været tæt på den forurettede i tiden op til, at tyveriet bliver opdaget. 

Andre anmeldelser om tricktyverier kan være foregået i butikker, hvor to eller flere personer går ind i en forretning og afleder opmærksomheden hos den/de ansatte. Det kan enten være ved at spørge til flere produkter, tage ting ned fra hylderne og sætte dem på plads igen, eller ved at bede om hjælp. 
Når den ansattes opmærksomhed er afledt, vil den anden person tage butikkens mobiltelefoner, tablets eller andre effekter. Herefter forlader de forretningen uden at købe noget. 

Politiet vil derfor gerne opfordre både borgere, butiksindehavere og ansatte til at være opmærksomme på mistænkelig adfærd i butikkerne. Skulle der indfinde sig personer i forretninger, der kunne mistænkes for tricktyveri, bedes de ansatte kontakte politiet med det samme. Desuden skal borgerne være særligt opmærksomme, når personer går tæt på, tilbyder sin hjælp på gaden eller på anden vis henvender sig. 


Den seneste måned er der kommet anmeldelser om følgende tricktyverier: 

04. september: Sølystvej, Holbæk
31. august: Stenhusvej, Holbæk
25. august: Ahlgade, Holbæk
21. august: Labæk, Holbæk

8. august: Oldermandsvej, Rørvig
21. august: Højby Hovedgade, Højby
31. august: Oddenvej, Nykøbing Sj.  

13. august: Klosterparks Alle, Ringsted
22. august: Sct. Knudsgade, Ringsted
29. august: Ringsted Station
31. august: Ringsted Station

23. august: Hundige Station, Greve
20. august: Algade, Roskilde


Bil endte i grøften – Bjergsted Byvej, Jyderup – Kalundborg

Kl. 11.33 mistede en 20-årig mand fra Holbæk herredømmet over sin bil i forbindelse med, at han accelererede op, så bilen endte i grøften. En patrulje kørte frem til stedet, hvor de traf den 20-årige, som var sluppet fra uheldet med forskrækkelsen og en bil med mindre skader.  Politiet registrerede uheldet. 

Brand opstået igen – Kelstruplund, Jyderup, Vig – Odsherred

Kl. 13.27 kørte politi og brandvæsen til brand i en villa, hvor det brændte i bryggerset. Natten til tirsdag var der brand samme sted, som forårsagede store skader på huset. Ilden var startet samme sted ved branden tirsdag eftermiddag. Husets beboere havde selv opdaget branden og ringet 112. Brandvæsnet slukkede ilden, og ingen kom noget til ved branden. Medarbejdere fra skadestedsservice havde været på stedet i løbet af tirsdagen, hvor de blandt andet havde udført arbejde omkring el-installlationerne. Politiet skal nu undersøge brandstedet på ny for at afklare, hvordan der kunne opstå brand på stedet igen. 

Mistænkelig brande to steder – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.08 kom et alarmopkald om brand i opgangen til en beboelsesejendom beliggende i den østlige del af Holbækvej. Politi og brandvæsen kørte til stedet og slukningsarbejdet blev iværksat. Der var tale om en mindre brand i opgangen. Røgdykkere gik ind i bygningen for at evakuere eventuelle personer og dyr. På 2.sal var lejlighedens beboere hjemme, og de blev bedt om at opholde sig på altanen indtil det var sikkert at bevæge sig ud. Ilden blev slukket før den spredte sig til lejlighederne, der dog blev skadet af sod. Ingen personer eller dyr kom til skade ved branden.

Kl. 20.04 kom endnu en melding om brand på Holbækvej, men denne gang i den vestlige del af byen, hvor det brændte ved en kiosk. Brandvæsnet var hurtigt fremme, så ilden blev slukket før den spredte sig til ejendommens førstesal. Der skete skade på facaden og butikken lige inden for vinduet. Ingen personer var til stede i kiosken, da det brændte. Poltiet spærrede Holbækvej foran kiosken, mens branden blev slukket og stedet undersøgt. Vejkrydsene ved Drivsåtvej/Teglværksvej og ved Skarridsøgade blev spærret, og busser forbi stedet blev derfor omlagt. 

Politiet undersøgte brandene, da ilden var slukket, og det viste tegn på at begge brande kunne være påsat. De to brandsteder blev derfor undersøgt nøje og området omkring afsøgt af hundepatruljer. Onsdag formiddag gik politiets videre undersøgelser af brandstederne i gang. Brandteknikere fra NKC – Nationalt Kriminalteknisk Center forestod undersøgelserne på de to adresser.

Politiet arbejder ud fra en teori om, at der er sammenhæng mellem brandene, og at der er meget som tyder på, at der ikke er tale om to tilfældige gerningssteder. Flere omstændigheder peger på, at motivet til brandene skal findes i det kriminelle miljø på Vestsjælland. Ad hensyn til den videre efterforskning, kan politiet ikke oplyse yderligere på nuværende tidspunkt. 

Vidner som har set personer, køretøjer eller noget mistænkeligt omkring ejendommen på Holbækvej nr. 137 ca. kl. 18.00, hvor det brændte, eller omkring Hjørnekiosken på Holbækvej nr. 2 to timer senere, hvor der udbrød brand omkring kl. 20.00 bedes kontakte politiet på tlf. 114. Observationer omkring personer og køretøjer kan have afgørende betydning for politiets efterforskning. 


Social dumping-aktioner – Roskilde / Ringsted

Tre byggepladser, to i Roskilde by og én i Ringsted by, og en skrothandler i Roskildes industriområde fik i løbet af tirsdagen et uvarslet besøg af udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi, der i samarbejde med Arbejdstilsynet foretog en kontrol af arbejdsforholdene og eventuelle udenlandske arbejderes tilladelser som led i myndighedernes indsats mod social dumping.

På de to byggeplader i Roskilde traf myndighederne dels tre danske medarbejdere på den ene arbejdsplads, medens en litauisk mand med orden i papirerne blev truffet på den anden. I Ringsted traf myndighederne seks rumænske arbejdere, men de havde også orden i deres tilladelser til at arbejde i Danmark. Politiet fandt derfor ikke grundlag til at foretage sig yderligere i forbindelse med disse kontroller.
På arbejdspladsen hos skrothandleren i Roskilde traf myndighederne en nigeriansk mand, der for nylig var indrejst i Danmark som turist og derfor opholdt sig lovligt i landet. Ingen havde set ham arbejde hos skrothandleren, hvorfor politiet heller ikke her fandt grundlag for at foretage yderligere over for hverken nigerianeren eller indehaveren af skrothandlen.

Myndighederne vil også i fremtiden foretage forskellige uvarslede kontroller på forskellige typer af arbejdspladser for at kontrollere, hvorvidt beskæftigelse af eventuel udenlandsk arbejdskraft sker efter gældende regler for at imødegå social dumping på arbejdsmarkedet. 

 

OPFØLGNING


Endnu et offer og vidner efterlyses i ny voldssag – Lystanlægget, Anlægsvej, Ringsted

En ældre kvinde med rollator og et par – en mand og en kvinde i 30-erne – efterlyses nu af politiet i endnu en sag om vold, som en østeuropæisk udseende mand mistænkes at stå bag i Ringsted by lørdag den 29. august 2020.

I forbindelse med efterforskningen af de allerede anmeldte voldssager har tre skolepiger oplyst politiet om, at de lørdag den 29/8-2020 mellem kl. ca. 14.00 – 16.00 befandt sig i Lystanlægget ved biblioteket. En ældre kvinde med rollator gik ad en sti, da en bagfrakommende mand umotiveret sparkede hende i ryggen, inden han forsvandt væk i området. En mand og en kvinde – begge vurderet til at være ca. 30 år – kom den ældre kvinde til undsætning. Ifølge skolepigerne svarede overfaldsmandens signalement til den mand, som politiet tidligere har efterlyst i medierne.

Politiet har imidlertid ikke modtaget nogen anmeldelse fra den ældre kvinde om dette overfald, hvorfor både hun og parret nu efterlyses. Kvinden med rollatoren var ifølge skolepigerne formentlig iført en lys cardigan og en lys nederdel. Det hjælpsomme par er ikke yderligere beskrevet ud over, at både manden og kvinden er ca. 30 år. Samme lørdag mistænkes samme mand for overfald på flere andre kvinder andre steder i Ringsted by. Trods efterlysning af den mistænkte i medierne, politiets egen eftersøgning og efterforskning i voldssagerne er det endnu ikke lykkedes politiet at få ham identificeret. 

Politiet ønsker derfor stadig offentlighedens hjælp til at få identificeret den mistænkte, der beskrives som: 

Mand, 20-40 år, 170-175 cm, østeuropæisk af udseende, lys i huden og rundt hoved med kort brunt hår. Han var den pågældende lørdag iført mørk trekvart-lang frakke, løse jeans og lyse sko/sneakers. Han talte meget på et ukendt fremmedsprog og medbragte en større blå/hvid plastikpose med hank. Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

29. november 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. november 2021

Læs uddraget af de seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 26. november 2021 kl. 07.00 til 29. november 2021 kl. 07.00.

25. november 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. november 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. november 2021 kl. 07.00 til 25. november 2021 kl. 07.00.

24. november 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten 24 november 2021

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. november 2021 kl. 07.00 til 24. november 2021 kl. 07.00.