Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

28. august 2020 11:24

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 270820 kl. 0700 til fredag den 280820 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Rønnedevej, Ringsted
Marbjergvej, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Almuevej, Tune
Bistrupvang, Havdrup
Rosengården, Greve
Kastaniegårdsvej, Ejby, Lille-Skensved

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Færdselsuheld / spiritus-/medicinkørsel - Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 05.29 torsdag morgen rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist var forulykket og kørt ind i et autoværn på Holbækmotorvejen i det østgående spor. En 69-årig mand fra Nykøbing Sj. var kommet til skade som følge af uheldet, hvor andre trafikanter ikke var involveret. Han blev bragt til skadestuen i Holbæk til undersøgelse. Samtidig fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og eventuel påvirkning af medicin under kørslen, idet ulykken skete, da han netop havde afsluttet en overhaling af en anden bilist på motorvejen. Herefter mistede han af ukendte årsager kontrollen over personbilen i det kraftige regnvejr, så han påkørte autoværnet ved nødsporet. Den 69-årige blev indlagt til behandling for mindre alvorlige kvæstelser som følge af uheldet, idet han formentlig ikke havde benyttet sikkerhedsselen inden uheldet. Politiet afventer nu analyseresultatet af de udtagne blodprøver, før sagen kan afsluttes.

Vand på kørebanen – Roskilde / Jyderup / Lejre / Køge

Kl. 08.07 fik politiet flere anmeldelser om, at der var store mængder vand på kørebanen på Køgevej, Roskilde, i tunnelen under jernbanen. Bilisterne kunne med forsigtighed passere gennem tunnelen, men politiet underrettede dog Roskilde kommunes vejvæsen om forholdene, så der kunne blive foretaget det fornødne for at få vandet væk. Politiet har ingen oplysninger om ulykker eller tilskadekomster i den anledning.
Kl. 10.16 fik politiet flere henvendelser om, at der også på Holbækvej ved Køllevej, Jyderup, var store mængder vand i en tunnel under jernbanen. Også herfra har politiet ingen oplysninger om uheld i anledning af vandmasserne.
Kl. 10.35 mistede en 20-årig mand fra Kalvehave kontrollen over sin personbil, da han kørte ad Holbækmotorvejen mod vest mellem afkørslerne 15 og 16. På grund af en større mængde vand på kørebanen havde han mistet herredømmet over bilen, som efterfølgende ramte et autoværn. Der skete kun mindre materiel skade på bil og autoværn som følge af påkørslen.
Kl. 10.57 mistede en 43-årig mand fra Greve kontrollen over sin varebil, da han fra Køge Bugt Motorvejen netop var flettet og kørte ad Sydmotorvejen i sydgående retning. På grund af aquaplanning kørte han ud i grøften og videre op ad en skrænt, så varebilen rullede rundt. Den 43-årig blev bragt til skadestuen i Køge, hvor han blev indlagt til observation for eventuelle kvæstelser i ryggen. Et spor på motorvejen var kortvarigt afspærret i forbindelse med bjærgningen af varebilen.

Uorden ved børneinstitution – Vinkelvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 09.05 fik politiet en anmeldte om noget uorden foran en børneinstitution, hvor to mænd havde været i slagsmål tidligere på morgenen. Politiet fik kontakt til en 38-årig mand fra Nykøbing Sj. og senere en 41-årig mand fra Nykøbing Sj., der kl. ca. 08.30 begge var kørt til børneinstitutionen i bilen for at aflevere deres børn i det kraftige regnvejr. Den 38-årige havde påtalt den 41-åriges parkering på grund af besvær med at komme ind til institutionen, hvilket havde resulteret i noget håndgemæng mellem mændene. Herunder var et vidne kommet til stedet og overværede en del af uordenen. Vidnet har politiet også afhørt for at få belyst omstændighederne i sagen, hvor politiet nu vurderer, hvorvidt der er grundlag for at sigte nogen af parterne for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet den 38-årige havde pådraget en mindre alvorlig kvæstelse på næsen ved håndgemænget.

Færdselsuheld – Kystvejen, Strøby – Stevns

Kl. 14.57 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bil var kørt ind i et træ. Det viste sig, at en 63-årig mand fra Valby under kørsel ad Kystvejen i vestlig retning formentlig havde fået et ildebefindende, så han mistede kontrollen over personbilen og efterfølgende påkørte et træ. Han var umiddelbart sluppet uskadt ifølge ambulancepersonalets undersøgelser, men ønskede dog at blive kontrolleret nærmere på skadestuen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, og to passagerer i den forulykkede bil var også sluppet uskadte fra ulykken.

Markedsføringsloven – Gl. Taastrupvej, Holbæk

Kl. 16.11 anmeldte en 67-årig kvinde fra Holbæk, at hun kl. ca. 14.45 var blevet opsøgt på sin bopæl af en udenlandsk mand, der kørte i en hvid kassevogn med udenlandske nummerplader. Manden havde tilbudt at rense hendes fliser, hvilket anmelderen afviste til mandens ærgrelse, idet han blev lettere ubehagelig og insisterende på at udføre det tilbudte arbejde. Anmelderen holdt fast i sin afvisning af manden, der sammen med to andre afventende mænd i kassevognen kørte længere hen ad vejen, hvor de nu ifølge anmelderen skulle opholde sig. En patrulje kørte til området og fik kontakt til tre irske mænd på 16, 21 og 43 år, som alle blev sigtet for overtrædelse af markedsføringsloven på grund af tilbuddet om en tjenesteydelse uden accept fra anmelderen til at henvende sig. De vil senere modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – bilejer også sigtet – Ejbyvej, Bjæverskov - Køge

Kl. 16.16 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Bjæverskov for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han ikke må være fører af indtil 2030. Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagerne, hvorunder politiet fik klarlagt, at han havde lånt bilen af en 27-årig mand fra Køge. Han blev efterfølgende som bilejer sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have overladt føringen af bilen til en person, der ikke havde noget kørekort og derfor ikke lovligt kunne være fører af køretøjet. Begge sigtede vil derfor høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Falsk bankmand kontaktede borgere – Asnæs – Odsherred

Kl. 16.39 og kl. 19.30 modtog to henvendelser fra hhv. en 61-årig kvinde og en 77-årig mand fra Asnæs, der ønskede at underrette politiet mærkelige telefonopkald fra en tilsyneladende falsk bankmand.
Den 61-årige oplyste, at manden havde ringet d. 25/8-2020 og udgivet sig for at være medarbejder i en lokal bank. Han ønskede oplyst, om den 61-årige havde overført et beløb fra hendes bankkonto til et andet pengeinstitut i en anden bank i Jylland. Det benægtede den 61-årige at have gjort og oplyste nu til den falske bankmand, at hun slet ikke var kunde i det lokale pengeinstitut. Herefter blev opkaldet afsluttet fra den falske bankmands side.
Den 77-årige oplyste, at hans hustru var blevet ringet op om aftenen onsdag d. 26/8-2020 af en mand, der havde udgivet sig for at ringe fra et lokalt pengeinstitut. Den falske bankmand havde talt om en overførsel af et beløb til et andet pengeinstitut, men da hverken hustruen eller den 77-årige selv var kunde i nogen af de pengeinstitutter, som den falske bankmand omtalte, blev telefonopkaldet hurtigt afbrudt, selv om telefonopkaldet så ud til at komme fra det lokale pengeinstitut.
Ingen blev snydt i de pågældende tilfælde, men politiet vil advare mod denne type opkald og opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske. Et pengeinstitut vil sjældent uopfordret henvende sig på denne måde, og såfremt nogen spørger efter personlige oplysninger eller andre fortrolige oplysninger, bør man være meget forsigtig eller undlade at oplyse noget som helst herom.

Færdselsuheld – Gl. Nykøbingvej / Tinghulevej, Østre Højby, Højby Sj. - Odsherred

Kl. 17.15 var der sket et færdselsuheld i krydset, hvor to biler var stødt sammen. Politiet kunne konstatere, at ingen var kommet til skade som følge af sammenstødet, der var sket, efter at en 37-årig mand fra Vig var kørt ad Gl. Nykøbingvej i sydlig retning i en personbil med tilkoblet trailer. I krydset kørte han frem over stoplinien for at fortsætte videre i sydlig retning, da han under passage af Tinghulevej blev påkørt på traileren af en 47-årig mand fra Kastrup. Han kørte i en personbil ad Tinghulevej mod nordvest og forsøgte at undvige, men kunne ikke undgå sammenstødet. Politiet har optaget rapport om uheldet, da den 37-årige kan mistænkes for overtrædelse af færdselsloven.

Bekymring for ældre udlænding – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 19.26 henvendte et familiemedlem fra Mors sig til Midt- og Vestsjællands Politi, idet en 90-årig mand fra Storbritannien ikke var dukket op som aftalt. Familiemedlemmet var tidligere blevet ringet op af DSB, som havde oplyst, at manden befandt sig på Køge S-station, men anmelderens telefon var pludselig løbet tør for strøm. Anmelderen var nu bekymret for den 90-årige, der måske flakkede hjælpeløs omkring. En patrulje ledte efter manden i området omkring togstationen, men fandt ham ikke. En privat organisation iværksatte en efterlysning af manden og fik klarlagt, at den 90-årige efter ankomst til Kastrup lufthavn skulle være blevet fulgt til et fly til Nordjylland, men det var imidlertid ikke sket. Kl. ca. 22.50 fik politiet en beroligende opringning fra familien om, at den 90-årige nu var dukket op hos familien. Han havde vist en seddel til en taxachauffør i Køge, hvorefter han var blevet kørt til familiens adresse på Mors. Politiet foretog sig herefter ikke yderligere i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.07 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, idet en varebil med tilkoblet trailer var forulykket. Det viste sig, at varebilen var endt inde i en have, efter at den var kørt gennem et plankeværk og i den forbindelse også påkørt nogle skraldespande og et elskab. Varebilen var blevet ført af en 34-årig mand fra Jyderup, som politiet skønnede påvirket af spiritus under kørslen. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel i anledning af uheldet, hvor ingen andre trafikanter var involveret. Af ukendte årsager havde han mistet kontrollen over varebilen under kørslen og var forulykket. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagen. Den 34-årige var sluppet uskadt fra uheldet, og elselskabet blev tilkaldt til at reparere den påkørte elinstallation.

Brandundersøgelse – Låddenhøj, Roskilde

Kl. 22.44 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i nogle containere. En lokal mand havde hørt et brag og efterfølgende opdaget, at der pludselig var ild i nogle containere og derfor slået alarm til brandvæsnet. Anmelderen havde ikke set nogen personer i området. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, som dog nåede at ødelægge en container. Der var på intet tidspunkt fare for, at branden ville brede sig. Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at få klarlagt årsagen til brandens opståen.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der måtte have set nogen personer i nærheden af den brændende container. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mistanke om uforsvarlig behandling af hund – Agervang, Holbæk

Kl. 23.47 fik politiet en anmeldelse om mulig overtrædelse af dyreværnslovgivningen, idet en anmelder var bekymret for en hund, som ifølge anmeldelsen havde gøet næsten uafbrudt de sidste par dage. En patrulje kørte til en lejlighed i en beboelsesejendom, hvor politiet traf en 55-årig, kvindelig hundeejer og hunden. Der var tale om en mager schäferhund, som fortsatte sin uafbrudte gøen under politiets tilstedeværelse. Ved nærmere eftersyn af de forhold, som hunden blev holdt under, gav politiet en bekymring om, at der kunne foreligge en overtrædelse af dyreværnslovgivningen, idet hunden måske ikke fik den pasning og pleje som krævet for at besidde en hund i en lejlighed. Politiet valgte derfor at lade hunden anbringe på et dyreinternat, medens sagen bliver vurderet nærmere, idet kvinden blev sigtet for overtrædelse af dyreværnslovgivningen. Politiet vil også lave en underretning til de sociale myndigheder vedr. den 55-årige kvinde ud fra en bekymring om hendes personlige forhold og dermed hendes evner til at passe f.eks. en hund forsvarligt.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

22. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. marts 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 21. marts 2024 kl. 07.00 til 22. marts 2024 kl. 07.00.

21. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 21. marts 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 20. marts 2024 kl. 07.00 til 21. marts 2024 kl. 07.00.

20. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 20. marts 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. marts 2024 kl. 07.00 til 20. marts 2024 kl. 07.00.