Spring til hovedindhold

Forslag

34 årig mand dømt for vold med døden til følge

Efter et groft overfald ved Kalundborg sidste år, er en lokal mand nu dømt til anbringelse.

Retten i Holbæk har i dag fundet en 34-årig mand fra Kalundborg skyldig i at have forvoldt en 56-årig mands død i juni sidste år.

Retten fandt manden skyldig i vold med døden til følge og straffede den 34-årig med en dom til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.

Det var natten til den 18. juni 2023, at den 56-årige blev fundet med alvorlige kvæstelser i det grønne område kendt som "Loch Ness" nær Spangsbro nord for Kalundborg. Han afgik kort efter ved døden som følge af de mange kvæstelser.

Retten fandt, at den tiltalte forinden havde slået og sparket det 56-årige offer, før han anbragte ham i bagagerummet på sin bil og kørte ham til det grønne område, hvor han efterlod ham i hjælpeløs tilstand.

Den nu dømte har erkendt enkelte slag og spark mod manden, men har i retten forklaret, at der var tale om selvforsvar, fordi han var blevet truet af den 56-årige.

Den 34-årige blev desuden fundet skyldig i besiddelse af mindre mængder stoffer og for et tilfælde af grov vold mod en kvinde i Vollerup i juni 2022 som han på daværende tidspunkt var kæreste med. Han gav hende flere slag og spark, tog fat om hendes hals og pressede hende op mod væggen.

Manden valgte at modtage dommen.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

10. juli 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Studentervogne kontrolleret i hele landet

Politiets tre tungvognscentre har afsluttet årets kontroller af studentervogne. Det generelle billede var, at de fleste havde godt styr på sikkerheden. Der blev dog fundet enkelte sikkerhedskritiske fejl på studentervognene.

26. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Kvinde dømt i omfattende sag om skattesvig

Der blev i dag sat punktum i en omfattende, ældre sag om kvinde, der hjalp et stort antal personer med at give skattemyndighederne fejlagtige oplysninger via Tast Selv-systemet.

26. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Festivaltid er også tyveritid

Med ganske få og enkle råd kan man som festivalgæst gøre meget for at undgå, at man bliver udsat for tyverier.