Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

22. december 2021 09:11

53 vanvidsbilister har fået deres køretøjer taget af politiet

Siden de nye regler trådte i kraft, har Midt- og Vestsjællands Politi beslaglagt 53 køretøjer fra vanvidsbilister. Så sent som i går faldt der dom i sag om vanvidsbilisme.

Siden reglerne blev ændret den 31.marts i år har Midt- og Vestsjællands Politi beslaglagt eller konfiskeret i alt 53 biler fra såkaldte vanvidsbilister.

”Vanvidskørsel er en helt uacceptabel måde at udsætte andre for fare i trafikken. Derfor er det et godt værktøj, som vi har fået. Det giver os mulighed for at tage bilerne fra de bilister, der tror, at færdselsreglerne ikke gælder for dem”, siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaards fra færdselsafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi.

Når politiet beslaglægger en bil som følge af vanvidskørsel, bliver sagen efterfølgende prøvet ved retten, som så tager stilling til, om bilen skal endeligt konfiskeres.

De 53 sager fordeler sig på 30 sager med for høj promille og 18 sager med for høj hastighed, mens de sidste 5 er sager generelt om fareforvoldelse og hensynsløs kørsel. 

Blandt sagerne kan nævnes en bilist, der kørte med 202 km/t på motorvej med hastighedsgrænse på 110 km/t, en bilist der kørte 180 på landevej, hvor den højst tilladte hastighed var 80 samt en bilist, der kørte med 110 km/t i en byzone, hvor der højst må køres med 50 km/t. Dertil kommer en bilist, der kørte med en promille, der blev målt til hele 3,61.

Blandt de beslaglagte køretøjer er tre motorcykler, en lastbil, en knallert og en varevogn. 

 

 

Kortet viser fordelingen på de sager, hvor der er sket beslaglæggelse.

”De store hovedfærdselsårer står selvfølgeligt for en stor del af sagerne. Men vi har fokus på trafikken i hele politikredsen. Uanset hvor man færdes og hvilket transportmiddel, man benytter, så er målet at alle kan komme sikkert hjem”, siger Thomas Tarpgaard. 

Så sent som i går tirsdag blev en 21-årig mand fra Greve idømt seks måneders ubetinget fængsel, frakendelse af kørekortet i 10 år og konfiskation af sin personbil efter et tilfælde af vanvidskørsel i august i år.

Den 21-årige blev ved Retten i Roskilde dømt for fareforvoldelse og for overtrædelse af en hel stribe regler i færdselsloven ved at have kørt fra Greve til Avedøre, påvirket og uden kørekort. Undervejs kørte han flere gange over for rødt lys, kørte med mindst 160 km/t på motorvejen, brugte mobiltelefon mens han kørte, overhalede højre om flere gange, kørte i nødsporet og undlod at stoppe, selv om politiet gav signal om det. Manden modtog dommen.

 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Etablering af midlertidigt militært område i Kalundborg

En del af havnen og vandområdet ud for i Kalundborg bliver midlertidigt militært område fra onsdag 19. juni 2024.

12. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Griseproducent idømt fængsel

Byretten straffede i dag ejeren af svinebesætning ved Kalundborg med fængsel i 1 år samt frakendte ham retten til at holde produktionsdyr for bestandigt.

11. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Vikarer på sikret institution dømt for pligtforsømmelse

Der er nu faldet dom i sag, hvor fire unge mænd, der arbejdede som vikarer på sikret institution, var tiltalt.