Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

15. august 2024 13:42

Anholdt for flere tilfælde af ældresvindel

En 19-årig kvinde er i dag anholdt efter sag, hvor ældre kvinde blev svindlet for 110.000 kroner.

Midt- og Vestsjællands Politi har i dag anholdt en 19-årig kvinde og sigtet hende for i tre tilfælde at have medvirket til at svindle ældre mennesker for deres værdier.

Kvinden er sigtet for den 23. juli at være mødt op hos en 82-årig kvinde i Roskilde, der forinden var blevet ringet op af en falsk bankmand, der overtalte hende til at udlevere sine kontanter og sit dankort. I alt mistede kvinden i den forbindelse omkring 110.000 kroner.

 

"Vi har i den pågældende sag fundet videoovevågning af både den 19-årige kvinde og den bil, som hun benyttede. Derfor har vi kunne knytte hende til sagen fra Roskilde. Derudover har efterforskningen gjort, at vi også har sigtet hende for to andre sager", siger politikommissær Rasmus Jensby fra Midt- og Vestsjællands Politi.

 

De to andre sager handler om hhv. en 88-årig kvinde fra Roskilde, hvor der blev hævet 8000 kroner på hendes dankort, samt en 85-årig kvinde fra Køge, hvor der blev hævet 15.000 kroner på det dankort, som blev udleveret til svindlerne.

 

"Vi vil gerne kraftigt opfordre til, at alle, der enten selv har et ældre familiemedlem eller som er i kontakt med ældre gennem deres arbejde, tager en snak med dem om risikoen for at blive svindlet. Banker og politiet vil aldrig kontakte folk over telefonen for at få udleveret dankort, koder og andre personlige oplysninger", siger Rasmus Jensby.

 

Den 19-årige kvinde blev anholdt i Høje Gladsaxe. Efterforskningen fortsætter nu for at afdække, hvem som kan mistænkes for at have lavet svindlen sammen med hende.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

17. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdte i sag om frihedsberøvelse

En frihedsberøvelse mandag aften i Osted har ført til anholdelse af flere mistænkte personer, som fremstilles i grundlovsforhør.

30. august 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politi kontrollerede forurenende varebiler

Tre varebiler og en lastbil blev afsløret i at manipulere med det udstyr, der skal begrænse forureningen.

27. august 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Fejl på hver tredje bus ved stor kontrol

En større kontrol af busser fredag førte til sager på hver 3. bus, og i alt 10 busser blev indkaldt til syn. Flere svenske busser havde ikke styr på dokumentationen i forbindelse med buscabotage i Danmark.