Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

30. december 2020 11:22

En tryg og sikker nytårsaften for alle

Midt- og Vestsjællands Politi vil nytårsaften være meget synlige og både have fokus på overholdelse af forsamlingsforbuddet for at begrænse risikoen for coronasmitte og fokus på ulovligt brug af fyrværkeri.

Politiskjorten

Nu nærmer nytåret sig, og det vil i år blive en anderledes aften for os alle på grund af coronasituationen i Danmark. Midt- og Vestsjællands Politi vil i år have stort fokus på, at reglerne om at begrænse forsamlinger overholdes for at mindske risikoen for smittespredning.

Midt- og Vestsjællands Politi har indsat ekstra patruljer nytårsaften og vil være synligt til stede i hele politikredsen for at vejlede borgerne og føre tilsyn med, at alle husker forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer. Patruljerne vil også have særlig fokus på at sætte ind over for ulovlig brug af fyrværkeri.

”Vi opfordrer alle til at fejre nytåret på forsvarlig vis. For at begrænse smitterisikoen er det stadigvæk vigtigt, at alle holder afstand, og ingen forsamler sig flere end 10 personer. Det gælder især omkring midnat, hvor mange er ude for at se fyrværkeri. Søg væk fra steder, hvor alle andre går hen, når nytåret skal skydes ind. Vi vil også opfordre til, at man omgås fyrværkeri med omtanke og ikke udsætter andre for risiko for at blive ramt af fyrværkeri”, siger politidirektør hos Midt- og Vestsjællands Politi, Lene Sørensen.

Politiet minder om, at der nytårsaften er forbud mod salg af alkohol mellem kl. 2200 og kl. 0900. Politiet vil være til stede og holde øje med, at dette forbud overholdes.

Vi har desværre gennem de seneste år set, at fyrværkeri er blevet brugt til at skyde mod andre borgere, politiet eller andre beredskabsmyndigheder. Det er helt uacceptabelt, og med de seneste strafskærpelser bliver det straffet hårdt. Senest før jul mærkede en 22-årig de skærpede regler, da han blev sigtet og varetægtsfængslet for at have beskudt politipersonale fra Midt- og Vestsjællands Politi med fyrværkeri.

Chefpolitiinspektør Henrik Grauholm Mikkelsen siger:
”Vi vil nytårsaften og nytårsnat være massivt til stede for at føre tilsyn med, at borgere og virksomheder overholder corona-restriktionerne. Vi vil også have et særligt fokus på overtrædelser af reglerne om fyrværkeri. Vi har ingen ambitioner om at markere det nye år ved at udstede en masse bøder, men hvis det bliver nødvendigt for at sikre overholdelse af restriktionerne og forsvarlig omgang med fyrværkeri, vil vi ikke holde os tilbage.”

Læs mere om COVID-19 reglerne her.


Med ønsket om et trygt og sikkert nytår til alle

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

8. oktober 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Grundlovsforhør i sag om omfattende ældresvindel

To mænd bliver i dag stillet for en dommer, som mistænkt i 14 sager om bedrageri mod ældre, der har fået franarret deres dankort af falske bankfolk og mistet flere tusinde kroner.

3. oktober 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Er dit sommerhus klar til at være alene hjemme ?

Det er slut med det gode vejr, og sommerhusområderne vil de kommende måneder ligge øde hen. Derfor er det nu, du skal sikre dit sommerhus mod indbrud.

1. oktober 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

19 borgere har modtaget en dusør fra Midt- og Vestsjællands Politi

Politidirektør Jørgen Bergen Skov har uddelt en dusør på 1000 kr. samt et diplom til 11 kvinder og 8 mænd i alderen 18-64 år som påskønnelse for deres handlinger.