Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

27. januar 2023 08:30

Næsten daglig beslaglæggelse af et køretøj i trafikken

332 biler blev i løbet af 2022 beslaglagt i Midt- og Vestsjællands politikreds efter grove overtrædelser af færdselsloven, herunder i sager om vanvidskørsel.

Vanvidskørsel arkivfoto

Arkivfoto.

Midt- og Vestsjællands Politi har næsten dagligt i 2022 beslaglagt et køretøj i trafikken, idet i alt 332 biler blev beslaglagt som følge af grove overtrædelser af færdselsloven.

50 af disse beslaglæggelser foregik i færdselssager om såkaldt vanvidskørsel.

Spirituskørsel med en alkoholkoncentration i blodet på over to promille var grundlaget i 36 af sagerne om vanvidskørsel, mens hastighedsovertrædelser på mere end 100 procent over tilladt hastighed var baggrunden i 13 sager. I en enkelt sag kunne kørslen i et motorkøretøj anses som særlig hensynsløst.

- Politiet har fokus på at gribe ind over for de bilister, der har optrådt uansvarligt eller hensynsløst i trafikken, hvilket de mange beslaglæggelser i disse sager om vanvidskørsel viser, siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard fra Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

De øvrige beslaglæggelser uden for reglerne om vanvidskørsel er typisk sket i tilfælde med gentagne kørsler uden at have erhvervet et kørekort, eller selv om der er sket frakendelse af kørekortet.

- Vi tager bilerne fra dem som et middel blandt flere til at holde de farligste bilister væk fra vejene. Hvis man vælger at se stort på færdselslovens regler, så risikerer man altså, at man får bilen beslaglagt, siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard.

Oven i antallet af beslaglagte motorkøretøjer kommer også et mindre antal sager om vanvidskørsel på knallert. Disse sager omfatter typisk spirituskørsel på knallert med en alkoholkoncentration i blodet på over to promille. 

De skærpede regler med flere muligheder for beslaglæggelser af køretøjer i forbindelse med vanvidskørsel trådte i kraft den 31. marts 2021. Reglen om beslaglæggelse af et køretøj i sager om spirituskørsel med en promille over to samt efter gentagne kørsler uden førerret har været gældende i længere tid.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

26. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet gennemfører stor skibus-kontrol

Midt- og Vestsjællands Politi har over to uger kontrolleret i alt 90 busser for fejl og mangler. En bus fik pladerne inddraget på stedet.

15. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet forlænger visitationszone i Holbæk

Den visitationszone, der blev etableret i Holbæk efter drabsforsøget i Apotekerhaven, forlænges nu med yderligere 14 dage.

15. februar 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 15. februar 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 14. februar 2024 kl. 07.00 til 15. februar 2024 kl. 07.00.