Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

27. januar 2023 08:30

Næsten daglig beslaglæggelse af et køretøj i trafikken

332 biler blev i løbet af 2022 beslaglagt i Midt- og Vestsjællands politikreds efter grove overtrædelser af færdselsloven, herunder i sager om vanvidskørsel.

Vanvidskørsel arkivfoto

Arkivfoto.

Midt- og Vestsjællands Politi har næsten dagligt i 2022 beslaglagt et køretøj i trafikken, idet i alt 332 biler blev beslaglagt som følge af grove overtrædelser af færdselsloven.

50 af disse beslaglæggelser foregik i færdselssager om såkaldt vanvidskørsel.

Spirituskørsel med en alkoholkoncentration i blodet på over to promille var grundlaget i 36 af sagerne om vanvidskørsel, mens hastighedsovertrædelser på mere end 100 procent over tilladt hastighed var baggrunden i 13 sager. I en enkelt sag kunne kørslen i et motorkøretøj anses som særlig hensynsløst.

- Politiet har fokus på at gribe ind over for de bilister, der har optrådt uansvarligt eller hensynsløst i trafikken, hvilket de mange beslaglæggelser i disse sager om vanvidskørsel viser, siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard fra Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

De øvrige beslaglæggelser uden for reglerne om vanvidskørsel er typisk sket i tilfælde med gentagne kørsler uden at have erhvervet et kørekort, eller selv om der er sket frakendelse af kørekortet.

- Vi tager bilerne fra dem som et middel blandt flere til at holde de farligste bilister væk fra vejene. Hvis man vælger at se stort på færdselslovens regler, så risikerer man altså, at man får bilen beslaglagt, siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard.

Oven i antallet af beslaglagte motorkøretøjer kommer også et mindre antal sager om vanvidskørsel på knallert. Disse sager omfatter typisk spirituskørsel på knallert med en alkoholkoncentration i blodet på over to promille. 

De skærpede regler med flere muligheder for beslaglæggelser af køretøjer i forbindelse med vanvidskørsel trådte i kraft den 31. marts 2021. Reglen om beslaglæggelse af et køretøj i sager om spirituskørsel med en promille over to samt efter gentagne kørsler uden førerret har været gældende i længere tid.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere nyheder

26. maj 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Kontrol af slikbutikker og kiosker med fokus på salg af ulovlige varer

Midt- og Vestsjællands Politi har i denne uge været på myndighedskontrol i slikbutikker og kiosker med fokus på salg af ulovlige varer. Politiet havde særlig fokus på salg af receptpligtig medicin og euforiserende stoffer.

22. maj 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Har du fået stjålet Port Ellen-whisky?

En østeuropæisk mand er varetægtsfængslet under efterforskningen af en større hælerisag, hvor Midt- og Vestsjællands Politi ønsker at finde et gerningssted til tyveri af dyr whisky af mærket Port Ellen.

8. maj 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet vejleder vognmænd om studenterkørsel

Om lidt springer årets studenter ud, og det betyder, at mange vognmænd sender deres lastbiler ud på vejene, hvor de skal fragte de unge mennesker rundt ved deres eksamenskørsel. Tidligere kontroller har påvist, at der er overtrædelser på 34% af køretøjerne anvendt til dette særlige formål, hvilket som oftest resulterede i bøder til både chauffører og vognmænd. Politiet inviterer derfor vognmændene til informationsmøde, så branchen er bedst muligt forberedt. ​

Forslag