Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

2. september 2023 14:42

Nye tiltag skal sikre bedre afvikling af Køge Festuge lørdag

Politi og arrangørerne bag festugen har nu lagt en plan for afviklingen lørdag.

Midt- og Vestsjællands Politi har lørdag afholdt møde med arrangørerne bag Køge Festuge og drøftet, hvordan man kan undgå en situation som den fredag aften, der førte til, at koncerten blev stoppet i utide.

”Arrangørerne har lavet en plan for, hvordan de vil undgå ophobning af mange mennesker ved indgangspartiet, samtidig med en mere smidig afgang fra pladsen. Vi har et godt samarbejde med folkene bag festugen, og vi tror på, at det kan sikre en mere smidig afvikling af de mange mennesker, der vil til og fra pladsen”, siger vicepolitiinspektør Søren Danielsen.

Festugen øger antallet af vagter, der skal hjælpe med afviklingen, og politiet har tilpasset sin bemanding ift de situationer, der kan opstå.  
Ved at etablere en bufferzone frem mod indgangspartiet til Lovparken, undgår man at der stimler sig mange mennesker sammen på for lidt plads. Samtidigt vil politiet sammen med safetyværter sørge for at give besked til de gæster, der befinder sig længere væk fra pladsen, om at de skal undgå at søge ned mod stedet, hvis pladsen allerede er fyldt op.

”Det vigtigste er, at folk de er opmærksomme på skiltningen og på de anvisninger, der får fra politi og arrangører og retter sig efter dem, så vi kan sikre en god og sikker afvikling af festugen. Og at man har forståelse for, at pladsen ikke kan rumme flere end de 11.000 gæster, der var til koncerten fredag”, siger Søren Danielsen. 


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

1. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Status på skibsbranden i Køge onsdag morgen

Myndighederne har natten igennem arbejdet på at få kontrol over branden i det skib, der ligger til kaj i Køge Havn lastet med træ-, plastik- og metalaffald.

30. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Status på branden i skib i Køge havn

Der er varslet med sirener pga kraftig røgudvikling fra brændende skib i Køge. Branden forventes at vare flere timer endnu.

30. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Dømt for drabsforsøg

Mand fundet skyldig i drabsforsøg på sin tidligere kæreste i Svinninge i november 2022.