Spring til hovedindhold

Forslag

38-årig idømt 15 års fængsel for indsmugling af hård narkotika

En 38-årig mand fra Fyn er idømt 15 års fængsel for at indsmugle store mængder heroin, kokain, amfetamin og hash samt besiddelse af kokain. Manden tilstod alle forhold.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i en tilståelsessag ved Retten i Randers fået idømt en 38-årig mand fra Fyn 15 års fængsel for indsmugling af store mængder narkotika.

 

Den 38-årige erkendte i retten, at han i seks tilfælde fra foråret 2020 til december 2020 sammen med flere medgerningsmænd stod bag indsmuglingen af sammenlagt 148 kg amfetamin, 12 kg kokain, tre kg brun heroin og 57,5 kg hash, hvoraf knap halvdelen af amfetaminen blev overleveret på Djursland.

 

Indsmuglingerne blev arrangeret på de krypterede kommunikationsnetværk SKY ECC og EncroChat, mens den 38-årige afsonede en straf for lignende kriminalitet.

 

Manden erkendte desuden at han i tre tilfælde havde været i besiddelse af i alt fire kg kokain i henholdsvis Odense og København, i forbindelse med at han forlod den udslusningspension, hvor han afsonede.

 

Den nu dømte blev anholdt den 30. august 2023 i Malaga, og blev siden udleveret til Danmark, og har siden siddet varetægtsfængslet frem til dommen.

 

Specialanklager hos NSK, Lise Hebsgaard, siger:

 

”Jeg er tilfreds med, at manden nu er blevet dømt, til trods for at han udrejste fra Danmark for at undgå strafforfølgelse. Dommeren valgte at skærpe straffen, fordi forholdene er begået under afsoning af en dom for ligeartet kriminalitet, og det var netop dét, jeg argumenterede for i retten, så det er jeg naturligvis også tilfreds med.”

 

Som en del af dommen blev der konfiskeret 1.800.000 kroner, som stammer fra salg af narkotika.

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden.

 

NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

 

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

 

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

Der er cirka 1.100 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

28. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

En 31-årig kvinde tilstår at have transporteret 12 kilo kokain

Retten i Kolding har i dag onsdag idømt en 31-årig kvinde fra København syv års fængsel. Kvinden har tilstået i to tilfælde at have modtaget og transporteret i alt 12 kilo kokain.

27. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Seks anholdt i sag om ulovlige cigaretter

I alt seks personer er mandag anholdt i aktion i en sag om ulovlige kopicigaretter.

23. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To idømt fængselstraf i sag om tre tons hash

To mænd på 37 og 38 år er idømt fængsel i henholdsvis syv og fire år for deres roller i en sag om organiseret handel og distribution af ca. tre tons hash.