Spring til hovedindhold

Forslag

NSK får udleveret 38-årig fra Spanien til Danmark med henblik på retsforfølgelse

En 38-årig mand, som er en del af et organiseret kriminelt netværk, er blevet udleveret til Danmark. Manden fremstilles i grundlovsforhør i dag ved Retten i Randers.

NSK logo

Den 38-årige blev den 30. august anholdt ved en koordineret anholdelsesaktion mellem NSK og spansk politi. Manden blev anholdt i lufthavnen i Malaga og har siden været varetægtsfængslet med henblik på udlevering til dansk politi. 

 

Torsdag aften er han formelt blevet anholdt af NSK på dansk grund og fremstilles derfor i dag i grundlovsforhør ved Retten i Randers klokken 10.

 

”Efter et tæt og godt samarbejde mellem de spanske og danske myndigheder er en dansk mand, som vi mistænker for at have spillet en afgørende rolle i et internationalt organiseret kriminelt netværk, nu blevet udleveret. Han fremstilles i dag i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling”, siger ledende politiinspektør i NSK, Michael Kjeldgaard.

 

Manden er sigtet for i forening med en 29-årig mand, der også den 30. august blev anholdt, at have indsmuglet store mængde narkotika til Danmark og derved overtrådt straffelovens § 191. 

 

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning til grundlovsforhøret, hvorfor NSK ikke har yderligere kommentarer til sagen. 

 

 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

1. december 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Amfetaminhandler straffet med 14 års fængsel

En 41-årig mand har foruden en lang fængselsstraf fået konfiskeret en halv million kroner i udbytte for handel med store mængder amfetamin.

30. november 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Udfasning af 1.000-kroneseddel gør det sværere at hvidvaske

Hvidvask af kontanter og større kontanttransaktioner med penge fra kriminalitet bliver vanskeligere for kriminelle aktører med udfasning af 1.000-kronesedlen, vurderer National enhed for Særlig Kriminalitet.

22. november 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

38-årig idømt 15 års fængsel for indsmugling af hård narkotika

En 38-årig mand fra Fyn er idømt 15 års fængsel for at indsmugle store mængder heroin, kokain, amfetamin og hash samt besiddelse af kokain. Manden tilstod alle forhold.