Spring til hovedindhold

Forslag

Fem personer fra narkotikanetværk anholdt i Danmark og Spanien

NSK har ved en koordineret anholdelsesaktion anholdt tre mænd på Fyn og i Syd- og Sønderjylland. Mændene er sigtet for modtagelse og videredistribution af store mængder hash i Danmark. I samarbejde med det spanske politi, Policía Nacional, har NSK desuden foretaget anholdelse af to mænd i Spanien, som er sigtet for indsmugling af hash fra Spanien til Danmark.

NSK logo

NSK har onsdag anholdt tre mænd på 33, 33 og 41 år på Fyn og i Syd- og Sønderjylland. Ved aktionen assisterede Sydøstjyllands Politi samt specialafdelinger fra flere politikredse.

Mændene er sigtet for over flere omgange i perioden fra juli til december 2020 at have modtaget og videredistribueret cirka et ton hash i Danmark, der er indsmuglet fra Spanien.

Som en del af den koordinerede anholdelsesaktion har NSK i samarbejde med det spanske politi, Policía Nacional, desuden anholdt to mænd på 57 og 31 år i området omkring Marbella i Spanien. Mændene er sigtet for samlet at have indsmuglet to tons hash fra Spanien til Danmark i perioden fra juli til december 2020.

De tre mænd, der er anholdt i Danmark, vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling. Der vil blive anmodet om dørlukning under grundlovsforhøret. 
De to mænd, der blev anholdt i Spanien, er foreløbigt varetægtsfængslet. NSK er i kontakt med de spanske myndigheder med henblik på udlevering af mændene til Danmark.

”På baggrund af godt internationalt samarbejde med de spanske myndigheder har vi ved en koordineret anholdelsesaktion anholdt fem mænd i Danmark og Spanien. Vi har mistanke om, at mændene er en del af et organiseret narkotikanetværk, der har indsmuglet store mængder hash fra Spanien til Danmark, hvor narkotikaen er blevet videredistribueret i det kriminelle miljø. Med anholdelserne har vi fjernet et centralt led i et organiseret narkotikanetværk”, siger vicepolitiinspektør i NSK, Lars Feldt-Rasmussen.

To af de anholdte mænd er medlem af en rockergruppering.

NSK har ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
 
NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 
 
NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
 
De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

 

 

 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig mand anholdt for organiseret salg af falske Apple-produkter

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag ransaget fem adresser og anholdt en 33-årig mand for at have solgt falske Apple-produkter.

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Clear Channel betaler bøde på seks millioner

Clear Channel Danmark A/S betaler en bøde på seks millioner kroner for at have overtrådt konkurrenceloven ved at koordinere rabatsatser med en konkurrent på markedet for outdoor-annoncering.

16. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To dømt i sag om organiseret handel med amfetamin på togstationer

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet et netværk bag handel med store mængder amfetamin. Yderligere to personer i sagskomplekset er nu dømt.