Spring til hovedindhold

Forslag

Politiet advarer om billetsvindel: Køb kun via de officielle salgskanaler

Svindel med billetter til festivaler og andre events er steget de sidste år. National enhed for Særlig Kriminalitet advarer nu mod at købe billetter fra private.

Sommerens mange koncerter og festivaler er lige rundt om hjørnet, men det er billetsvindlerne desværre også. For når populære festivaler bliver udsolgt, udnytter svindlerne vores frygt for at gå glip af en god oplevelse.

 

De seneste år er antallet af sager om billetsvindel steget. I 2022 modtog politiet 975 anmeldelser om billetsvindel, i 2023 modtog politiet 1.820 anmeldelser, og i 2024 steg tallet igen til 2.033 anmeldelser.

 

”Det er særligt her henover sommeren i takt med at festivaler og andre events bliver udsolgt, at vi får mange anmeldelser fra borgere, der er blevet snydt. Udover at ofrene selvfølgelig lider et økonomisk tab, så står de også med håret i postkassen, fordi de ikke kan deltage i det, de tror de har købt billet til,” siger Kresten Munksgaard, som er leder af Forebyggelse, analyse og digital patruljering i Nationalt Center for IT-kriminalitet hos NSK.

 

Billetsvindlen sker både på handelsplatforme og i Facebook-grupper, hvor privatpersoner selv kan efterlyse billetter til fx koncerter, festivaler, fodboldkampe. Det tiltrækker svindlere, der tilbyder billetter, som siden viser sig at være falske. Størstedelen af ofrene for billetsvindel er unge – to tredjedele er under 30 år – og det er både mænd og kvinder, der bliver snydt.

 

Politiet opfordrer alle til at være ekstra opmærksomme og tænke sig om, før man køber billetter fra private sælgere.

 

”Vi anbefaler, at man kun køber billetter via de officielle udbydere, hvoraf mange også har resale-tjenester, hvor man kan købe og videresælge billetter uden risiko for svindel. Når man køber via private, så løber man desværre en stor risiko for at blive snydt,” siger Kresten Munksgaard.

 

Gode råd ift. at købe billetter:

  • Benyt billetudbydernes officielle salgskanaler og resale-tjenester – det er den eneste måde at sikre dig mod snyd.
  • Køber du af en anden privatperson, så tjek, om der er sammenhæng i sælgers oplysninger. Bruges der samme navn og billede på tværs af profiler på Facebook, DBA, MobilePay og andre platforme?
  • Undgå at lave offentlige opslag, hvor du efterlyser billetter til en bestemt begivenhed. Det kan tiltrække svindlere.
  • Hvis sælger ikke har MobilePay, og du derfor skal overføre til sælgers ven eller familiemedlem, er det tegn på, at sælger vil skjule sin identitet.
  • Tjek sælgers Facebook-profil. Det kan være tegn på en falsk profil, hvis den først er oprettet for nyligt, hvis profilen kun har få venner, eller hvis den mangler profilbillede eller andre vigtige informationer.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

16. april 2025

National enhed for Særlig Kriminalitet

Australsk politi og NSK slår til mod rekrutteringsled i organiseret kriminelt netværk fra Norden

Australsk politi har onsdag anholdt en 15-årig svensk statsborger i Australien. Manden er mistænkt for at have forsøgt at rekruttere personer til at begå bestilte drab i Norden, herunder i Danmark og Sverige.

11. april 2025

National enhed for Særlig Kriminalitet

13 års fængsel for at instruere kokain-indsmugling

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har efterforsket mod et netværk bag indsmugling af og handel med store mængder kokain. En 30-årig har i dag tilstået sin rolle og er blevet idømt langvarig fængselsstraf.

8. april 2025

National enhed for Særlig Kriminalitet

32-årig anholdt for salg af falske luksusvarer

En 32-årig mand fra Vejle er i dag blevet anholdt og sigtet for omfattende salg af kopivarer.