Spring til hovedindhold

Forslag

Mand sigtet for at levere kokain

En 36-årig mand fra Vejle bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Manden blev anholdt i går på sin bopæl. Han sigtes for at have leveret otte kg kokain til forskellige modtagere. 

Anholdelsen af den 36-årige mand sker som led i en længerevarende efterforskning, som National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har gennemført. 

I april 2021 blev en 38-årig mand fra Aarhus idømt syv års fængsel i samme sag. En anden 38-årig mand - ligeledes fra Aarhus  - sidder forsat varetægtsfængslet i sagskomplekset.  

FAKTA OM NSK

NSK blev etableret den 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. 

Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. 

Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 

NSK har ca. 900 medarbejdere og er opbygget som en politikreds (https://politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

26. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To mænd dømt i sag om flere ton hash

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet en organisation bag handel med store mængder hash. Otte personer er tidligere dømt i sagskomplekset, og i denne uge er der sket yderligere to afgørelser.

26. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To personer anholdt for distribution af narkotika i Nordjylland

NSK har med assistance fra Nordjyllands Politi torsdag været tilstede på flere adresser i Frederikshavn, og har i den forbindelse foretaget anholdelse af to mænd på 43 år og 67 år.

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig mand anholdt for organiseret salg af falske Apple-produkter

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag ransaget fem adresser og anholdt en 33-årig mand for at have solgt falske Apple-produkter.