Spring til hovedindhold

Forslag

Politiet beslaglægger 5 kg hård narkotika og større pengebeløb

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) anholdt i går en mand i en sag om besiddelse af større mængder hård narkotika samt pengebeløb.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) foretog anholdelsen i går kl. 11.27 tæt ved mandens bopæl i Lyngby. 
 
Manden på 30 år er sigtet for at have været i besiddelse af 4 kg kokain og 1 kg heroin, og det er politiets formodning, at stoffet efterfølgende skulle distribueres i det Storkøbenhavnske område. På den anholdtes bopæl fandt politiet endvidere et større pengebeløb, og det skal nu undersøges, hvorvidt pengene stammer fra handel med narkotika.
 
”Jeg er meget tilfreds med, at vi efter en særdeles målrettet indsats har haft held og dygtighed til at fjerne en betydelig mængde narkotika fra de kriminelles besiddelse. Sagen er et godt eksempel på, at den samfundsskadelige kriminalitet, som handel med narkotika er, har vores opmærksomhed,” siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).
 
NSK arbejder efter anholdelsen videre med sagen, og det kan derfor ikke udelukkes, at sigtelsesgrundlaget udvides, eller at flere personer vil blive inddraget i efterforskningen.
 
Den anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling ved retten i Lyngby i dag, tirsdag den 17. maj, kl. 9.45.
 
Der vil ved grundlovsforhøret blive begæret lukkede døre.
 
Til pressen: For yderligere kommentarer kontakt vicepolitiinspektør Torben Henriksen, tlf. 2542 6152.
 

 

FAKTA OM NSK

NSK blev etableret den 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. 
 
Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. 
 
Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 
 
NSK har ca. 900 medarbejdere og er opbygget som en politikreds (https://politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet).
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Flere nyheder

1. juli 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Mænd bag østjysk amfetaminfabrik er idømt 18 og 16 års fængsel

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved Retten i Aarhus fået idømt to østjyske mænd henholdsvis 18 og 16 års fængsel for produktion og videresalg af mindst 316 kilo amfetamin. Samtidig har ni personer i distributionsnetværket fået fængselsdomme på mellem 2,5 og 16 års fængsel for deres rolle i sagen.

23. juni 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Samhandel fylder fortsat mest i anmeldelser om it-kriminalitet

Anmeldelser om svindel ved samhandel udgjorde over 40 procent af det samlede antal af anmeldelser om it-relateret økonomisk kriminalitet i 2021. Samtidig modtog politiet flere anmeldelser om såkaldt kontaktbedrageri.

23. juni 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

49-årig kvinde idømt 8 års fængsel for forsøg på hvidvask af 29 milliarder kroner

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) og Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet (SSK) har i dag fået idømt en 49-årig kvinde, der er litauisk statsborger, otte års fængsel for at stå bag hvidvask af særlig grov beskaffenhed.

Forslag