Spring til hovedindhold

Forslag

Tidligere direktør får ubetinget fængselstraf for insiderhandel

En 51-årig mand fra Herning er idømt en ubetinget fængselsstraf for insiderhandel.

NSK logo

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved Retten i Herning fået idømt en 51-årig mand 60 dages fængsel for at have begået insiderhandel.

Den 51-årige herningenser er dømt for at have misbrugt sin insiderviden til at købe aktier i et børsnoteret byggefirma forud for at kursen steg.

I foråret 2022 bad han sin bank om, på hans vegne, at købe for ca. 200.000 kroner aktier i det børsnoterede byggefirma. Dagen efter aktiekøbet blev det offentliggjort, at byggefirmaet havde købt en produktionsenhed af et andet firma, hvor herningenseren var direktør. Herefter steg aktiekursen for byggefirmaet, og det gav den nu dømte en umiddelbar økonomisk fordel på 7.383 kroner.

Sagen er startet i NSK efter en anmeldelse fra Finanstilsynet i september 2022. Retten har ud over fængselsstraf konfiskeret 7.383 kroner hos den dømte.

Anklager hos NSK, Christian Raaholt Hahn, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, der understreger, at det er alvorligt, hvis man misbruger insiderviden til at opnå en personlig økonomisk fordel, også selvom denne har været begrænset. Det går både ud over de investorer, der ikke har adgang til den samme viden og tilliden til det finansielle system generelt.”

Den 51-årige har udbedt sig betænkningstid i forhold til eventuelt at anke dommen.

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
 
NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 
 
NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
 
De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

26. september 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

31-årig skal ti år i fængsel for narkotika og våben

En 31-årig mand fra Østjylland får ti års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse og for at arrangere indsmugling og videreoverdragelser af narkotika.

25. september 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

14 års fængsel for besiddelse af store mængder amfetamin samt kokain

Handel med store mængder narkotika er nu blevet straffet med en lang fængselsstraf.

22. september 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

10 års fængsel i stort narkotikakompleks

Optrevling af narkotikanetværk fører til endnu en lang fængselsstraf i sagskompleks.