Spring til hovedindhold

Forslag

To mænd tilstår besiddelse af 100 kilo kokain

Retten i Glostrup har idømt to mænd på 23 og 26 år 11 års fængsel, efter at de har tilstået at have været i besiddelse af i alt 100 kilo kokain.

Ved en tilståelsessag ført af National enhed for Særlig Kriminalitet idømte Retten i Glostrup i dag 11 års fængsel til en 23-årig mand og en 26-årig mand. De tilstod begge at have været i besiddelse af i alt 100 kilo kokain, som de modtog på syv forskellige tidspunkter fra november sidste år til marts i år. Der var tale om kokain i størrelsesordenen 10 til 20 kilo per gang, og overdragelsen fandt sted i Solrød, Greve, Brøndby og Taastrup.

De to nu dømte mænd modtog kokainen efter instruktion fra to bagmænd, og i forening med en 26-årig mand og en 27-årig mand, hvis sager behandles særskilt. Derudover sidder en 31-årig mand varetægtsfængslet, sigtet for at have modtaget et kilo af kokainen.

 

De to dømte mænd blev efter længere tids forudgående efterforskning anholdt af National enhed for Særlig Kriminalitet i en koordineret aktion den 11. juni 2024. Den 26-årige mand tilstod sin rolle i sagen over for politiet få timer efter anholdelsen.

 

Specialanklager Rasmus von Stamm fra National enhed for Særlig Kriminalitet siger:

 

”Jeg er yderst tilfreds med, at de to mænd har valgt at tilstå kort tid efter anholdelsen. Det viser efter min opfattelse, at politiet har efterforsket sagen grundigt og derved fremskaffet et meget overbevisende bevismateriale allerede inden anholdelserne.”

 

Straffen blev udmålt under anvendelse af en ny bestemmelse i straffeloven, hvorefter det i almindelighed skal indgå som en formildende omstændighed, at gerningsmanden har aflagt tilståelse. Loven trådte i kraft den 15. juni 2024.

 

Specialanklager Rasmus von Stamm fra National enhed for Særlig Kriminalitet siger:

 

”Dommen afspejler, at retten både har taget hensyn til, at der er tale om meget alvorlig og samfundsskadelig narkotikakriminalitet, men også at de to mænd har valgt at lægge kortene på bordet. Da der er anvendt helt ny lovgivning, overvejer anklagemyndigheden, om dommen skal ankes, således at straffens udmåling vurderes af landsretten.”

 

De to nu dømte mænd udbad sig betænkningstid og er fortsat fængslet efter dommen.

 

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt specialanklager Rasmus von Stamm på telefonnummer 3056 4857.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

12. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

62-årig får fem års fængsel for hvidvask af 145 millioner

En 62-årig mand er idømt fem års ubetinget fængsel efter at have tilstået hvidvask af ca. 145 millioner kroner. Hvidvasken er blandt andet sket gennem såkaldte fakturafabrikker.

11. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK bremser kokaintransportørnetværk

En 61-årig mand er torsdag blevet idømt 12 års fængsel for at have indført og videreoverdraget betydelige mængder kokain fra udlandet til Danmark.

11. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Politiet advarer om nyt selvtægtsfænomen i Danmark

Politiet har i løbet af de seneste uger set en række sager med videoer online, hvor mænd bliver hængt ud for at være pædofile og overfaldet. Personerne bag overfaldene er en del af et selvtægtsnetværk, som kalder sig 'Pedo hunters'. Fænomenet har været kendt i udlandet gennem længere tid, men er nu kommet til Danmark.