Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Døgnrapport

7. februar 2020 08:37

Fra døgnrapporten: Frederikshavn mand anholdt for spiritus- og narkokørsel. Indbrud i Jerslev J og Aalborg SØ.

Nordjyllands Politi udgiver på de fleste hverdage et uddrag fra døgnrapporten. Læs uddrag fra den 6.-7. februar 2020. Følg os på Twitter og Facebook.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Nordjyllands Politi – Flere personer efterlyses efter knivstikkeri


I forbindelse med det overfald, der var tirsdag formiddag, 4. februar 2020, på Thurensensvej i Nørresundby, hvor en 33-årig blev stukket med kniv, efterlyser Nordjyllands Politi nu tre-fire personer.
Klik her for at læse mere i Nordjyllands Politis efterlysning fra den 6. februar 2020

 

Nordjyllands Politi – Efterlysning af formodet voldsmand


Den 22. december 2019 tidligt om morgenen skete der er en voldsepisode ud for Østerågade 17 i Aalborg. Og politiet ønsker nu offentlighedens hjælp til genkendelse af en person, der kan sættes i forbindelse med volden.

Klik her for at læse mere i Nordjyllands Politis efterlysning fra den 5. februar 2020

 

Frederikshavn – 24-årig spiritus- og narkobilist eftersat af patrulje og anholdt


En 24-årig mand blev sigtet og anholdt for flere brud på loven, herunder spirituskørsel, efter en eftersættelse forløbende over ca. 2 km i Frederikshavn fredag den 7. februar kl. 03:15. En patrulje bemærkede bilisten, da de kom kørende ad Barfredsvej. Her vendte de om for at standse bilisten, da han kørte usikkert. 

Da patruljen vendte om, accelererede bilisten kraftigt og fortsatte mod nord. Derfor eftersatte patruljen ham. Efter ca. 2 km, hvor bilisten blandt andet havde kørt på den forkerte side af vejen, kørt over for rødt og kørt på fortov samt cykelsti, holdt han ind til siden på Constantiavej. I forbindelse med eftersættelsen blev der ikke observeret øvrige trafikanter på den kørte rute.

Patruljen henvendte sig til føreren af bilen, den 24-årige mand. Han blev skønnet påvirket af spiritus og stoffer, da han lugtede kraftigt af spiritus og havde store pupiler. Føreren efterkom her ikke patruljens anvisninger om at stige ud af køretøjet eller anvisninger om at slukke køretøjets motor, hvorfor manden måtte udtages af køretøjet under anvendelse af den nødvendige magt. 

Den 24-årige mand blev sigtet og anholdt for brud på færdselsloven såvel som spirituskørsel, kørsel med euforiserende stoffer i blodet og for ikke at efterkomme politiets anvisninger om at standse.

Ingen personer kom til skade under eftersættelsen.

 

Hvad er straffen for spirituskørsel og kørsel under påvirkning af stoffer?

Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:

Vi antager, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Du får ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Kører du med ulovlige, euforiserende stoffer i blodet, er straffen den samme, som hvis du kørte spirituskørsel med 1,21 promille. 

Du får frakendt dit kørekort i 3 år og får en bøde.

Både ved spritkørsel og kørsel med stoffer i blodet skal du desuden bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer og koster 3.200 kr.

Bliver du taget flere gange med ulovlige stoffer og/eller alkohol i blodet, stiger straffen.

Læs mere her om

Straffen for spirituskørsel: sikkertrafik.dk/.../spirituskørsel
Straffen for kørsel med stoffer i blodet: sikkertrafik.dk/.../ulovlige-stoffer

 

Hjørring – 27-årig spiritusbilist sov bag rattet i Mc Drive banen


En 27-årig mand sad og sov i førersædet i sin bil i Mc Drive banen ved Mc Donalds i Hjørring fredag den 7. februar kl. 04:58. En patrulje blev derfor tilkaldt til stedet. Bilens motor var stadig i gang, da de ankom. Patruljen fattede her mistanke til, at manden kunne være spiritusbilist. Da de vækkede manden, virkede han beruset. En alkometertest viste, at hans promille var klart over de tilladte 0,5. Manden blev derfor sigtet og anholdt for spirituskørsel.

Aalborg – Segways stjålet ved indbrud i personbil


En personbil blev udsat for tyveri på Kielersvej i Aalborg mellem onsdag den 5. februar kl. 18:00 og torsdag den 6. februar kl. 07:30. Tyven brød en lås op til bilen, hvorfra han/hun stjal to Segway løbehjul, en taske, en jakke og regntøj. 

Har du set mistænkelig færden på Kielersvej i Aalborg? Kontakt politiet på 114.

 

Sådan undgår du tyveri fra bilen eller varebilen – 3 gode råd

  1. Lås altid bilen (og tøm for de dyreste værdier/værktøj).
  2. Parkér, så det er så svært som muligt at komme ind i varerummet/bagagerummet.
  3. Dæk ruderne af indefra, så man ikke kan se ind i varerummet/bagagerummet.

Jerslev J – værktøj og anlæg stjålet ved indbrud i privat bolig


En privat bolig blev udsat for indbrud på Abildgårdsvej i Jerslev J mellem fredag den 31. februar kl. 17:00 og søndag den 2. februar kl. 21:00. Indbrudstyven fik adgang til huset gennem døren til en garage, der blev brudt op. Fra garagen havde tyven fri adgang til resten af huset. Blandt de stjålne genstande var en båndsav, et anlæg med dertilhørende subwoofer og et svejseanlæg. Tyven forlod formodentlig gerningsstedet gennem den opbrudte dør.

Har du set mistænkelig færden på Abildgårdsvej i Jerslev J? Kontakt politiet på 114.

 

Undgå indbrud i dit hus – 3 gode råd

  1. Sørg for kvalitetssikringsbeslag indvendig til døre og vinduer.
  2. Installer bevægelsesføler m/tænd-/sluk-lys.
  3. Vær aktiv om Nabohjælp – hold øje med hinandens huse og hils på dem, du ikke kender.

Aalborg SØ – sølvtøj og smykker stjålet ved indbrud i privat bolig


En privat bolig blev udsat for indbrud på Lykkegårdsvej i Aalborg SØ torsdag den 6. februar kl. 15:45-18:45. Indbrudstyven fik adgang til huset ved at bryde vinduet til et soveværelse op med et koben. Herfra bevægede tyven sig gennem hele huset, hvor skabe blev gennemrodet. Blandt de stjålne genstande var sølvtøj og smykker. Tyven forlod gerningsstedet gennem det opbrudte vindue.

Har du set mistænkelig færden på Lykkegårdsvej i Aalborg SØ? Kontakt politiet på 114.

 

Hent Nabohjælps app og forebyg hvert 4. indbrud

Nabohjælp er en af de mest effektive metoder til at undgå indbrud. Faktisk så effektiv, at det forebygger op mod hvert 4. indbrud. Med Nabohjælps nye, gratis app er det blevet endnu nemmere at være nabohjælper. 

Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app:
Download i App Store
Download i Google Play

Hjørring – 35-årig mand fik sit køretøj konfiskeret


En 35-årig mand blev sigtet for kørsel uden førerret torsdag den 6. februar kl. 20:42. Manden blev standset til et rutinetjek på Jørgen H Nielsens Vej i Hjørring. Da patruljen henvendte sig til manden, kunne de se, at hans kørekort var administrativt inddraget. Manden blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og hans køretøj blev konfiskeret.


Følg os på Twitter og Facebook @NjylPoliti.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere døgnrapporter

14. maj 2021

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten den 13. – 14. maj 2021

Narkopåvirket bilist havde hverken nummerplader eller forsikring. Indbrud i Assens & Sæby. Læs dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi.

12. maj 2021

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten den 11. – 12. maj 2021

Bilister modtog klip og betinget frakendelse ved fartkontrol i Terndrup. Indbrud i Gøttrup & Aalborg Øst. Læs dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi.

11. maj 2021

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi uddrag af døgnrapporten den 11. maj 20121

Butikstyveri udviklede sig til røveri, narkopåvirket bilist, overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og fornærmelig tale. Læs dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi