Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

1. juli 2024 10:03

Brand i Nørresundby: Luk vinduer og døre

I aftes omkring klokken 21:30 udbrød der brand på Løvvangsskolen i Nørresundby. Branden har haft fat natten igennem i skolens bygninger, men brandvæsenet har nu kontrol over ilden. Politiet opfordrer beboere i nærheden til at holde sig inden døre, lukke vinduer og døre, samt slukke for ventilationsanlæg.

Politiet

Der udbrød søndag aften brand på den nedlagte skole Løvvangsskolen, der er beliggende på Løvbakken 6 i Nørresundby. Alt disponibelt mandskab fra Nordjyllands Beredskab og Nordjyllands Politi blev straks sendt til stedet. Natten igennem udviklede branden sig og bredte sig til skolens øvrige bygninger.

Leder af politiets indsats, vicepolitiinspektør Søren Pejtersen, fortæller: ”Vi opfordrer til at folk i området lukker vinduer og døre, samt slukker ventilationssystemer. Bor man uden for området, men kan lugte røg, så skal man søge væk. Vi holder hele tiden øje med røgfanen og udviklingen i branden. Løvbakken er afspærret, ligesom vi opfordrer folk i området til at blive inden døre, da røgen kan være sundhedsskadelig ved indånding.”

 

Brandårsagen skal undersøges nærmere

Vicepolitiinspektøren fortsætter: ”Vi arbejder med en hypotese om at branden kan være påsat, men det skal senere brandtekniske undersøgelser afgøre. Anmeldelsen om branden gik ind til alarmcentralen omkring klokken 21:30 søndag aften. Har man observeret noget i området i det tidsrum, som man mener kan have politiets interesse, så hører vi meget gerne om det på telefon 114. Vi vil, sammen med Nordjyllands Beredskab, være tilstede ved Løvvangsskolen mange timer endnu.”

 

 

Vær opmærksom på symptomer

 

Fjern dig fra røgen og kontakt sundhedsmyndighederne, hvis du får symptomer.
Vær opmærksom på følgende symptomer, hvis du har været i nærheden af røgen: 
 
Irritation eller svie af næse, mund og svælg
Hoste, eventuelt med blodigt opspyt
Åndedrætsbesvær og smerte i luftveje
Hovedpine og ildebefindende
Svimmelhed og kvalme
Ophidselse, angstfølelse og hjertebanken
Metalsmag, hæshed og hoste
Kvalme, opkastning og feber
Ved bevidstløshed, krampe og åndedrætsstop: Ring 112

Ved nogle stoffer kan symptomerne være forsinkede, så vær opmærksom på eventuelle symptomer et stykke tid efter, at du har været i nærheden af brandrøg.


Pressehenvendelser vedr. branden på Løvvangsskolen: Benyt venligst Politiets kommandostation (KSN) pressetelefon (+45) 4022 1240.

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

1. juli 2024

Nordjyllands Politi

Brand i Nørresundby: Afvarsling udsendt – men vær fortsat opmærksom

Myndighederne har, i forbindelse med branden på Løvvangskolen i Nørresundby, udsendt en række beredskabsmeddelelser, som er blevet modtaget af borgere i en bred radius omkring det berørte område. Der er nu udsendt en afvarsling, men de beboere der måtte befinde sig i røgfanen, skal fortsat være opmærksomme og lukke vinduer og døre.

1. juli 2024

Nordjyllands Politi

Brand i Nørresundby: Beboere i området skal stadig være opmærksomme

Branden på den nedlagte skole i Nørresundby, Løvvangskolen, har fat i flere af skolens bygninger, men ilden er under kontrol. Røgudviklingen er fortsat kraftig, så beboere i området skal holde sig inden døre og holde vinduer og døre lukkede. Har man et ventilationsanlæg i sit hus bør dette slukkes.

25. juni 2024

Nordjyllands Politi

Politiet har øje på de nordjyske strande

Sommervejret er vendt tilbage og med den måske også trangen til lidt for kåd kørsel på strandene. Nordjyllands Politi vil lave kontroller og minder om, at bilister altid skal køre efter skiltning og forhold - også på strande.