Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

6. juni 2023 09:04

Stor beredskabsøvelse afholdes 8. juni

Torsdag den 8. juni 2023 sidst på eftermiddagen afholder myndighederne og nogle timer frem en større øvelse, benævnt Tordenskjold, hvor en lang række beredskaber testes i et realistisk øvelses-scenarie. Denne gang foregår øvelsen på og omkring Port of Aalborg på Nefovej i Vodskov. Borgerne har altså ingen grund til bekymring, hvis de oplever udrykningskørsel i området, mens øvelsen pågår.

For øvelsen indebærer følgelig – oplyser den øvelsesansvarlige, politiassistent og indsatsleder ved Nordjyllands Politi, Kenneth Sloth Andersen – at der vil være en lang række udrykningskøretøjer, indsatspersonel samt diverse udstyr synlig i området omkring Port of Aalborg i forbindelse med afviklingen af øvelsen. 
 
”Vores arbejde i området kan komme til at larme lidt, da vi har mange styrker indsat, og der kan også opstå enkelte forstyrrelser af trafikken i området som følge af vores køretøjer, der skal frem og tilbage,” siger Kenneth Sloth, der dog forventer, at generne over for borgerne forbliver minimale:  

”Men vi håber på borgernes forståelse for, at vi jævnligt afholder øvelser. Vi træner ikke for at genere nogen. Tværtimod. Vi træner for at holde færdighederne knivskarpe, hvis det en dag pludselig skulle blive alvor, og der er brug for vores indsats.” 

 

Detaljer holdes hemmelige – af læringsmæssige hensyn 

Øvelsesledelsen kan ikke løfte sløret for detaljerne, da det jo netop handler om træning og øvelse af kollegerne i de forskellige beredskaber – og det er vigtigt, at man ikke kender alle enkelthederne på forhånd, således at læringen kan blive optimal. 

 

”Jeg kan kun sige, at vi har skruet et øvelsesscenarie sammen, der gør, at deltager bliver udfordret i betydelig grad på flere parametre. Formålet er, at vi får afprøvet og vurderet enhedernes indsats og ikke mindst myndighedernes samspil – for et velfungerende samarbejde på tværs er enormt vigtigt, når sådanne hændelser skal håndteres,” forklarer Kenneth Sloth.     

 

En lang række myndigheder deltager i øvelsen: Nordjyllands Beredskab, Nordjyllands Politi, Beredskabsstyrelsen Nordjylland, Den Præhospitale Virksomhed, Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland og Aalborg Kommune – Miljøvagten. Derudover deltager Hjemmeværnet også med et større antal figuranter, der skal være med til at give øvelsen et realistisk præg. 

 

Myndighederne evaluerer efterfølgende øvelsen og uddrager relevant læring, der således kan integreres i arbejdet frem over. 

Øvelsen forventes at slutte i løbet af aftenen. 
 

Pressens kontaktperson

* Kenneth Sloth Andersen, Nordjyllands Politi, 29 63 73 80
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

18. juni 2024

Nordjyllands Politi

Borgerhenvendelser førte til knallertkontrol

Ved en færdselsaktion afholdt af Nordjyllands Politi i går, den 17. juni 2024, i Aalborg og i det sydlige opland blev flere knallerter og enkelte bilister standset. Adskillige sigtelser fandt vej til betjentenes bødeblokke.

11. juni 2024

Nordjyllands Politi

Politi og fogedret laver indsats i Frederikshavn og Brønderslev

Nordjyllands Politi vil sammen med fogeden nu nedbringe antallet af borgere i Frederikshavn og Brønderslev kommuner med gæld og verserende fogedsager.

10. juni 2024

Nordjyllands Politi

Brandtekniske undersøgelser afsluttet af brand

Nordjyllands Politi har nu afsluttet sine omfattende brandtekniske undersøgelser af den voldsomme brand i Bælum den 18. maj 2024, hvorved to personer afgik ved døden.