Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

6. juni 2023 09:04

Stor beredskabsøvelse afholdes 8. juni

Torsdag den 8. juni 2023 sidst på eftermiddagen afholder myndighederne og nogle timer frem en større øvelse, benævnt Tordenskjold, hvor en lang række beredskaber testes i et realistisk øvelses-scenarie. Denne gang foregår øvelsen på og omkring Port of Aalborg på Nefovej i Vodskov. Borgerne har altså ingen grund til bekymring, hvis de oplever udrykningskørsel i området, mens øvelsen pågår.

For øvelsen indebærer følgelig – oplyser den øvelsesansvarlige, politiassistent og indsatsleder ved Nordjyllands Politi, Kenneth Sloth Andersen – at der vil være en lang række udrykningskøretøjer, indsatspersonel samt diverse udstyr synlig i området omkring Port of Aalborg i forbindelse med afviklingen af øvelsen. 
 
”Vores arbejde i området kan komme til at larme lidt, da vi har mange styrker indsat, og der kan også opstå enkelte forstyrrelser af trafikken i området som følge af vores køretøjer, der skal frem og tilbage,” siger Kenneth Sloth, der dog forventer, at generne over for borgerne forbliver minimale:  

”Men vi håber på borgernes forståelse for, at vi jævnligt afholder øvelser. Vi træner ikke for at genere nogen. Tværtimod. Vi træner for at holde færdighederne knivskarpe, hvis det en dag pludselig skulle blive alvor, og der er brug for vores indsats.” 

 

Detaljer holdes hemmelige – af læringsmæssige hensyn 

Øvelsesledelsen kan ikke løfte sløret for detaljerne, da det jo netop handler om træning og øvelse af kollegerne i de forskellige beredskaber – og det er vigtigt, at man ikke kender alle enkelthederne på forhånd, således at læringen kan blive optimal. 

 

”Jeg kan kun sige, at vi har skruet et øvelsesscenarie sammen, der gør, at deltager bliver udfordret i betydelig grad på flere parametre. Formålet er, at vi får afprøvet og vurderet enhedernes indsats og ikke mindst myndighedernes samspil – for et velfungerende samarbejde på tværs er enormt vigtigt, når sådanne hændelser skal håndteres,” forklarer Kenneth Sloth.     

 

En lang række myndigheder deltager i øvelsen: Nordjyllands Beredskab, Nordjyllands Politi, Beredskabsstyrelsen Nordjylland, Den Præhospitale Virksomhed, Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland og Aalborg Kommune – Miljøvagten. Derudover deltager Hjemmeværnet også med et større antal figuranter, der skal være med til at give øvelsen et realistisk præg. 

 

Myndighederne evaluerer efterfølgende øvelsen og uddrager relevant læring, der således kan integreres i arbejdet frem over. 

Øvelsen forventes at slutte i løbet af aftenen. 
 

Pressens kontaktperson

* Kenneth Sloth Andersen, Nordjyllands Politi, 29 63 73 80
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

22. september 2023

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt

Nordjyllands Politi har netop udstedt opholdsforbud i rockerklubhus på Østergade i Nørresundby.

19. september 2023

Nordjyllands Politi

Skudepisode i Aalborg: To personer varetægtsfængslet og yderligere en mistænkt sigtet

De to personer som Nordjyllands Politi mandag den 18. september anholdte, i forbindelse med det skyderi der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, den 25. august 2023, har nu været fremstillet i grundlovsforhør. Begge mænd blev varetægtsfængslet i fire uger. To øvrige personer er ligeledes sigtet i sagen.

18. september 2023

Nordjyllands Politi

To personer anholdt i forbindelse med skudepisode

Nordjyllands Politi har anholdt to personer i forbindelse med det skyderi, der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, under Aalborg Regatta den 25. august 2023.