Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

9. april 2021 10:01

Efterlyst 27-årig mand anholdt

Den eftersøgte mand Cenk Firat Kirat blev i går aftes, d. 8. april 2021, ved 22-tiden anholdt af Nordjyllands Politi efter en kort eftersættelse på motorvejen.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Anholdelsen, der fandt sted på motorvej E45 syd for Hobro, var en udløber af et intenst efterforskningsforløb på en uges tid. 

Politiet har nemlig siden d. 2. april 2021 ledt efter den 27-årige mand. Her blev den 27-årige omkring kl. 21.10 standset tilfældigt i Aalborg i forbindelse med en færdselskontrol, hvorfra han flygtede – men først efter at have påkørt en politibetjent, der dog ikke pådrog sig alvorlige skader i forbindelse med påkørslen.

Den anholdte fremstilles i et grundlovsforhør i dag, d. 9. april 2021 kl 11.00, i Retten i Aalborg med krav om varetægtsfængsling. Politiet vil begære lukkede døre. Han sigtes blandt andet for overtrædelse af straffelovens § 119, der omhandler vold mod nogen i offentlig tjeneste samt og 245, stk. 1, der omhandler grov vold. Derudover sigtes han for § 252, der omhandler hensynsløs kørsel. 

 

Kort eftersættelse

Lederen af politiets efterforskning, politikommissær Kenneth Rodam, kan ikke gå i detaljer med politiets intense efterforskningsarbejde, men han kan dog oplyse, at anholdelsen skete, fordi politiet i går kom på sporet af et konkret køretøj, der var interessant for efterforskningen. Det skete, da politiets automatiske nummerpladegenkendelse (ANPG) opdagede køretøjet på motorvejen 
 
”Da vi havde en mistanke til, at eftersøgte kunne være i bilen, så blev den bragt til standsning på motorvejen efter en kort eftersættelse, hvorved der også skete et sammenstød mellem et patruljekøretøj og eftersøgtes bil. Ingen personer kom til skade i forbindelse med sammenstødet, men der skete skader på køretøjerne,” forklarer Kenneth Rodam. 

 

En yderligere anholdt

Politikommissæren tilføjer, at der også er en yderligere anholdt person, en 28-årig mand, som befandt sig i bilen sammen med efterlyste – politikommissæren vil ikke af hensynet til efterforskningen udtale sig om relationen mellem de to, men denne anholdte er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 125, idet han skjulte en efterlyst person, samt for at overtræde færdselsloven.   


Politiet har på nuværende tidspunkt ingen yderligere informationer i sagen.

 

Pressens kontaktperson er:

Kenneth Rodam, politikommissær, Nordjyllands Politi, 40266195
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.

8. april 2024

Nordjyllands Politi

36-årig mand varetægtsfængslet efter knivstik

Den 36-årige mand, der søndag aften blev anholdt i forbindelse med et tilfælde af knivstikkeri begået i Hobro, er i dag, den 8. april 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Offeret, en 35-årig mand, blev behandlet på sygehuset for sine skader, men han var dog ikke i livsfare. ​