Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

10. december 2020 12:48

Målrettede knallertkontroller giver resultater i Frederikshavn og omegn


I tirsdags, d. 8. december 2020, foretog lokalpolitiet i Frederikshavn endnu en knallertkontrol. Denne gang på Koldenåvej i Frederikshavn. Her blev der i alt standset 8 knallerter, hvoraf 6 kørte for hurtigt. Og flere kontroller er på vej.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det oplyser den ansvarlige for indsatsen, politikommissær Lars Jensen. 

Kontrollen i tirsdags indebar konkret i alt 7 sigtelser for konstruktivt ændret knallert, fejl og mangler på knallerten eller manglende forsikring mod unge i alderen 15-17 år. Der bliver udstedt bøder herfor, ligesom der er to påstande om betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert. 

 

Får mange henvendelser 

Politikommissæren fortæller, at lokalpolitiet flere gange ugentligt modtager henvendelser fra borgere om ulovlige knallerter. Henvendelserne kommer fra mange områder: Brønderslev, Hjallerup, Dronninglund, Sæby, Øster Vrå, Frederikshavn og Skagen.

”Borgernes henvendelser går på flere ting – at der køres for stærkt på knallert, uden hjelm, uden lys, hensynsløs kørsel, larmende knallerter, kørsel med høj fart på cykelstier og fortov, som skaber utryghed hos mindre børn på vej til skole og andre der færdes på stierne,” forklarer Lars Jensen, der tilføjer, at der på grund af netop disse henvendelser i løbet af efteråret er foretaget flere knallertkontroller.  

Også løbende kontroller i efteråret

Et eksempel på en omfattende indsats mod knallerter var i efterårsferien, hvor der blev foretaget en kontrol i Brønderslev – her blev 11 knallerter standset, heraf blev 5 indbragt til stationen til nærmere undersøgelse. Nogle af de skoler, der også er foretaget kontrol på i efteråret var: 

Dronninglund Skole – 11 knallerter kontrolleret / 7 ulovlige
Skagen Skole – 9 knallerter kontrolleret / 5 ulovlige
Hedegårdsskolen i Brønderslev – 7 knallerter kontrolleret / 2 ulovlige
Hjallerup Skole – 6 knallerter kontrolleret / ingen ulovlige

 

Flere kontroller 

Og der er flere kontroller på vej, forsikrer politikommissær Lars Jensen:  

”Vi ved, at den type adfærd skaber utryghed blandt borgerne – derfor kommer vi også til at have fokus på det her i 2021. Og jeg vil da fortsat opfordre borgerne til at rette henvendelse til os, hvis de bliver generet af den her slags kørsel eller lignende.”     

Farlige situationer

Erfaringen viser, fortæller politikommissær Lars Jensen, at ikke alle knallertførere standser, når politiet anmoder om det; i stedet forsøger nogle af dem at stikke af, hvilket kan medføre farlige situationer.

”Derfor forsøger vi at målrette vores knallertkontroller, der hvor knallertkørerne færdes eller mødes – og i de seneste par måneder har vi afholdt flere kontroller på skoler rundt om i kredsen,” siger Lars Jensen, der tilføjer, at der med afsæt i borgerhenvendelserne også er foretaget kontrol på udvalgte lokationer. 

 

Rullefelt på banen 

Knallerterne bliver oftest undersøgt på stedet ved hjælp af et rullefelt, der kan måle knallertens hastighed. 

”Hvis vi skønner, at knallerten skal undersøges yderligere, indbringer vi den til politistationen, hvor den bliver undersøgt af en knallertsagkyndig,” forklarer politikommissæren, der tilføjer, at den samlede undersøgelse af knallerten så afgør bødens størrelse. 

Hvis du har et ønske om at få rullefeltet rullet frem et sted i politikredsen, så kan du ringe til Nordjyllands Politi på 114, ligesom du også digitalt kan anmode politiet om en færdselskontrol på www.politi.dk/bestilenbetjent 

 

Pressens kontaktperson: 

Lars Jensen, politikommissær, Nordjyllands Politi,  3053 6444
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. maj 2024

Nordjyllands Politi

Brand under intens efterforskning

Nordjyllands Politi modtog sent i går aftes, den 18. maj 2024 kl. 23.08, en anmeldelse om en brand på en gård i Bælum beliggende på adressen Nørrebjergvej. Politiet frygter, at beboerne kan være indebrændt. De nærmeste pårørende er underrettet.

16. maj 2024

Nordjyllands Politi

Politiet klar til karneval

En af årets helt store begivenheder i Aalborg løber snart af stablen. Karnevalsugen er oprunden, og hos Nordjyllands Politi har forberedelserne længe været i gang. Som en del af forberedelserne etableres midlertidig videoovervågning af Kildeparken samt relevante indfaldsveje for optogene, herunder særligt Vesterbro.

3. maj 2024

Nordjyllands Politi

Direktør dømt for snyd med tolkemidler

En 70-årig mand blev den 2. maj 2024 ved Retten i Aalborg idømt 1 år og 6 måneders fængsel for omfattende snyd med tolkemidler. I alt har manden svindlet for mere end 4,3 mio. kr.