Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

11. oktober 2024 14:58

Skudepisode efterforskes fortsat massivt – tryghedsindsats iværksat


Nordjyllands Politi efterforsker fortsat den skudepisode fra Grønlands Torv i Aalborg, der fandt sted torsdag aften, den 10. oktober 2024. Seks personer, alle yngre mænd med tilknytning til det lokale bandemiljø, er i nat blevet anholdt i sagen – og politiet efterforsker fortsat intenst for at afklare hændelsesforløbet før, under og efter skyderiet. Flere tryghedsskabende initiativer er sideløbende med efterforskningsarbejdet sat i værk, og Nordjyllands Politi opfordrer borgere og beboere i området til at henvende sig, hvis de føler sig utrygge eller har oplysninger i sagen. Man kan også kontakte politiet på 114.

Politiet

Efter at Nordjyllands Politi torsdag aften – den 10. september 2024 kl. 21.13 – modtog en anmeldelse om afgivelse af flere skud i området omkring Grønlands Torv i Aalborg, har en massiv efterforskningsindsats været i gang. 

To yngre mænd blev kort efter anmeldelsen indbragt til Aalborg Sygehus, begge ramt af skud. De pårørende er underrettet. Status for så vidt angår deres tilskadekomst er, at begge mænd er uden for livsfare, og de forventes udskrevet snarligst. 

 

Seks anholdte i sagen

Vicepolitiinspektør Niels Kronborg, der leder politikredsens efterforskning, fortæller om anholdelserne i sagen:
”Vi har foreløbigt anholdt seks personer i sagen. Anholdelserne fandt sted både i og uden for Aalborg, og alle seks personer er fortsat i vores varetægt.”  

Der er i øjeblikket ved at ske afklaring af, hvorvidt der senere i dag, 11. oktober 2024, skal ske fremstilling af de mistænkte mænd i sagen. 

Vicepolitiinspektøren udelukker ikke, at der er yderligere personer, som politiet skal tale med om skudepisoden, i takt med at efterforskningsarbejdet skrider frem. 

 

Intern konflikt er afsæt for episoden

Niels Kronborg fortæller om konfliktens afsæt: 

”Ifølge vores foreløbige efterforskningsskridt i sagen tyder alt på, at der er tale om et internt opgør mellem nogle lokale bandegrupperinger. Men vi efterforsker naturligvis bredt for at afdække, hvad der er foregået både før, under og efter skyderiet, ligesom de enkelte personers respektive andel i sagen skal klarlægges,” pointerer vicepolitidirektøren, der af hensynet til det verserende efterforskningsarbejde ikke kan komme det nærmere, men han tilføjer dog:  

”Vi tager det her særdeles alvorligt. Det er fuldstændig uacceptabelt med skyderi i det offentlige rum – så vi efterforsker omstændighederne grundigt, så de skyldige kan blive stillet til regnskab for deres kriminalitet.” 

Niels Kronborg uddyber om politiets indsats: ”Vi har længe haft et øget patruljetryk, i de områder hvor det har givet mening, ligesom vi har mulighed for at visitere personer, såfremt der er et mistankegrundlag. Alt dette understøttes af en gedigen efterretningsindsats, som hele tiden øger vores kendskab til miljøet og vores handlemuligheder.”

Politiet søger vidner samt billed- og videomateriale 

Og i den forbindelse har Nordjyllands Politi også brug for offentlighedens hjælp i sagen. 

”Vi hører fortsat meget gerne fra vidner, som måtte have set eller hørt noget i området omkring Grønlands Torv torsdag aften,” siger vicepolitiinspektør Niels Kronborg.  

Det samme gælder, tilføjer han, hvis man som borger måtte ligge inde med billeder eller videomateriale i forbindelse med hændelsen.

Har man oplysninger i sagen, så skal man ringe til Nordjyllands Politi på telefon 114. Ring hellere en gang for meget end en for lidt. 

 

 

Tryghedsskabende indsats ruller allerede

Nordjyllands Politi har en nærstation beliggende på Grønlands Torv. Fredag har ekspeditionen holdt åbent 10:00 – 15:00. Både lørdag og søndag vil der være åbent fra 10.00 til 14.00.
Hvis man som borger har oplysninger i relation til skudepisoden, er man også meget velkommen til at henvende sig her. Man er også velkommen dér, hvis man som borger eller beboer i området føler sig utryg – og man har brug for at få en uformel snak med politiet eller i øvrigt vende noget omkring sagen. 

Politikredsens mobile politistation vil ligeledes bliver indsat i området omkring Grønlands Torv hen over weekenden, ligesom borgere også vil kunne opleve tryghedsskabende patruljering. Denne indsats vil fortsætte i den kommende tid. 

Nordjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til det verserende efterforskningsarbejde. 

 

 

Pressens kontakt

Vicepolitiinspektør Niels Kronborg: 51247690

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

11. oktober 2024

Nordjyllands Politi

Efterforskning af skyderi i Aalborg fortsætter – seks personer anholdt

Nordjyllands Politi har siden i går aftes, 10. oktober 2024, efterforsket intenst i det skyderi på Grønlands Torv i Aalborg, hvor to mænd blev ramt af skud. De er begge siden blevet meldt uden for livsfare, og de pårørende er blevet underrettet. Politiets natlige efterforskningsskridt af de nærmere omstændigheder har medført, at i alt 6 personer, alle mænd, er blevet anholdt. Både de sårede og anholdte er tilknyttet lokale bandegrupperinger. Dermed er der tale om et internt opgør i et kriminelt miljø. Har man oplysninger i sagen, skal man henvende sig til politiet på telefon 114.

11. oktober 2024

Nordjyllands Politi

Skyderi i Aalborg: Massiv efterforskning i gang

To unge mænd blev sent torsdag aften ramt af skud i Aalborg. Begge de to er meldt uden for livsfare. Der er formentlig tale om et opgør i internt kriminelt miljø, som Nordjyllands Politi lige nu efterforsker intenst. Alle oplysninger skal gå til politiet på telefon 114.

9. oktober 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på Midtjyske Motorvej: Strengt nødvendigt

Tungvognscenter Nord afholdte Multivognskontrol tirsdag den 8. oktober 2024 på Midtjyske Motorvej syd for Herning. Der er stor tilfreds med indsatsen under kontrollen.