Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

12. september 2024 14:29

Mariagerfjord: Ny aftale mellem kommune og politi skal styrke indbrudsforebyggelse og tryghed

En ny partnerskabsaftale mellem Mariagerfjord Kommune, Nordjyllands Politi og Bo trygt skal øge borgernes tryghed og tvinge antallet af indbrud endnu længere ned.

”Bo trygt i Mariagerfjord”. Det er titlen på den partnerskabsaftale, som Mariagerfjord Kommune, Nordjyllands Politi og Bo trygt i dag den 12. september har indgået.

 

Formålet med aftalen er at gøre Mariagerfjord Kommune til et endnu tryggere sted ved at reducere antallet af indbrud og forebygge utryghed lokalt blandt borgerne.

 

”I politiet arbejder vi fokuseret med at efterforske og opklare indbrud, så gerningspersoner bliver stillet til ansvar, men forebyggelse er også en af vores absolutte kerneopgaver. Så selv om indbrudstallene generelt er faldende i Mariagerfjord og i Nordjylland i øvrigt, så ser vi potentiale i denne partnerskabsaftale. Her vil vi arbejde sammen på en ny måde, hvor vi tænker hele vejen rundt om kriminalitet og tryghed i byens rum,” siger politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, Nordjyllands Politi.

 

 

Færre indbrud og inddragende indsatser

Politidirektøren betoner, at politiet allerede har et etableret og stærkt samarbejde med Mariagerfjord Kommune. Men med denne nye aftale giver parterne nu hinanden håndslag på at reducere antallet af indbrud på villavejene i kommunen og at øge andelen af borgere i kommunen, som grundlæggende føler sig trygge i deres nabolag, til over 87 procent – hvilket var resultatet i Justitsministeriets årlige tryghedsundersøgelse 2023.

 

Partnerskabet tager afsæt i Bo Trygts principper, som bl.a. foreskriver, at kommune og politi sammen med civilsamfundet skal sætte tryghed og indbrudsforebyggelse på den lokale dagsorden.

 

”Derfor kan vores fælles indsatser både dreje sig om at rekruttere flere borgere til Nabohjælp og Nabovenner; det kan dreje sig om tryghedsvandringer i boligområder eller andre informerende arrangementer. Men det kan også handle om, at vi samarbejder om at tænke tryghed og indbrudsforebyggelse ind i bydesign, eller at vi rækker ud til fx byggemarkeder for at inddrage dem i dialogen om indbrudssikring,” eksemplificerer Anne Marie Roum Svendsen.

 

Underskrift

Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen og borgmester Mogens Jespersen underskrev en ny partnerskabsaftale på rådhuset i Hobro torsdag den 12. september 2024

 

 

Borgmester: ”Vi vil gøre livet surt for tyveknægte”

På borgmesterkontoret i Hobro ser borgmester Mogens Jespersen store perspektiver i det nye partnerskab.

 

”Selvom Mariagerfjord Kommune er et rigtig trygt og godt sted at bo, vil vi sammen med politiet gøre endnu mere for at gøre livet surt for tyveknægte og luskebukse. Her er stærke fællesskaber, hvor gode naboer hjælper hinanden, og brugbare råd og tips om, hvordan vi bedst forebygger indbrud i vores boliger, vigtige skridt på vejen mod en endnu tryggere kommune," siger Mogens Jespersen.

 

"– Vi lægger vægt på, at alle skal føle sig trygge i deres hjem og nabolag. Med vores partnerskab vil vi inspirere borgere til at sikre deres boliger bedre mod indbrud og til at engagere sig i Nabohjælp-ordningen. Jeg er overbevist om, at det at kende og tale med sine naboer i sig selv vil højne trygheden rundt omkring i vores lokalsamfund," slutter borgmesteren.

 

 

 

Fakta

Partnerskabsaftalen ”Bo trygt i Mariagerfjord” er et samarbejde mellem Nordjyllands Politi, Mariagerfjord Kommune og Bo trygt. Samarbejdet er indgået pr. 12. september 2024 og er indtil videre gældende frem til og med 2026.

 

TrygFonden og Realdania står bag Bo trygt sammen med Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

 

https://nabohjaelp.botrygt.dk

https://botrygt.dk

 

Pressens kontakt

Lasse Kragh, vicepolitiinspektør, leder af Patruljecenter Himmerland, Nordjyllands Politi, tlf. 4012 5754

Mogens Jespersen, borgmester, Mariagerfjord Kommune, tlf. 2720 1258

 

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

4. september 2024

Nordjyllands Politi

Anholdelse i brandsag fra Frederikshavn

Nordjyllands Politi skred i går, den 3. september 2024, til anholdelse af en 19-årig mand fra Frederikshavns-området. Manden er sigtet for at have påsat en brand i beboelsesejendom beliggende i Rimmensgade Frederikshavn den 25. august 2024.

2. september 2024

Nordjyllands Politi

Ejer af ring efterlyses

Nordjyllands Politi fik den 21. august 2024 indleveret en ring, som er fundet i 9210 Aalborg SØ.

1. september 2024

Nordjyllands Politi

Søndagens cykelløb er slut – en alvorlig tilskadekomst

Den sidste løbsdag i UCI Gran Fondo World Championship er her sidst på eftermiddagen, søndag den 1. september 2024, blevet endeligt afviklet. Desværre var der en del styrt i forbindelse med selve løbet – og en deltager kom i forbindelse med et styrt alvorligt til skade. Hans nærmeste pårørende er underrettet. Politiets indsats med at sikre selve rammerne omkring løbet er dog helt overvejende forløbet planmæssigt.