Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

12. oktober 2022 09:09

Stor beredskabs-øvelse omkring Aalborg Lufthavn og Flyvestation Aalborg


Aalborg Lufthavn afholder i samarbejde med Nordjyllands Politi, Nordjyllands Beredskab, Region Nordjylland og Beredskabsstyrelsen den 13. oktober 2022 en større øvelse i og omkring Flyvestation Aalborg og Aalborg Lufthavn.

Øvelsen foregår overvejende på flyvestationens område, hvorfor generne for borgerne vil blive minimale, men muligvis vil man kunne se og høre udrykningskøretøjer i forbindelse med øvelsen. Og der vil selvfølgelig også være uniformeret personale fra politiet og fra en række andre beredskaber og myndigheder til stede, herunder blandt andet fra Nordjyllands Beredskab, Forsvaret og Region Nordjylland.

Der vil være ligeledes være civilklædte figuranter i området omkring lufthavnen og flyvestationen, dvs. personer, der spiller en rolle i øvelsen.

”Borgerne, der måtte færdes i området og se eller høre noget, behøver ikke være urolige. Slet ikke. Det er blot vores beredskabsøvelse, der løber af stablen,” beroliger den øvelsesansvarlige, vicepolitiinspektør Henrik Skals.

Nødvendigt med øvelse

Henrik Skals oplyser, at øvelsen kan give anledning til lidt larm og mindre trafik-forstyrrelser, da der kan være lidt logistik omkring afviklingen af større øvelses-virksomhed.

”Jeg håber, at eventuelt berørte borgere udviser forståelse for de mindre gener i form af trafikale udfordringer og støj, som øvelsen lejlighedsvis kan afstedkomme. Jeg forventer dog ikke, at der bliver tale om større gener. Det er nødvendigt for os, at vi holder færdighederne knivskarpe. Det er derfor, vi øver: Vi skal være klar, hvis det en dag pludselig bliver alvor.”

Detaljer kan ikke afsløres

Af hensynet til, at der også skal være overraskelser og udfordringer for det indsatte personale fra beredskaberne, så kan vicepolitiinspektør Henrik Skals ikke løfte sløret for øvelsens konkrete indhold; han siger dog:

”Vi er på flyvestationens område, så der er flere øvelsesscenarier i spil, men kernen er, at beredskaberne skal udfordres på forskellig vis i håndtere hændelse og i at samarbejde.”

Øvelsen ventes at foregå i tidsrummet fra cirka kl. 15-24. 

Efterfølgende bliver den evalueret og relevante læringspunkter bliver opdateret i planer og procedurer.


Pressens kontaktperson:

Henrik Skals, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, 3058 2385

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

31. marts 2023

Nordjyllands Politi

Tungvognscenter Nord ærgerlig over omfanget af bremsefejl i nordjysk kontrol

Tungvognscenter Nord har været på kontrol i det nordjyske med en bremseprøvestand, fra den 28.-30. marts. Her blev i alt 46 køretøjer kontrolleret. Ud over bremsefejl blev der også fundet en lidt for kreativt opbygget lastbil og en masse både mindre og graverende fejl på tunge køretøjer.

28. marts 2023

Nordjyllands Politi

Indbrudsbølge i varebiler: sådan sikrer du dig

Hos Nordjyllands Politi modtager vi i øjeblikket en del anmeldelser om indbrud i varebiler. Hændelserne er spredt bredt ud over politikredsen. Her følger en række gode råd til ejere af håndværkerbiler/varevogne, der skal gøre det sværere for tyven at bryde ind og efterfølgende at få afsat tyvekosterne.

28. marts 2023

Nordjyllands Politi

Stjålne minilæssere fundet i Hammer Bakker – politiet søger vidner

Fem minilæssere som blev stjålet fra Bøgildsmindevej i Nørresundby natten til søndag, er nu fundet i Hammer Bakker. Minilæsserne stod gemt væk forskellige steder i området og blev fundet én efter én af lokale, samt betjente fra Nordjyllands Politi.

Forslag