Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

12. oktober 2022 09:09

Stor beredskabs-øvelse omkring Aalborg Lufthavn og Flyvestation Aalborg


Aalborg Lufthavn afholder i samarbejde med Nordjyllands Politi, Nordjyllands Beredskab, Region Nordjylland og Beredskabsstyrelsen den 13. oktober 2022 en større øvelse i og omkring Flyvestation Aalborg og Aalborg Lufthavn.

Øvelsen foregår overvejende på flyvestationens område, hvorfor generne for borgerne vil blive minimale, men muligvis vil man kunne se og høre udrykningskøretøjer i forbindelse med øvelsen. Og der vil selvfølgelig også være uniformeret personale fra politiet og fra en række andre beredskaber og myndigheder til stede, herunder blandt andet fra Nordjyllands Beredskab, Forsvaret og Region Nordjylland.

Der vil være ligeledes være civilklædte figuranter i området omkring lufthavnen og flyvestationen, dvs. personer, der spiller en rolle i øvelsen.

”Borgerne, der måtte færdes i området og se eller høre noget, behøver ikke være urolige. Slet ikke. Det er blot vores beredskabsøvelse, der løber af stablen,” beroliger den øvelsesansvarlige, vicepolitiinspektør Henrik Skals.

Nødvendigt med øvelse

Henrik Skals oplyser, at øvelsen kan give anledning til lidt larm og mindre trafik-forstyrrelser, da der kan være lidt logistik omkring afviklingen af større øvelses-virksomhed.

”Jeg håber, at eventuelt berørte borgere udviser forståelse for de mindre gener i form af trafikale udfordringer og støj, som øvelsen lejlighedsvis kan afstedkomme. Jeg forventer dog ikke, at der bliver tale om større gener. Det er nødvendigt for os, at vi holder færdighederne knivskarpe. Det er derfor, vi øver: Vi skal være klar, hvis det en dag pludselig bliver alvor.”

Detaljer kan ikke afsløres

Af hensynet til, at der også skal være overraskelser og udfordringer for det indsatte personale fra beredskaberne, så kan vicepolitiinspektør Henrik Skals ikke løfte sløret for øvelsens konkrete indhold; han siger dog:

”Vi er på flyvestationens område, så der er flere øvelsesscenarier i spil, men kernen er, at beredskaberne skal udfordres på forskellig vis i håndtere hændelse og i at samarbejde.”

Øvelsen ventes at foregå i tidsrummet fra cirka kl. 15-24. 

Efterfølgende bliver den evalueret og relevante læringspunkter bliver opdateret i planer og procedurer.


Pressens kontaktperson:

Henrik Skals, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, 3058 2385

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

30. november 2023

Nordjyllands Politi

Efterforskning afsluttet: Ingen straffesag efter motorvejsulykke – årsag var vejret

Politiets efterforskning af den tragiske transportulykke på Motorvej E45, der skete 15. december 2022, hvorved to personer afgik ved døden, er nu afsluttet efter et længere efterforskningsforløb, der grundigt skulle klarlægge alle relevante omstændigheder i forbindelse med ulykken.

30. november 2023

Nordjyllands Politi

Stor beredskabsøvelse afvikles i Hjørring

Onsdag den 6. december 2023 afholder myndighederne en større beredskabsøvelse på Hjørring Gymnasium. Der er tale om en såkaldt fuldskala-øvelse. En sådan øvelse indebærer et stort opbud af uniformeret personale samt af forskellige indsats-køretøjer. Derfor kan øvelsesaktiviteterne påvirke trafik og færdsel til og fra skolerne. Og øvelsesledelsen appellerer til borgernes forståelse for nødvendigheden af træning i virkelighedsnære omgivelser.

23. november 2023

Nordjyllands Politi

Politiet skrev 146 sager nær vejarbejde

Nordjyllands Politi har i dag, torsdag den 23. november 2023, gennemført en hastighedskontrol med Automatisk Trafik Kontrol (ATK), i forbindelse med vejarbejde i det nordgående spor på Nordjyske Motorvej i Aalborg. Kontrollen fandt sted i tidsrummet kl. ca. 05.00-10.30 og udmøntede sig i ikke færre end 146 sager.