Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

18. september 2023 17:33

To personer anholdt i forbindelse med skudepisode

Nordjyllands Politi har anholdt to personer i forbindelse med det skyderi, der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, under Aalborg Regatta den 25. august 2023.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Nordjyllands Politi har anholdt to personer i forbindelse med det skyderi, der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, under Aalborg Regatta den 25. august 2023. 

Anmeldelsen blev modtaget af Nordjyllands Politi den 25. august kl. 19:18. Her var der meldinger om skyderi i det centrale Aalborg og politiet spærrede omgående området af. Siden er hændelsen blevet efterforsket intensivt. Det har nu ført til en nøje planlagt og koordineret anholdelsesaktion af to formodede gerningsmænd, på henholdsvis 17 år og 22 år.

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige noget om motivet for skyderiet. Foreløbige undersøgelser viser, at den sorte Volvo, der tidligere har været nævnt i sagen, er ramt af skud. Bilen er i politiets varetægt. Det formodes derfor at den sorte Volvo har været målet for skudafgivelsen.

 

Flere sigtede

Efterforskningsleder Martin Rolighed fra Nordjyllands Politi fortæller om indsatsen efter skyderiet: ”Vi har fra første færd efterforsket intenst i sagen – afhørt vidner, samt sikret overvågningsmateriale og tekniske spor fra gerningsstedet. Disse efterforskningsskridt har samlet set gjort, at vi nu har kunne identificere og anholde to af de formodede gerningsmænd.” 

Efterforskningslederen tilføjer:
”Dermed er der i alt foretaget sigtelse af tre personer i sagen. Vi kan, på nuværende tidspunkt, ikke afvise, at der den kommende tid vil ske flere anholdelser/sigtelser i sagen. Vi efterforsker fortsat og holder alle muligheder åbne.”

De to anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag den 19. september kl. 10:00, ved Retten i Aalborg. Her bliver de to formodede gerningsmænd sigtet for straffelovens § 237, jf. §21, jf. §23 – medvirken til forsøg på drab, samt for §252 – ved på hensynsløs måde at forvolde fare for nogens liv eller førlighed. 

Nordjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen.

 

Pressens kontakt

Politikommissær Martin Rolighed: 5179 1533

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

12. juli 2024

Nordjyllands Politi

Ingen brandstedsundersøgelse af nedbrændt skolebygning

Nordjyllands Politi får ikke mulighed for – som en del af politiets efterforskningsskridt – at foretage nogen undersøgelse af selve brandstedet efter den storbrand, der udbrød den 30. juni 2024 på Løvvangsskolen i Nørresundby, hvorved den nedlagte skole udbrændte totalt. Det skyldes tilstedeværelsen af flere samtidige omstændigheder.

5. juli 2024

Nordjyllands Politi

Politiet advarer mod sommerindbrud og opfordrer til indbrudssikring

Selvom risikoen for at blive udsat for indbrud har været faldende set over en årrække, så har Nordjyllands Politi fortsat fokus på området – og politikredsen vil gerne opfordre til, at man som borger beskytter sig.

4. juli 2024

Nordjyllands Politi

Ros til studentervogne fra tungvognskontrol

Her om sommeren runger de danske gader af tudende horn og glade, unge mennesker på studenterkørsel. Det er glædeligt at bevidne og festligt ser det ud. Nordjyllands Politi har været med på sidelinjen for at følge op på, at det også går sikkert for sig. Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi er tilfredse med niveauet indtil videre.