Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

18. september 2023 17:33

To personer anholdt i forbindelse med skudepisode

Nordjyllands Politi har anholdt to personer i forbindelse med det skyderi, der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, under Aalborg Regatta den 25. august 2023.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Nordjyllands Politi har anholdt to personer i forbindelse med det skyderi, der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, under Aalborg Regatta den 25. august 2023. 

Anmeldelsen blev modtaget af Nordjyllands Politi den 25. august kl. 19:18. Her var der meldinger om skyderi i det centrale Aalborg og politiet spærrede omgående området af. Siden er hændelsen blevet efterforsket intensivt. Det har nu ført til en nøje planlagt og koordineret anholdelsesaktion af to formodede gerningsmænd, på henholdsvis 17 år og 22 år.

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige noget om motivet for skyderiet. Foreløbige undersøgelser viser, at den sorte Volvo, der tidligere har været nævnt i sagen, er ramt af skud. Bilen er i politiets varetægt. Det formodes derfor at den sorte Volvo har været målet for skudafgivelsen.

 

Flere sigtede

Efterforskningsleder Martin Rolighed fra Nordjyllands Politi fortæller om indsatsen efter skyderiet: ”Vi har fra første færd efterforsket intenst i sagen – afhørt vidner, samt sikret overvågningsmateriale og tekniske spor fra gerningsstedet. Disse efterforskningsskridt har samlet set gjort, at vi nu har kunne identificere og anholde to af de formodede gerningsmænd.” 

Efterforskningslederen tilføjer:
”Dermed er der i alt foretaget sigtelse af tre personer i sagen. Vi kan, på nuværende tidspunkt, ikke afvise, at der den kommende tid vil ske flere anholdelser/sigtelser i sagen. Vi efterforsker fortsat og holder alle muligheder åbne.”

De to anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag den 19. september kl. 10:00, ved Retten i Aalborg. Her bliver de to formodede gerningsmænd sigtet for straffelovens § 237, jf. §21, jf. §23 – medvirken til forsøg på drab, samt for §252 – ved på hensynsløs måde at forvolde fare for nogens liv eller førlighed. 

Nordjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen.

 

Pressens kontakt

Politikommissær Martin Rolighed: 5179 1533

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. maj 2024

Nordjyllands Politi

To personer fundet døde efter brand

I forbindelse med den voldsomme brand i Bælum – som Nordjyllands Politi har efterforsket i siden sent i går aftes, efter man modtog anmeldelsen – har man nu i den brændte bygning fundet to personer, der er afgået ved døden. Nærmeste pårørende er blevet underrettet. ​

19. maj 2024

Nordjyllands Politi

Brand under intens efterforskning

Nordjyllands Politi modtog sent i går aftes, den 18. maj 2024 kl. 23.08, en anmeldelse om en brand på en gård i Bælum beliggende på adressen Nørrebjergvej. Politiet frygter, at beboerne kan være indebrændt. De nærmeste pårørende er underrettet.

16. maj 2024

Nordjyllands Politi

Politiet klar til karneval

En af årets helt store begivenheder i Aalborg løber snart af stablen. Karnevalsugen er oprunden, og hos Nordjyllands Politi har forberedelserne længe været i gang. Som en del af forberedelserne etableres midlertidig videoovervågning af Kildeparken samt relevante indfaldsveje for optogene, herunder særligt Vesterbro.