Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

18. september 2023 17:33

To personer anholdt i forbindelse med skudepisode

Nordjyllands Politi har anholdt to personer i forbindelse med det skyderi, der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, under Aalborg Regatta den 25. august 2023.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Nordjyllands Politi har anholdt to personer i forbindelse med det skyderi, der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, under Aalborg Regatta den 25. august 2023. 

Anmeldelsen blev modtaget af Nordjyllands Politi den 25. august kl. 19:18. Her var der meldinger om skyderi i det centrale Aalborg og politiet spærrede omgående området af. Siden er hændelsen blevet efterforsket intensivt. Det har nu ført til en nøje planlagt og koordineret anholdelsesaktion af to formodede gerningsmænd, på henholdsvis 17 år og 22 år.

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige noget om motivet for skyderiet. Foreløbige undersøgelser viser, at den sorte Volvo, der tidligere har været nævnt i sagen, er ramt af skud. Bilen er i politiets varetægt. Det formodes derfor at den sorte Volvo har været målet for skudafgivelsen.

 

Flere sigtede

Efterforskningsleder Martin Rolighed fra Nordjyllands Politi fortæller om indsatsen efter skyderiet: ”Vi har fra første færd efterforsket intenst i sagen – afhørt vidner, samt sikret overvågningsmateriale og tekniske spor fra gerningsstedet. Disse efterforskningsskridt har samlet set gjort, at vi nu har kunne identificere og anholde to af de formodede gerningsmænd.” 

Efterforskningslederen tilføjer:
”Dermed er der i alt foretaget sigtelse af tre personer i sagen. Vi kan, på nuværende tidspunkt, ikke afvise, at der den kommende tid vil ske flere anholdelser/sigtelser i sagen. Vi efterforsker fortsat og holder alle muligheder åbne.”

De to anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag den 19. september kl. 10:00, ved Retten i Aalborg. Her bliver de to formodede gerningsmænd sigtet for straffelovens § 237, jf. §21, jf. §23 – medvirken til forsøg på drab, samt for §252 – ved på hensynsløs måde at forvolde fare for nogens liv eller førlighed. 

Nordjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen.

 

Pressens kontakt

Politikommissær Martin Rolighed: 5179 1533

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

22. september 2023

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt

Nordjyllands Politi har netop udstedt opholdsforbud i rockerklubhus på Østergade i Nørresundby.

19. september 2023

Nordjyllands Politi

Skudepisode i Aalborg: To personer varetægtsfængslet og yderligere en mistænkt sigtet

De to personer som Nordjyllands Politi mandag den 18. september anholdte, i forbindelse med det skyderi der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, den 25. august 2023, har nu været fremstillet i grundlovsforhør. Begge mænd blev varetægtsfængslet i fire uger. To øvrige personer er ligeledes sigtet i sagen.

15. september 2023

Nordjyllands Politi

Hjemmerøveri i Frederikshavn

Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket en alvorlig sag om hjemmerøveri begået mod en ældre kvinde i en lejlighed i Engparken i Frederikshavn. Har du oplysninger, så ring straks til politiet på telefon 114.