Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

19. september 2023 14:51

Skudepisode i Aalborg: To personer varetægtsfængslet og yderligere en mistænkt sigtet

De to personer som Nordjyllands Politi mandag den 18. september anholdte, i forbindelse med det skyderi der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, den 25. august 2023, har nu været fremstillet i grundlovsforhør. Begge mænd blev varetægtsfængslet i fire uger. To øvrige personer er ligeledes sigtet i sagen.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det foregik for lukkede døre, da to formodede gerningsmænd på henholdsvis 17 og 22 år, i formiddags blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg. Her var de sigtet for medvirken til forsøg på drab, samt for ved på hensynsløs måde at forvolde fare for nogens liv eller førlighed. De to personer blev anholdt mandag efter intens efterforskning, ved en nøje koordineret aktion. 

Samtidig sidder en 19-årig, der blev anholdt kort efter skyderiet, varetægtsfængslet for lov om skydevåben. Han var ellers blevet løsladt med en opretholdt sigtelse. 

En fjerde mistænkt, ligeledes 19 år, der også er varetægtsfængslet for lov om skydevåben, er også blevet sigtet i sagen.

Efterforskningsleder Martin Rolighed fortæller om den komplekse sag: 
”Vi er stadig i gang med at afdække hændelsesforløbet og gennemgå de ganske store mængder bevismateriale, de eventuelle relationer og vidneudsagn.”

Efterforskningslederen understreger: ”Selvom ingen tilsyneladende er blevet ramt af skud tager vi hændelsen meget alvorligt. Det har uden tvivl været meget voldsomt for de personer, der var i nærheden da skyderiet fandt sted.” 

Nordjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen. 

 

Pressens kontakt

Politikommissær Martin Rolighed: 5179 1533
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

22. september 2023

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt

Nordjyllands Politi har netop udstedt opholdsforbud i rockerklubhus på Østergade i Nørresundby.

18. september 2023

Nordjyllands Politi

To personer anholdt i forbindelse med skudepisode

Nordjyllands Politi har anholdt to personer i forbindelse med det skyderi, der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, under Aalborg Regatta den 25. august 2023.

15. september 2023

Nordjyllands Politi

Hjemmerøveri i Frederikshavn

Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket en alvorlig sag om hjemmerøveri begået mod en ældre kvinde i en lejlighed i Engparken i Frederikshavn. Har du oplysninger, så ring straks til politiet på telefon 114.