Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

19. september 2023 14:51

Skudepisode i Aalborg: To personer varetægtsfængslet og yderligere en mistænkt sigtet

De to personer som Nordjyllands Politi mandag den 18. september anholdte, i forbindelse med det skyderi der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, den 25. august 2023, har nu været fremstillet i grundlovsforhør. Begge mænd blev varetægtsfængslet i fire uger. To øvrige personer er ligeledes sigtet i sagen.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det foregik for lukkede døre, da to formodede gerningsmænd på henholdsvis 17 og 22 år, i formiddags blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg. Her var de sigtet for medvirken til forsøg på drab, samt for ved på hensynsløs måde at forvolde fare for nogens liv eller førlighed. De to personer blev anholdt mandag efter intens efterforskning, ved en nøje koordineret aktion. 

Samtidig sidder en 19-årig, der blev anholdt kort efter skyderiet, varetægtsfængslet for lov om skydevåben. Han var ellers blevet løsladt med en opretholdt sigtelse. 

En fjerde mistænkt, ligeledes 19 år, der også er varetægtsfængslet for lov om skydevåben, er også blevet sigtet i sagen.

Efterforskningsleder Martin Rolighed fortæller om den komplekse sag: 
”Vi er stadig i gang med at afdække hændelsesforløbet og gennemgå de ganske store mængder bevismateriale, de eventuelle relationer og vidneudsagn.”

Efterforskningslederen understreger: ”Selvom ingen tilsyneladende er blevet ramt af skud tager vi hændelsen meget alvorligt. Det har uden tvivl været meget voldsomt for de personer, der var i nærheden da skyderiet fandt sted.” 

Nordjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen. 

 

Pressens kontakt

Politikommissær Martin Rolighed: 5179 1533
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.