Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

21. marts 2021 10:14

Vedr. skudepisode: Aktuel uro begrænset til lokale kriminelle netværk

Det er en aktuel uro i lokale kriminelle netværk i Aalborg, der har forbindelse til nattens skudepisode på Hadsundvej, hvorved en ung mand – der er meldt uden for livsfare – blev såret. Uroen handler formentlig om narkomarkedet og gammelt nag.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Sådan lyder vurderingen fra vicepolitiinspektør Frank Olsen, der er leder af politiets igangværende efterforskning af skudepisoden. 
 
”Vi har siden sidste sommer haft et intenst og målrettet fokus på disse kriminelle netværk og de personer, der indgår heri,” siger Frank Olsen. 

Vicepolitiinspektøren kan ikke gå i detaljer omkring disse netværk – det er af hensynet til politiets brede indsats på området, men det er politiets opfattelse, at deres aktuelle uoverensstemmelser blandt andet relaterer sig til narkomarkedet i Aalborg samt gammelt uvenskab. 

”Jeg kan dog sige, at der er tale om kriminelle netværk med en løs struktur, som består af personer af forskellige nationaliteter med lokal tilknytning,” siger Frank Olsen, der ikke kan udtale sig om antallet netop på grund af denne meget løse struktur, hvor der hurtigt sker udskiftning.    

 

Bred indsats i gang

Nordjyllands Politis indsats over for personerne tilknyttet disse netværk omfatter flere elementer fra den politifaglige værktøjskasse: nemlig forebyggende initiativer, konsekvent strafforfølgning og tryghedsskabende tiltag, f.eks. øget patruljering i særlige områder, som blandt andet er iværksat netop i dag på grund af nattens episode.  

”Det betyder på godt dansk, at vi er meget opmærksomme på disse personer, og at vi skrider ind over for dem, hvis de overtræder straffeloven eller på anden måde skaber utryghed i det offentlige rum. En skudepisode på offentlig vej, som den vi så i dag, er fuldstændig uacceptabel,” siger Frank Olsen, der dog understreger, at helt almindelige borgere i Aalborg ikke skal være bange for at blive direkte involvere i noget. 

”Vi vurderer, at det er uro og uoverensstemmelser indkapslet i et lokalt kriminelt netværk, der kan medføre interne opgør. Men derfor kan det stadig, helt forståeligt, være utrygt at opleve skyderi det offentlige rum, f.eks. tæt på ens bopæl,” uddyber vicepolitiinspektøren, der opfordrer borgerne til at henvende sig til politiets tryghedspatruljer eller på 114, hvis de føler sig utrygge eller har informationer til politiet.  

Myndighederne samarbejder

Vicepolitiinspektøren tilføjer, at politiets brede indsats over for de lokale kriminelle netværk foregår i et tæt samarbejde med de øvrige myndigheder, herunder Aalborg Kommune, SKAT og andre politikredse – og den kommer til at fortsætte med uformindsket styrke fremover. 

Politiets aktuelle efterforskning af den konkrete skudepisode fortsætter. Ingen personer er endnu blevet anholdt i sagen. 

 

Pressens kontaktperson: 

Frank Olsen, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi 
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

21. januar 2022

Nordjyllands Politi

Mand varetægtsfængslet for bedrageri

Nordjyllands Politi har i går, 20. januar 2022, anholdt en 29-årig mand, som man mistænker for flere tilfælde af bedrageri over en længere periode.

14. januar 2022

Nordjyllands Politi

Hjælp politiet med at identificere potentielle tyvekoster

Nordjyllands Politi har i forbindelse med en tyveri-efterforskning hos en mistænkt d. 5. januar 2022 beslaglagt en større mængde af effekter, som politiet mener stammer fra tyveriforhold – og alle disse genstande, mest smykker, ønsker politiet nu at få tilbage i hænderne hos de rette ejerfolk via en efterlysning i offentligheden. De beslaglagte genstande stammer fra en sag, hvor politiet mistænker en person, der var ansat ved Hjemmeplejen i Rebild Kommune, for at stjæle fra ældre borgere i kommunen.

14. januar 2022

Nordjyllands Politi

Sag undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Nordjyllands Politi var i går aftes massivt til stede på og omkring en adresse i Aalborgs Vestby. Vores tilstedeværelse havde baggrund i, at der var mistanke om, at en person i en lejlighed var i besiddelse af et våben