Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

23. august 2021 14:46

To vanvidsbilister taget i kontrol i Hadsund


Nordjyllands Politi foretog i fredags, d. 20. august 2021, en færdselskontrol med en fotovogn på Ålborgvej i Hadsund. I løbet af fem timers kontrol blev der registreret i alt 35 sager, hvor der blev kørt for stærkt ud af samlet cirka 140 køretøjer – to af disse sager var af en karakter, så der er tale om såkaldt vanvidsbilisme. Kontrollen skete på baggrund af en borgerhenvendelse.

Indvendig i ATK-bil

Foto: Maria Lind

”Så vi må sige, at kontrollen fuldt ud bekræftede borgerens oplevelse af, at der bliver kørt for stærkt lige netop dér,” konstaterer faglig koordinator i Trafiksektionen, Tom Nielsen, der videre oplyser, at det noget nedslående resultat var, at de målte overtrædelser var af en sådan karakter, at der ud over en fartbøde vil være otte personer, der endvidere vil modtage et klip i kørekortet, ligesom tre personer vil få en betinget frakendelse af førerretten.

Herudover var der så desværre, uddyber Tom Nielsen, to personer, som kørte så stærkt, at deres overtrædelse falder ind under reglerne i den nye vanvidspakke, hvilket betyder, at de ud over en ubetinget frakendelse af førerretten nu får beslaglagt deres køretøjer med henblik på en mulig konfiskation. Disse to personer kørte nemlig med hastigheder på henholdsvis 111 km/t og 108 km/t.

Målestedet – Ålborgvej i Hadsund – er en landevej, men strækningen, der blev målt på, har en højst tilladt lokal hastighedsbegrænsning på 50 km/t. 

Nordjyllands Politis i alt ni fotovogne kontrollerer jævnligt hastigheder på vejene i Nordjylland, og man kan selv som borger bestille en færdselskontrol på www.politi.dk/bestilenbetjent  

 

Pressens kontaktperson: 

* Tom Nielsen, faglig koordinator, Trafiksektionen, Nordjyllands Politi, 6137 9422 
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

11. oktober 2021

Nordjyllands Politi

Voldtægtssag i Hobro: Vidner efterlyses

Lørdag eftermiddag, d. 9. oktober 2021, modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om voldtægt, der var sket tidligere lørdag, nemlig omkring kl. 02.45 på Torvet, Adelgade i Hobro. Har du set noget i tidsrummet, så ring til politiet 114.

6. oktober 2021

Nordjyllands Politi

Tricktyve aktuelt på spil: Pas på, hvis de ringer

Helt aktuelt oplever Nordjyllands Politi nogle særlige tilfælde af tricktyveri, hvor typisk ældre medborgere – bl.a. i området omkring Himmerland – bliver ringet op af en ukendt gerningsperson. Denne person forgiver at være fra borgerens bank og siger, at der skulle være problem med ens netbank. Men pas på: Det er fusk.

6. oktober 2021

Nordjyllands Politi

Rådgivning om indbrudssikring giver mere tryghed i hjemmet

Udsættes du for indbrud i dit hjem, vil politiet tilbyde dig en samtale om indbrudssikring og tryghed i hjemmet. Men hvorfor ikke forebygge indbruddet? Sikringsrådgiverne hos Nordjyllands Politi er klar med råd og vejledning.