Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

24. maj 2023 08:48

Tungvognskontrol viser fortsat behov for ’passende kontroltryk’

Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi foretog tirsdag den 23. maj 2023 en større færdselskontrol. Det foregik på rastepladserne Pedersminde og Blankhøj, Østjyske Motorvej i et længere tidsrum fra kl. 09.00-15.00. I alt 108 køretøjer, heraf 48 udenlandske, blev standset.

Det oplyser lederen af Tungvogncenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen, der tilføjer, at køre- og hviletid samt fejl på kontrolapparatet var blandt fokuspunkterne – både på danske og udenlandske køretøjer/chauffører. 

Politikommissæren opsummerer her de rapporter, som politiet optog i forbindelse med tirsdagens kontrol af de 108 standsede køretøjer:  

Fejl og mangler, der indebar synindkaldelser: 3 lastbiler og 3 påhængskøretøj. Én enkelt lastbil fik kørselsforbud. Herudover diverse andre fejl og mangler på flere køretøjer. 
Ét enkelt overlæs på en varebil samt kørsel uden førerret også i varebil.
Herudover én enkelt overtrædelse af Godsloven.       

Til ovenstående resultater, tilføjer Claus Kjær-Pedersen, kommer eksterne myndigheders kontroller samt resultater.

Kontrollen foregik nemlig i samarbejde med en stribe andre myndigheder: Færdselsstyrelsen, Forsvaret, Fødevarestyrelsen, De Veterinære Myndigheder, Miljøstyrelsen, Arbejdstilsynet samt politiets bremseprøvestand fra Tungvognscenter Øst. 

 

Multikontrol, maj 29

Formålet med en sådan tungvognskontrol – med så mange forskellige samarbejdspartnere – er at kontrollere bredt i forhold til tung- og varevognstrafikken i Danmark, forklarer politikommissæren.  
Kontrollen er målrettet føreren, køretøjerne samt køretøjernes belæsning m.m. 

Der kontrolleres løn og ansættelsesforhold, og om førerne har erhvervet og har medbragt de fornødne kørekort, beviser samt tilladelser m.m. i forbindelse med kørslen. Herudover kontrolleres om køretøjerne er i lovlig og forsvarlig stand. 

”Jeg er meget tilfreds med alles indsats under kontrollen. Vi kontrollede en del køretøjer, og resultaterne af disse kontroller viser desværre, at et passende kontroltryk på vejnettet fortsat er strengt nødvendigt,” siger Claus Kjær-Pedersen. 

Politikommissæren bebuder, at man følgelig snart foretager fornyede kontroller, men tid og sted herfor kan naturligvis ikke oplyses. 

 

Pressens kontaktperson:

Claus Kjær-Pedersen, politikommissær, TCN, Nordjyllands Politi, 4012 6286
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

30. august 2024

Nordjyllands Politi

Beredskaber holder øvelse på Thistedvej den 4. september

Nordjyllands Politi holder øvelse onsdag den 4. september sammen med Beredskabsstyrelsen og sundhedssektoren. Øvelsen foregår på Thistedvej ved Vust kl. 14-23, hvor der derfor vil være omkørsel.

29. august 2024

Nordjyllands Politi

Torsdagens cykelløb i Aalborg afviklet i god ro og orden

Første løbsdag i UCI Gran Fondo World Championship er politimæssigt set afviklet efter planen, uden større udfordringer. Det er status fra Nordjyllands Politi.

29. august 2024

Nordjyllands Politi

Politiet bidrager til sikre rammer for cykelløb i Aalborg

Nordjyllands Politi er til stede under afviklingen af amatør-VM i cykelløb i Aalborg torsdag den 29. august til søndag 1. september 2024. Formål og fokus er at sikre rammerne for en fredelig, festlig og folkelig sportsoplevelse - med så få gener for færdslen som muligt.