Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

29. januar 2023 17:49

Status på efterforskning vedr. skudepisode


Nordjyllands Politi har siden en anmeldelse om skudafgivelse på Vesterbro i Aalborg indgik i dag, søndag den 29. januar 2023, kl. 12:58, efterforsket massivt i sagen. En mand, der nu er i stabil tilstand, blev ramt af skud.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Nordjyllands Politi er, her små seks timer senere, endnu ikke skredet til anholdelse af en eller flere mistænkte. Men politiet har flere gode spor at gå efter, oplyser Lasse Kragh, der tilføjer:  

”Det er – på grundlag af de efterforskningsskridt vi allerede nu har foretaget – vores opfattelse, at der er tale om et internt opgør i et kriminelt miljø, og vi forfølger i øjeblikket en række relevante spor.”   

Et af de relevante spor indebærer blandt andet et konkret køretøj, en bil, der er sat i forbindelse med skudepisoden. 
”Der er nogle omstændigheder, der gør, at dette køretøj er relevant for os, og derfor skal vi have det identificeret med henblik på at tale med den eller de personer, der befandt sig deri.”  

Lasse Kragh forklarer videre, at når politiet efterforsker massivt, så kan nye relevante spor og oplysninger føre politiet i mange retninger, afhængig af omstændighederne. 

”Vi kan naturligvis ikke løfte sløret for vores konkrete efterforskningsskridt, men almindeligvis indebærer det en lang række af elementer, der har til formål at belyse hele forløbet før, under og efter skudafgivelsen. Det handler om, at vi skal have et grundlag for at stille de ansvarlige til regnskab.”  

Han nævner som centrale eksempler afhøringer af vidner, offer og andre, ligesom der foretages forhøringer efter flere mulige vidner. Derudover foretages gerningsstedsundersøgelser, indhentelse af relevant videomateriale fra byrummet og andre tekniske spor. 

”Personer af betydning for efterforskningen vil vi også rette henvendelse til,” tilføjer Lasse Kragh.  

Lasse Kragh understreger, at der ikke er noget, som tyder på, at der er sammenhæng mellem episode i fredags med knivstikkeri og søndagens skudepisode:
”Der er efter vores opfattelse tale om et sammentræf af omstændigheder – og altså ingen sammenhæng.”  

Af hensynet til det videre efterforskningsarbejde kan Nordjyllands Politi ikke udtale yderligere om efterforskningen. 

 

Den sårede er stabil 

Den 33-årige mand, der på Vesterbro blev ramt af skud, er – efter behandling på hospitalet – uden for livsfare, og han er meldt i stabil tilstand. Politiet kan dog ikke frigive flere informationer vedrørende den sårede tilstand. 
 
”Det skyldes både hensynet til vores tavshedspligt om sundhedsoplysninger og hensynet til vores efterforskning, der skal beskyttes, Men jeg kan dog sige, at når det er muligt, så skal den sårede mand naturligvis afhøres til sagen,” siger Lasse Kragh 

Vidner søges stadig

Nordjyllands Politi har hele eftermiddagen, og sideløbende med den igangværende efterforskning, appelleret gentagne gange til offentligheden for at få vidner til at henvende sig.  

”Flere borgere har allerede henvendt sig med oplysninger, og det er vi taknemmelige for. Selv enkelte informations-elementer kan nemlig være vigtige, når vi skal stykke et kompliceret hændelsesforløb sammen,” siger Lasse Kragh, der fortsat opfordrer vidner og andre med relevante informationer i sagen om at rette henvendelse til politiet. 

”Ring til os på telefon 114. Vi sidder klar hele døgnet,” lyder opfordringen.  

Afspærring er nu ophævet 

Den politiafspærring midt på Vesterbro i det centrale Aalborg, som siden anmeldelsen har forstyrret byens søndags-trafik, er nu blevet ophævet. 

”Dét skabte hurtigt betydelige udfordringer for færdslen. Det anerkender vi. Men vi håber på trafikanters og borgeres forståelse for dette skridt. Det var nødvendigt. Vi er nemlig nødt til – for at kunne efterforske så alvorlig en sag grundigt – at afspærre et større område, så vores efterforskere kan arbejde grundigt med at sikre alle de nødvendige spor: Vores klare fokus er på sagens opklaring, så vi kan stille de ansvarlige for den her helt uacceptable handling til regnskab.” 

Borgerne kan nu ligeledes få adgang til apoteket på Vesterbro.

Tryghedspatruljering i gang 

Nordjyllands Politi iværksatte som følge af skyderafgivelsen kort efter, og sideløbende med de massive efterforskningsskridt i sagen, en såkaldt tryghedspatruljering i det centrale Aalborg. En sådan indebærer adskillige uniformerede patruljer, der især lægger tyngden i området omkring gerningsstedet på Vesterbro – og Aalborg i almindelighed.  

”Det gør vi, fordi vi også, når sådan en alvorlig sag indtræffer, skal skabe tryghed for byens borgere. Skudafgivelse i det offentlige rum er helt uacceptabelt, og det er kun naturligt, hvis man føler sig utryg som følge af sådan en hændelse. Og er man utryg, så tøv ikke: Ret henvendelse til vores kolleger på gaden – det er det, som vi er der for,” siger Lasse Kragh, der understreger, at man også er velkommen til at ringe på telefon 114. 

Politiets vil, afhængig af situationens udvikling, løbende vurdere behovet for synligt og tryghedsskabende politi i det centrale Aalborg. 

Politiet har i øjeblikket ingen yderligere oplysninger til offentligheden.  

 

 

 

Pressens kontaktperson: 

Lasse Kragh, politikommissær, Nordjyllands Politi, 4012 5754 
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.

8. april 2024

Nordjyllands Politi

36-årig mand varetægtsfængslet efter knivstik

Den 36-årige mand, der søndag aften blev anholdt i forbindelse med et tilfælde af knivstikkeri begået i Hobro, er i dag, den 8. april 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Offeret, en 35-årig mand, blev behandlet på sygehuset for sine skader, men han var dog ikke i livsfare. ​

6. april 2024

Nordjyllands Politi

48-årig mand anholdt for tricktyverier

I går aftes, den 5. april 2024 kl. 19.08, blev en 48-årig mand anholdt af Nordjyllands Politi. Politiet sigter manden for en stribe af tricktyverier. Den mistænkte er dags dato, den 6. april, blev varetægtsfængslet. ​