Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

12. april 2024 10:36

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.

Politilogo på patruljebil

Foto: Niclas Jessen

Det oplyser lederen af Berigelse Nordjylland, politikommissær Ulf Munch Sørensen. 

Han fortæller videre, at det var i nat, kl. 04.16, at betjente i en koordineret politiaktion skred til anholdelse af de to mistænkte mænd. 

Aktionen skete i et sommerhusområde i Østrup Hurup, hvor de pågældende personer havde indlogeret sig i sommerhus.  

 

 

Kulmination af længere tids efterforskning

Der er tale om en anholdelse af to litauiske mænd på henholdsvis 36 og 44 år – som politiet betegner som en del af en omrejsende kriminel gruppering. 

Og nattens anholdelsesforretning var en udløber af et længere efterforskningsforløb. I forbindelse med dette omfattende arbejde havde politiet efterforsket i en længere række af indbrudssager, hvor der har været begået indbrud i beboelse flere steder i Nordjylland, nemlig i Gistrup, Klarup, Storvorde, Mou og Hadsund. 

Tyvekosterne har typisk været smykker samt kontanter. 

Nordjyllands Politi har foreløbig sigtet mændene for i alt 6 tilfælde af indbrud. 

”Men det er vores helt klare formodning,” pointerer politikommissær Ulf Munch Sørensen, ”at der kommer en del flere forhold til, når vi får efterforsket videre i sagen.” 

 

 

Borgerne bidrog

Ulf Munch Sørensen retter desuden en tak til nordjyderne for deres hjælp – borgernes engagement i sagen har nemlig været medvirkende til, at politiets efterforskere opnåede et gennembrud i efterforskningsarbejdet. 

”Vi er ofte afhængige af tip og informationer fra offentligheden. Det har vi også modtaget i den her sag. Og dem er vi glade for. Derfor vil jeg gerne sige en stor tak til nordjyderne. Deres oplysninger har været en medvirkende faktor til, at vi har kunnet skride til anholdelser af de to mistænkte i nat,” lyder det fra en tilfreds efterforskningsleder.  

De to anholdte i sagen bliver senere i dag, den 12. april 2024, fremstillet i grundlovsforhør. 

Politiets efterforskning af sagskomplekset fortsætter i den kommende tid. 

 

 

Pressens kontaktperson

* Ulf Munch Sørensen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 51411362 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

25. maj 2024

Nordjyllands Politi

Politiet melder klar til at sikre trygt karneval

Når Aalborgs store folkefest om et øjeblik ruller ud over rampen i et brag af en folkelig fest, der dominerer hele byen resten af døgnet, så vil Nordjyllands Politi være markant til stede med adskillige politipatruljer, uniformeret såvel som civilt, for at sikre trygheden og sikkerheden for alle – udklædte, tilskuere og borgere i byen.

22. maj 2024

Nordjyllands Politi

Afgørelse: Efterforskning standses i sag om brud på tavshedspligt i Frederikshavns Kommune

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har besluttet at standse efterforskningen i sagen, hvor Frederikshavn Kommune har anmeldt, at en ukendt person har brudt sin tavshedspligt ved at lække fortrolige oplysninger fra et byrådsmøde, der blev afholdt i efteråret 2023. Mulighederne for relevante efterforskningsmuligheder er udtømte.

19. maj 2024

Nordjyllands Politi

To personer fundet døde efter brand

I forbindelse med den voldsomme brand i Bælum – som Nordjyllands Politi har efterforsket i siden sent i går aftes, efter man modtog anmeldelsen – har man nu i den brændte bygning fundet to personer, der er afgået ved døden. Nærmeste pårørende er blevet underrettet. ​