Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

10. juni 2024 13:00

Brandtekniske undersøgelser afsluttet af brand

Nordjyllands Politi har nu afsluttet sine omfattende brandtekniske undersøgelser af den voldsomme brand i Bælum den 18. maj 2024, hvorved to personer afgik ved døden.

Og det er, på grundlag af disse undersøgelser, politiets vurdering, at branden var påsat, ligesom undersøgelserne samt politiets øvrige efterforskningsskridt også har ledt Nordjyllands Politi til den vurdering, at den 54-årige afdøde kvinde er blevet dræbt. Det er ligeledes efterforskningens vurdering, at det er den 54-årige mand, der har dræbt den 54-årige kvinde. Herefter er branden blevet påsat, hvorpå han har taget sit eget liv.

Det oplyser lederen af efterforskningen, politikommissær ved Nordjyllands Politi, Carsten Straszek.

"Af hensynet til de pårørende, der er i stor sorg, så ønsker vi ikke at kommentere yderligere på, hvilke konkrete omstændigheder det er, som leder os frem til vores konklusioner, eller hvilke oplysninger det er, som vi i den forbindelse har lagt vægt på. Det beder vi - af hensynet til de pårørende - om offentlighedens forståelse og respekt for," siger politikommissær Carsten Straszek, der heller ikke vil kommentere på et muligt motiv.

Politikommissæren kan dog understrege, at Nordjyllands Politi ikke i forbindelse med det meget omfattende efterforskningsarbejde er stødt på oplysninger eller har fundet beviser, der kunne tyde på, at der har været andre end de to afdøde personer til stede på adressen på gerningstidspunktet.

Nordjyllands Politi har ingen yderligere kommentarer til efterforskningen, som fortsat pågår, og politikredsen kan slutteligt oplyse, at de pårørende har frabedt sig enhver kontakt med pressen.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. juli 2024

Nordjyllands Politi

Udenlandske butikstyve varetægtsfængslet

Intenst efterforskningsarbejde har ført til anholdelse af tre rumænske mænd, som Nordjyllands Politi mistænker for at have organiseret adskillige tilfælde af butikstyveri fra butikker i det jyske.

19. juli 2024

Nordjyllands Politi

Voldsoffer afgået ved døden – efterforskning fortsætter

Den 50-årige mand, der søndag den 14. juli 2024 blev overfaldet ved Lindholm Station i Aalborg og i den forbindelse pådrog sig alvorlige skader, er afgået ved døden. De pårørende er blevet underrettet herom.

12. juli 2024

Nordjyllands Politi

Ingen brandstedsundersøgelse af nedbrændt skolebygning

Nordjyllands Politi får ikke mulighed for – som en del af politiets efterforskningsskridt – at foretage nogen undersøgelse af selve brandstedet efter den storbrand, der udbrød den 30. juni 2024 på Løvvangsskolen i Nørresundby, hvorved den nedlagte skole udbrændte totalt. Det skyldes tilstedeværelsen af flere samtidige omstændigheder.