Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

14. december 2021 09:01

Forsøg på drab for retten i Aalborg

Den 17. januar 2022 begynder en nævningesag ved Retten i Aalborg. En 27-årig mand er tiltalt for bl.a. forsøg på manddrab og ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod en nordjysk mand for at have planlagt og forberedt skyderi på en eller flere skoler i Nord- og Østjylland. Manden blev anholdt i december 2020, men har siden 19. april 2021 været varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling. Her skal han blive, til der er afsagt dom i sagen. Det oplyser anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi.

Tiltalen er rejst på baggrund af en længerevarende efterforskning, der førte til, at politiet anholdte den 27-årige mand på hans bopæl i Hobro. 

”Det er en særdeles alvorlig sag. Vi mener, at den 27-årige mand har udført adskillige forberedelseshandlinger med forsæt til at begå drab, herunder har han anskaffet sig skydevåben og skarp ammunition. Det er vores opfattelse, at han af personlige årsager ville udføre skyderi på en eller flere skoler i Nordjylland eller Østjylland,” siger specialanklager Kim Kristensen, Nordjyllands Politi.   

 

Omfattende forberedelseshandlinger 

Tiltalen omfatter forsøg på manddrab, ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder og overtrædelse af våbenbekendtgørelsen. Ifølge anklageskriftet har den 27-årige mand i tiden fra omkring 2015 og frem til anholdelsen 16. december 2020 planlagt at dræbe flere personer på skoler og lignende institutioner i Nord- eller Østjylland.

”Der er rejst tiltale for, at han som forberedelseshandling har foretaget søgninger på nettet om våben og specifikt om skoler i Nord- og Østjylland. Derudover er han tiltalt for at have anskaffet sig pistoler og ammunition samt tilladelse hertil, fragtet en skarpladt pistol rundt i det offentlige rum samt anskaffet sig taktisk beklædning og et køretøj til brug for skyderiet,” siger specialanklager Kim Kristensen.  

Anklagemyndigheden nedlægger påstand om, at den tiltalte skal dømmes til anbringelse på psykiatrisk afdeling. 

Sagen er berammet ved Retten i Aalborg den 17.-18., 27. og 31. januar 2022 samt den 3. februar 2022, og den skal køre som en nævningesag. 

 

Pressen kan få aktindsigt i anklageskriftet ved at sende en e-mail til: njyl-ankl@politi.dk

For yderligere oplysninger: Kim Kristensen, specialanklager, Nordjyllands Politi, tlf. 3053 3671

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

30. august 2024

Nordjyllands Politi

Beredskaber holder øvelse på Thistedvej den 4. september

Nordjyllands Politi holder øvelse onsdag den 4. september sammen med Beredskabsstyrelsen og sundhedssektoren. Øvelsen foregår på Thistedvej ved Vust kl. 14-23, hvor der derfor vil være omkørsel.

29. august 2024

Nordjyllands Politi

Torsdagens cykelløb i Aalborg afviklet i god ro og orden

Første løbsdag i UCI Gran Fondo World Championship er politimæssigt set afviklet efter planen, uden større udfordringer. Det er status fra Nordjyllands Politi.

29. august 2024

Nordjyllands Politi

Politiet bidrager til sikre rammer for cykelløb i Aalborg

Nordjyllands Politi er til stede under afviklingen af amatør-VM i cykelløb i Aalborg torsdag den 29. august til søndag 1. september 2024. Formål og fokus er at sikre rammerne for en fredelig, festlig og folkelig sportsoplevelse - med så få gener for færdslen som muligt.