Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

14. januar 2022 11:15

Hjælp politiet med at identificere potentielle tyvekoster

Nordjyllands Politi har i forbindelse med en tyveri-efterforskning hos en mistænkt d. 5. januar 2022 beslaglagt en større mængde af effekter, som politiet mener stammer fra tyveriforhold – og alle disse genstande, mest smykker, ønsker politiet nu at få tilbage i hænderne hos de rette ejerfolk via en efterlysning i offentligheden. De beslaglagte genstande stammer fra en sag, hvor politiet mistænker en person, der var ansat ved Hjemmeplejen i Rebild Kommune, for at stjæle fra ældre borgere i kommunen.

Politilogo på patruljebil

Foto: Niclas Jessen

Der er, forklarer lederen af efterforskningen, politikommissær Mikkel Brügmann, potentielt flere hundrede mulige gerningssteder, og han håber med offentliggørelsen af de mange billeder, at de borgere i kommunen, der måtte have været udsat for tyveri, kan genkende nogle af deres ejendele.

”Den slags tyverier mod ældre og sårbare personer, som der fortrinsvis var tale om her, er helt uacceptabelt: Vi ønsker naturligvis, at borgerne skal have deres retmæssige ejendom tilbage,” siger politikommissæren, og han pointerer i næste åndedrag, at han håber, at der er nogle pårørende, der vil træde hjælpende til, da ofrene for tyverierne jo netop kan være ældre personer: 

”De er måske ikke selv i stand til at se billederne – og nogle, der har været meget gamle på tyveritidspunktet, kan måske desværre været afgået ved døden som følge af alderdom. Så jeg vil også opfordre pårørende til ældre borgere i kommunen, der har haft hjemmehjælp inden for de sidste par år, til at kigge på billederne af effekterne.” 

Ring 114, hvis du genkender smykkerne

Politiets efterforskere har samlet de mange fotos af genstandene i disse fotomapper, og vi opfordrer til, at man som borger ser dem igennem, hvis man selv mangler effekter, eller man har mistænke til, at fortrinsvis ældre pårørende måtte mangle noget: 

 

Fotomappe #1

Fotomappe #2

Fotomappe #3

Fotomappe #4

Fotomappe #5

Fotomappe #6

Fotomappe #7

Fotomappe #8

Fotomappe #9

Fotomappe #10

Fotomappe #11

 

(Ovenforstående links åbner en .pdf fil i en ny fane. Filen indeholder billeder af diverse tyvekoster fra sagen)

 

Hvis man genkender nogle af smykkerne, så bedes man kontakte Nordjyllands Politi på tlf. 114. Det samme skal man gøre, hvis man er i tvivl om nogle af genstandende kan være ens ejendom, og man derfor ønsker at se dem fysisk.

Begået over længere tid

Tyverierne har efter politiets opfattelse formentlig fundet sted potentielt inden for flere år og frem til anholdelsen, d. 5. januar 2022.  

”Vi efterforsker stadig i sagen, så den del kan jeg ikke være konkret på for nuværende, men der er tale om omfattende tilfælde af tyverier begået over længere tid. Det er dog vores opfattelse, at ofrene primært er borgere bosat i Rebild kommune,” understreger politikommissæren.

Den sigtede i sagen har været anholdt og er løsladt igen, men der venter ham et retsligt efterspil for overtrædelse af straffelovens § 276 vedrørende tyveri.  

 

Pressens kontaktperson 

* Mikkel Brügmann, politikommissær, Nordjyllands Politi

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

25. november 2022

Nordjyllands Politi

Status på hundebid i eftersøgningssag

En politihund fra Nordjyllands Politi reddede sandsynligvis mandag aften en 32-årig kvindes liv i forbindelse med den omtalte eftersøgningssag fra Slettestrand. Her formåede hunden at finde kvinden i mørke og buskads under den store eftersøgningsindsats, som politiet iværksatte. I forbindelse med, at kvinden var indlagt på sygehuset på grund af hypotermi (underafkøling), konstaterede man, at hun havde mærker efter hundebid.

22. november 2022

Nordjyllands Politi

Mand sigtet for hvidvask og skatteunddragelse for store millionbeløb

Nordjyllands Politi har i går, den 21. november 2022, anholdt en mand, som man mistænker for hvidvask og skatteunddragelse for op mod 200 millioner kr.

21. november 2022

Nordjyllands Politi

Fem mistænkte indbrudstyve anholdt

Berigelse ved Nordjyllands Politi har tidligere i dag, den 21. november 2022, anholdt fem personer, som man mistænker for at stå bag flere tilfælde af de indbrud, der i den seneste tid har plaget borgerne i Aalborg-området.

Forslag