Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

22. januar 2020 08:35

Lynhurtig knallertkontrol: skal skabe tryghed og fjerne ulovlige knallerter

Nordjyllands Politi slog i mandags, d. 20. januar 2020, til i en aktion i Vrå rettet mod vanvidskørsel på knallert, der er til stor gene for borgerne.

Aktionen skete på baggrund af flere konkrete borgertip om netop denne kørsel, der skabte utryghed i lokalområdet.  Politiet i Hjørring har – efter en række præventive tiltag, fx hjemmebesøg hos de unge – nu øget kontroltrykket.  

Det oplyser lederen af politiets aktion, politikommissær Michael Karstenskov.  

Det var fem betjente fra Patruljecenter Hjørring, der udførte mandagens aktion, som var blevet planlagt i al hast. Kort forinden var der faktisk blevet udført en rutinemæssig skolevejskontrol ved Vrå Skole, hvor en ulovlig knallert var blevet bragt til standsning, fordi området har været plaget af disse ulovlige knallerter. En kvik borger bemærkede i den forbindelse, fortæller politikommissær Michael Karstenskov, at denne rutinekontrol fik de øvrige knallertrister til at parkere deres knallerter i et skovstykke cirka 300 meter fra Vrå Skole. 

”Den vakse borger kontaktede os, og så gik det stærkt: Efter hurtig rekognoscering fik vi stablet det nødvendige på benene til at foretage en effektiv kontrol, blandt andet stophold,” forklarer politikommissæren.    

Og dét betød, at knallerterne effektivt blev lukket af i begge ender af stien, der gik igennem det skovstykke, hvor de var parkeret og gemt.  

”Herefter var ikke andet for ungersvendene at gøre end at følge vores anvisninger,” lyder det fra Michael Karstenskov. 

 

Knallerter skal nu undersøges

Knallert-kontrollen indebar, at politiet transporterede de unges knallerter – i alt 5 styks – med tilbage til politistationen i Hjørring. Her skal de, blandt andet af en bilinspektør, undersøges nærmere. Politi skal nemlig kontrollere nærmere, hvorvidt der er såkaldt  konstruktive ændringer på knallerterne og de skal undersøges for andre eventuelle fejl og mangler.

”Og dén undersøgelse afgør den konkrete bøde, som de unge mennesker kan se frem til,” siger Michael Karstenskov, der dog oplyser, at bøderne starter ved 2000 kr. og opefter, ligesom eventuelle forudgående registrerede trafikforseelser hos den enkelte kan afgøre størrelsen på det endelige bødeforlæg fra politiet. 

”Men generelt må vi sige, at ulovlige knallerter er farlige i trafikken og til gene for den. Det handler om sikkerhed og tryghed i trafikken for både de unge selv og alle andre,” understreger politikommissæren, der i næste åndedrag opfordrer forældre til at tage en god snak med de unge om knallertkørsel.

Særlig præventiv indsats

Politiets øgede kontroltryk ift. ulovlige knallerter og vanvidskørsel sker nemlig efter en målrettet indsats, hvor forebyggelsesbetjente i samarbejde med Hjørring og Jammerbugt Kommunes SSP-medarbejdere har været i dialog med skoler, forældre og de unge samt særligt været på hjemmebesøg hos relevante unge. 

”Fordi vi netop vil gøre dem opmærksomme på, hvor farligt det er at køre på ulovlige knallerter – og hvilke konsekvenser det kan have, først og fremmest for liv og førlighed, men også for pengepungen,”  

 

Pressens kontaktperson er:

 
Michael Karstenskov, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5119 1656

 

 

Nordjyllands Politi slog i mandags, d. 20. januar 2020, til i en aktion i Vrå rettet mod vanvidskørsel på knallert, der er til stor gene for borgerne.

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.