Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

28. maj 2022 22:24

Politiet gør endelig status over afholdelsen af karnevallet i Aalborg

Politiets leder af indsatsen under karnevallet, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov gør status over karnevallet.


”Dette års karneval har dog været præget af nogle få alvorlige episoder, fire anmeldelser om voldtægt, en anmeldelse om blufærdighedskrænkelse, og en sag om vold mod tjenestemand. De fire anmeldelser om voldtægt efterforskes intenst og i en af sagerne er anholdt er der anholdt en mistænkt. Ud over disse alvorlige sager, har der været foretaget fem anholdelser. Af de fem er der to der er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og to personer er sigtet for vold mod politiet.

Der er skrevet under ti sager vedrørende overtrædelser af ordensbekendtgørelsen, hvor der ikke har været foretaget anholdelser. Derudover er der skrevet omkring 45 sager for besiddelse af euforiserende stoffer.”, udtaler Anders Uhrskov.

”Der har været anslået 90000 mennesker til karnevallet i dag, men det ændrer ikke ved, at de fire sager vedrørende voldtægt er fire for mange. Det er meget beklageligt, at den slags sager er med til at skæmme den folkefest, som et karneval er. Vi arbejder med sagerne i dette øjeblik, og efterforskningen er i fuld gang og derfor kan vi ikke udtale os yderligere om sagerne nu” udtaler politiets leder af aktionen, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Der er endnu ikke taget stilling til hvorvidt der skal ske fremstilling i grundlovsforhør for nogle af de anholdte.

”Karnevallet er generelt afholdt i en god stemning, på trods af de alvorlige hændelser, der har været.” siger Anders Uhrskov

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

22. september 2023

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt

Nordjyllands Politi har netop udstedt opholdsforbud i rockerklubhus på Østergade i Nørresundby.

19. september 2023

Nordjyllands Politi

Skudepisode i Aalborg: To personer varetægtsfængslet og yderligere en mistænkt sigtet

De to personer som Nordjyllands Politi mandag den 18. september anholdte, i forbindelse med det skyderi der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, den 25. august 2023, har nu været fremstillet i grundlovsforhør. Begge mænd blev varetægtsfængslet i fire uger. To øvrige personer er ligeledes sigtet i sagen.

18. september 2023

Nordjyllands Politi

To personer anholdt i forbindelse med skudepisode

Nordjyllands Politi har anholdt to personer i forbindelse med det skyderi, der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, under Aalborg Regatta den 25. august 2023.