Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

28. maj 2022 22:24

Politiet gør endelig status over afholdelsen af karnevallet i Aalborg

Politiets leder af indsatsen under karnevallet, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov gør status over karnevallet.


”Dette års karneval har dog været præget af nogle få alvorlige episoder, fire anmeldelser om voldtægt, en anmeldelse om blufærdighedskrænkelse, og en sag om vold mod tjenestemand. De fire anmeldelser om voldtægt efterforskes intenst og i en af sagerne er anholdt er der anholdt en mistænkt. Ud over disse alvorlige sager, har der været foretaget fem anholdelser. Af de fem er der to der er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og to personer er sigtet for vold mod politiet.

Der er skrevet under ti sager vedrørende overtrædelser af ordensbekendtgørelsen, hvor der ikke har været foretaget anholdelser. Derudover er der skrevet omkring 45 sager for besiddelse af euforiserende stoffer.”, udtaler Anders Uhrskov.

”Der har været anslået 90000 mennesker til karnevallet i dag, men det ændrer ikke ved, at de fire sager vedrørende voldtægt er fire for mange. Det er meget beklageligt, at den slags sager er med til at skæmme den folkefest, som et karneval er. Vi arbejder med sagerne i dette øjeblik, og efterforskningen er i fuld gang og derfor kan vi ikke udtale os yderligere om sagerne nu” udtaler politiets leder af aktionen, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Der er endnu ikke taget stilling til hvorvidt der skal ske fremstilling i grundlovsforhør for nogle af de anholdte.

”Karnevallet er generelt afholdt i en god stemning, på trods af de alvorlige hændelser, der har været.” siger Anders Uhrskov

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.