Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

19. september 2022 13:22

Nordjyllands Politi varsler knallertkontrol i uge 39

Efter flere ugers intensiveret italesættelse af unges hasarderede knallertkørsel i Aalborg og byerne omkring varsler Nordjyllands Politi nu ekstra kontroller i uge 39. Budskabet til de unge og forældrene er klart: Kør lovligt.

Politikommissær Simon Hjorth Jacobsen er leder af Nordjyllands Politis forebyggelsessektion i Aalborg-området. Han kan konstatere, at anmeldelser om unges hasarderede knallertkørsel på stisystemer og i boligområder fylder godt i sektionens indbakke.

”Det kan bølge op og ned i perioder, men desværre er det et landsdækkende og vedvarende problem,” slår Simon Hjorth Jacobsen fast. 

Han uddyber:

”– Der er flere ting i det. Knallerterne larmer og generer andre borgere, og nogle unge kører på en meget risikobetonet måde, hvor de tilsidesætter båder egen og andres sikkerhed sammen med færdselsreglerne.”

 

Vil have forældrene til at sætte tydelige rammer

Politikommissæren pointerer, at politiet hele tiden er opmærksomme på problemet og også ofte har gang i særskilte indsatser, hvor man tager ud for at tale med de unge, uddeler bøder og konfiskerer ulovlige knallerter.

”Men vores indsats kan ikke gøre det alene. Udfordringen er jo blandt andet, at rigtig mange unge kun kører knallert en kort årrække, så vores målgruppe skifter hele tiden,” siger Simon Hjorth Jacobsen.

Han mener, at emnet knallertkørsel tit bliver glemt, når teenageforældre forståeligt nok har fokus på at tale om alkohol, sikkerhed i nattelivet, sex og stoffer med deres børn – selv om færdselsulykker statistisk set er farligere ifølge Rådet for Sikker Trafik.*

”Det er simpelthen helt nødvendigt, at de unges forældre tager et ansvar for deres børns adfærd, også når det kommer til knallertkørsel og trafik generelt. Lav klare aftaler med klare konsekvenser,” lyder den tydelige opfordring fra politikommissæren.

 

Kontrol på vej: ”I har nu én uge til at få gjort jeres knallerter lovlige”

Og klare konsekvenser kan der let blive for især knallertkørende lovovertrædere i den kommende tid. For Nordjyllands Politi laver ekstra knallertkontroller i uge 39:

”Vi har talt meget om knallerter i den seneste tid. Det håber vi, de unge og deres forældre har bemærket. Og ellers siger jeg det nu: I har hermed én uge til at få gjort jeres knallerter lovlige. For i næste uge laver vi en ekstra kontrolindsats med fokus på knallerter i Aalborg og omegn,” varsler Simon Hjorth Jacobsen.

 

 

Pressens kontakt:

Simon Hjorth Jacobsen, politikommissær, Forebyggelse Aalborg, tlf. 4020 9808

 

Links:

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.