Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

19. september 2022 13:22

Nordjyllands Politi varsler knallertkontrol i uge 39

Efter flere ugers intensiveret italesættelse af unges hasarderede knallertkørsel i Aalborg og byerne omkring varsler Nordjyllands Politi nu ekstra kontroller i uge 39. Budskabet til de unge og forældrene er klart: Kør lovligt.

Politikommissær Simon Hjorth Jacobsen er leder af Nordjyllands Politis forebyggelsessektion i Aalborg-området. Han kan konstatere, at anmeldelser om unges hasarderede knallertkørsel på stisystemer og i boligområder fylder godt i sektionens indbakke.

”Det kan bølge op og ned i perioder, men desværre er det et landsdækkende og vedvarende problem,” slår Simon Hjorth Jacobsen fast. 

Han uddyber:

”– Der er flere ting i det. Knallerterne larmer og generer andre borgere, og nogle unge kører på en meget risikobetonet måde, hvor de tilsidesætter båder egen og andres sikkerhed sammen med færdselsreglerne.”

 

Vil have forældrene til at sætte tydelige rammer

Politikommissæren pointerer, at politiet hele tiden er opmærksomme på problemet og også ofte har gang i særskilte indsatser, hvor man tager ud for at tale med de unge, uddeler bøder og konfiskerer ulovlige knallerter.

”Men vores indsats kan ikke gøre det alene. Udfordringen er jo blandt andet, at rigtig mange unge kun kører knallert en kort årrække, så vores målgruppe skifter hele tiden,” siger Simon Hjorth Jacobsen.

Han mener, at emnet knallertkørsel tit bliver glemt, når teenageforældre forståeligt nok har fokus på at tale om alkohol, sikkerhed i nattelivet, sex og stoffer med deres børn – selv om færdselsulykker statistisk set er farligere ifølge Rådet for Sikker Trafik.*

”Det er simpelthen helt nødvendigt, at de unges forældre tager et ansvar for deres børns adfærd, også når det kommer til knallertkørsel og trafik generelt. Lav klare aftaler med klare konsekvenser,” lyder den tydelige opfordring fra politikommissæren.

 

Kontrol på vej: ”I har nu én uge til at få gjort jeres knallerter lovlige”

Og klare konsekvenser kan der let blive for især knallertkørende lovovertrædere i den kommende tid. For Nordjyllands Politi laver ekstra knallertkontroller i uge 39:

”Vi har talt meget om knallerter i den seneste tid. Det håber vi, de unge og deres forældre har bemærket. Og ellers siger jeg det nu: I har hermed én uge til at få gjort jeres knallerter lovlige. For i næste uge laver vi en ekstra kontrolindsats med fokus på knallerter i Aalborg og omegn,” varsler Simon Hjorth Jacobsen.

 

 

Pressens kontakt:

Simon Hjorth Jacobsen, politikommissær, Forebyggelse Aalborg, tlf. 4020 9808

 

Links:

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

17. marts 2023

Nordjyllands Politi

Afgørelse i sag mod træpille-firma

Anklagemyndigheden er nu færdig med at gennemgå det samlede efterforskningsmateriale i sagen vedrørende databedrageri mod virksomheden Pinnerup Træpiller i forbindelse med online-salg af træpiller – en sag, som Nordjyllands Politi har undersøgt siden sidste efterår. Og anklagemyndighedens klare konklusion er, at der ikke er grundlag for at rejse nogen straffesag mod firmaet og personerne bag.

15. marts 2023

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi har afsluttet politiforretning i Skagen

Nordjyllands Politi var tidligere i eftermiddag til stede på en adresse på Corasvej i Skagen i forbindelse med en politiforretning. Her assisterede politiet en læge, som skulle ind i hjemmet til en psykisk uligevægtig person. Politiet forlod adressen igen kl. 15:30.

8. marts 2023

Nordjyllands Politi

Advarsel: Falske 500 kr. sedler i omløb

Nordjyllands Politi har igennem de seneste par uger modtaget og efterforsket i alt 9 anmeldelser vedrørende falske 500 kr.-sedler.

Forslag