Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

3. november 2021 09:16

Nordjyllands Politi ved grænsen – for dyrene

Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi deltog den 9., 10. og 11. oktober 2021 i en fælles europæisk kontrolindsats med fokus på organiseret ulovlig grænseoverskridende handel med hunde og truede dyr. Mere end 300 køretøjer blev kontrolleret.

Kontrollen fandt sted ved grænseovergangen i Sønderjylland og var planlagt i relation til en større reptil- og slangemesse i Holland.

Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi samarbejdede med TOLD, Fødevarestyrelsen, Miljøstyrelsen og det øvrige politipersonale ved grænsen om at standse køretøjer, der transporterede dyr, og kontrollere dyrene og forholdene omkring dyrene – det vil sige, om dyrevelfærdsloven og de formelle regler omkring transport, import, transportuddannelse mv. var overholdt.

Under indsatsen havde man et særligt fokus på reptiler og slanger i anledning af den nævnte messe, men der blev holdt et vågent øje med også andre dyrearter.

”Vi fik da også set en del slanger, og i de fleste tilfælde kunne vi heldigvis konstatere, at transportøren havde styr på dyrene, transportforholdene og papirerne, der fulgte med på dyrene” udtaler politikommissær Henrik Jensen, som leder dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi.

 

Mere end 300 køretøjer kontrolleret

Politiet betegner kontrollen som en succes:

”Det er nyt, at politiet står ved grænsen med særligt fokus på dyrene. De deltagende myndigheder ser indsatsen som en succes og noget, vi godt kan finde på at gøre igen,” vurderer Henrik Jensen.

Han oplyser, at man under indsatsen kontrollerede mere end 300 køretøjer med dyr – hunde, katte, slanger, fugle og fisk. Politiet optog sager vedrørende import af hunde og fugle, manglende hundepas, manglende vaccination, manglende TRACES-certifikat samt manglende grunduddannelse i transport. 

Ca. 50 køretøjer blev afvist ved grænsen pga. manglende kæledyrspas, vaccinationer mv.

Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi dækker også Østjyllands samt Midt- og Vestjyllands politikredse. Sektionen samarbejder med blandt andre landets øvrige dyrevelfærdssektioner, andre myndigheder og dyreværnsorganisationer.

 

 

Pressens kontakt:

Henrik Jensen, politikommissær, Nordjyllands Politi, tlf. 3044 8878

 

 

Billeder fra kontrollen

 

Dyrepas

 

Fugle

 

Fuglebure

 

Hund

 

Grænsekontrol af dyrevelfærd

 

Grænsekontrol af dyrevelfærd

 

Slange

 

Slange

 

Slange

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

27. juni 2022

Nordjyllands Politi

Har du fået stjålet elløbehjul eller vinkelsliber?

I forbindelse med en rutinemæssig standsning af et køretøj, ved Biersted i april, fandt Nordjyllands Politi en del tyvekoster.

24. juni 2022

Nordjyllands Politi

Opdatering i sagen om knivstikkeri i Vejgaard

Nordjyllands Politi har, sent i aftes, løsladt de fire anholdte i sagen om det knivstikkeri på Hadsundvej i Vejgaard i Aalborg, som politiets patruljer rykkede ud til natten til torsdag. Sigtelserne opretholdes. Politiet efterlyser fortsat vidner, der bedes ringe 114 med oplysninger i sagen.

23. juni 2022

Nordjyllands Politi

Efterforskning fortsætter i sag om knivstikkeri

Nordjyllands Politi har nu et langstrakt efterforskningsforløb foran sig i forbindelse med det knivstikkeri på Hadsundvej i Vejgaard i Aalborg, som politiets patruljer rykkede ud til d. 23. juni kl. 02.56 Alle de tre sårede personer er meldt uden for livsfare. Politiet efterlyser fortsat vidner, der bedes ringe 114.

Forslag