Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

27. maj 2020 11:10

Knivstikkeri er under intens efterforskning

Nordjyllands Politi efterforsker to tilfælde af knivstikkeri i Aalborg, der blev forøvet i går aftes og i nat. Pt. er der ingen anholdte i sagerne. Sagerne behandles som kvalificeret vold.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

I går skete der to tilfælde af knivstikkeri i Aalborg. Det ene skete 26. maj 2020 kort efter kl 20.00 omkring Slotspladsen ved Aalborg Havnefront i det centrale Aalborg. Her blev en forurettet, en 19-årig mand, stukket overfladisk i bagdelen formentlig med en kniv. I samme forbindelse blev en 17-årig ung mand væltet omkuld og tildelt spark. 

Det andet overfald skete 27. maj omkring kl. 03.00 omkring et stisystem i Aalborg Øst. Her blev en forurettet, en 21-årig mand, stukket overfladisk i bagdelen formentlig med en kniv. 

Politiet har på nuværende tidspunkt ikke anholdt nogen gerningsmænd i sagerne, men i forbindelse med det første overfald var der sket et kort slagsmål på gerningsstedet, og der blev set en gruppe på ca. 10 personer løbe fra stedet med retning mod Musikkens Hus, formentlig er disse personer mørklødede af udseende, men politiet har ikke på nuværende yderligere beskrivelser af deres signalement.  

I forbindelse med det andet overfald har politiet oplysninger om, at de formodede gerningsmænd skulle være hætteklædte, men politiet har ikke på nuværende tidspunkt yderligere beskrivelser af deres signalement.  

 

En massiv efterforskning i gang 

Nordjyllands Politi har indledt et omfattende efterforsknings-arbejde af de to sager. Dette arbejde omfatter sporsikring, tekniske undersøgelser på gerningsstederne, afhøring af de to forurettede og en række andre undersøgelser, blandt andet er der foretaget søgning med patruljehunde for at tilvejebringe spor, ligesom der har været en dykker i havnen i Aalborg for søge efter et muligt gerningsvåben. Alt sammen efterforskningsskridt, der skal belyse, hvad der er sket før, under og efter overfaldene.

Det oplyser den ansvarlige for politiets efterforskning, fg. vicepolitiinspektør Christian Toftemark. 

”Vi tager knivstikkeri yderst alvorlig, og vi indledte derfor øjeblikkelig en massiv efterforskning, og den kommer til fortsætte i den kommende tid,” siger fg. vicepolitiinspektør Christian Toftemark. 

Han tilføjer, at det indgår som et element i politiets efterforskning, at der kan være en sammenhæng mellem de to overfald, men det er ikke noget, som Nordjyllands Politi har et grundlag for at konkludere på nuværende tidspunkt. 

”Det må vores efterforskning tilvejebringe informationer om,” siger Christian Toftemark, der understreger, at politiet heller ikke kan udtale sig om mulige motiver til de to overfald, ligesom man heller ikke har fundet de formodede gerningsvåben, der formentlig i begge tilfælde er en kniv.  
 

Ring 114 med oplysninger

Men politiet vil gerne i forbindelse med vidner, der har set noget omkring gerningstidspunkterne i går aftes i det centrale Aalborg og i nat i Aalborg Øst. 

”Vi hører gerne fra vidner, der har set noget, eller fra andre borgere der har oplysninger i sagen,” understreger Christian Toftemark. 

Nordjyllands Politi har desuden indledt en tryghedsskabende patruljering i områderne omkring gerningsstederne. 

”Vi kommer til at være synligt til stede med uniformeret politi i den kommende tid,” siger Christian Toftemark. 

Politiet har ingen yderligere informationer i sagen af hensynet til den videre efterforskning.

 

Mediernes kontaktperson er 

Christian Toftemark, fg. vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, 5162 5508
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.