Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

1. juli 2024 14:29

Brand i Nørresundby: Beboere i området skal stadig være opmærksomme

Branden på den nedlagte skole i Nørresundby, Løvvangskolen, har fat i flere af skolens bygninger, men ilden er under kontrol. Røgudviklingen er fortsat kraftig, så beboere i området skal holde sig inden døre og holde vinduer og døre lukkede. Har man et ventilationsanlæg i sit hus bør dette slukkes.

Politiet

Branden på Løvvangskolen i Nørresundby har stået på siden søndag aften, omkring klokken 21:30. Ilden fik meget hurtigt fat og brandvæsnet har kæmpet med at få ilden inddæmmet. Omkring klokken 10:00 kunne Nordjyllands Politi melde, at branden var under kontrol. Der er dog fortsat høje flammer og røgudvikling på stedet, så befinder man sig i området – og særligt i nærheden af røgfanen – så er anvisningen fortsat, at man holder sig inden døre. Derudover skal vinduer og døre holdes lukkede, samt eventuelle ventilationsanlæg slukkes.
Befinder man sig i Aalborg/Nørresundby og omegn og kan lugte røg, så skal man søge væk.

Brandvæsenet foretager nu en kontrolleret nedbrænding; en manøvre der vil tage en del timer. Myndighederne vil melde ud, så snart røgudviklingen aftager og beboere i området igen kan bevæge sig ud og åbne vinduer og døre. Tidshorisonten er fortsat ukendt.

 

 

Aske og nedfaldne elementer

Nordjyllands Politi har fået meldinger om nedfaldne elementer fra branden og askenedfald i området. Leder af politiet indsats, vicepolitiinspektør Søren Pejtersen, beder folk lade nedfaldne elementer ligge indtil videre: ”Bor man uden for røgfanens kurs, men observerer aske på eksempelvis sit havebord, så er der ikke noget i vejen for at tørre havebordet grundigt af og benytte det. Ellers opfordrer vi, som altid, til at tænke sig godt om og følge myndighedernes anvisninger.”

 

 

Pressekontakt

Pressehenvendelser vedr. branden på Løvvangsskolen: benyt venligst Politiets kommandostation (KSN) pressetelefon (+45) 4022 1240.
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

1. juli 2024

Nordjyllands Politi

Brand i Nørresundby: Afvarsling udsendt – men vær fortsat opmærksom

Myndighederne har, i forbindelse med branden på Løvvangskolen i Nørresundby, udsendt en række beredskabsmeddelelser, som er blevet modtaget af borgere i en bred radius omkring det berørte område. Der er nu udsendt en afvarsling, men de beboere der måtte befinde sig i røgfanen, skal fortsat være opmærksomme og lukke vinduer og døre.

1. juli 2024

Nordjyllands Politi

Brand i Nørresundby: Luk vinduer og døre

I aftes omkring klokken 21:30 udbrød der brand på Løvvangsskolen i Nørresundby. Branden har haft fat natten igennem i skolens bygninger, men brandvæsenet har nu kontrol over ilden. Politiet opfordrer beboere i nærheden til at holde sig inden døre, lukke vinduer og døre, samt slukke for ventilationsanlæg.

25. juni 2024

Nordjyllands Politi

Politiet har øje på de nordjyske strande

Sommervejret er vendt tilbage og med den måske også trangen til lidt for kåd kørsel på strandene. Nordjyllands Politi vil lave kontroller og minder om, at bilister altid skal køre efter skiltning og forhold - også på strande.