Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

11. juni 2021 14:08

Politi og kommune sammen om musik-forbud

Nordjyllands Politi og Aalborg Kommune har sammen taget initiativ til at sikre mere nattero for beboere i Aalborgs midtby: Nu forbydes høj musik i flere af byens rum i tidsrummet kl. 22.00-06.00.

Politilogo på patruljebil

Foto: Niclas Jessen

Musik til ulempe er et politifagligt udtryk, som de fleste vist efterhånden har hørt. Og med god grund: Nordjyllands Politi får nemlig særligt her i sommermånederne en hel del anmeldelser om generende høj musik.

”Det er noget, vi oplever hver sommer og selvfølgelig også ser af og til resten af året. Vi får anmeldelser fra hele kredsen, da mange af anmeldelserne handler om fester i private boliger. Men så har vi så også løbende anmeldelser fra de populære samlingssteder i Aalborg midtby”, forklarer fungerende vicepolitiinspektør Lasse Kragh, Nordjyllands Politi.

Og det er netop disse steder, hvor det fra i dag fredag den 11. juni bliver forbudt at spille musik i tidsrummet kl. 22.00-06.00: i Østre Anlæg, i Kildeparken og i Jomfru Ane Parken. Der skiltes på stederne.

”Forhåbentlig kan det sikre mere nattero til de mange beboere i områderne, som selvfølgelig kan være ret generede af støj fra festerne i det fri,” siger Lasse Kragh og siger videre:

”– Politiets tilgang vil fortsat være dialog som første træk. Men det vil være sådan, at hvis vi vurderer, at anvisningerne ikke efterkommes, så vil vi vælge at udstede en bøde og/eller beslaglægge musikanlægget.”

Bøden for at overtræde forbuddet er på 1.000 kroner.

I weekenden den 4.-6. juni modtog Nordjyllands Politi 50 anmeldelser om musik til ulempe.

 

 

Politiets opfordringer ved fester:

  • Vis hensyn, når du fester. Skru ned, særligt i de sene aftentimer og ud på natten (det er også god karma; næste gang er det måske dig, der gerne vil sove, mens andre larmer).
  • Er du plaget af høj musik, så tag kontakt til de festende og bed dem venligt om at skrue ned. De fleste er flinke og har måske ikke lige tænkt sig om i ”festens hede”.
  • Har du ikke held med at få skruet ned, kan du ringe til os på tlf. 114 og anmelde musik til ulempe. Så får vi dæmpet festen.

 

Pressens kontakt:

Fungerende vicepolitiinspektør Lasse Kragh, Nordjyllands Politi, tlf. 4012 5754

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Efterforskning i drabssag fortsætter – 17-årig varetægtsfængslet

Den 17-årige unge mand, der sent i går aftes, den 11. marts 2024, blev anholdt af Nordjyllands Politi, er i dag, den 12. marts 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger frem til den 9. april 2024. Det skete ved et grundlovsforhør, som blev afviklet ved Retten i Hjørring. Fængslingen blev kæret til Landsretten.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

En person mere anholdt i alvorlig voldssag – en mand eftersøges fortsat

Yderligere én af de oprindeligt tre mænd, der den 19. februar 2024 blev efterlyst i offentligheden – fordi de sættes i forbindelse med voldeligt overfald i Aalborg – blev i går aftes anholdt af politifolk i Sydøstjyllands Politi.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Drab i Hjallerup: Tryghedsskabende tiltag iværksættes – efterforskning fortsætter – grundlovsforhør

Nordjyllands Politi vil i løbet tirsdagen være synligt til stede i Hjallerup, hvor en 13-årig pige mandag aften blev dræbt. To formodede gerningspersoner blev kort efter anholdt. Den ene – en 13-årig pige – er blevet løsladt, mens en 17-årig ung mand fortsat er i politiets varetægt.