Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

19. maj 2020 12:01

Tre personer sigtes for drab

Den 52-årige mand, der i går, 18. maj 2020, først på aftenen blev anholdt i Frederikshavn af Nordjyllands Politi, bliver i dag fremstillet i et grundlovsforhør. Politiet sigter ham for at overtræde straffelovens § 237, der omhandler manddrab.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Den anholdte 52-årige mand sigtes konkret for i forening med de to tidligere anholdte personer – en 46-årig kvinde og en 45-årig mand – at have dræbt den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen. Drabet er sket d. 9. maj 2020 om aftenen på en ejendom i nærheden af Frederikshavn, og det er formentlig begået med et håndskydevåben. 

”Vores massive efterforskning i sagen gør, at vi har et grundlag for at sigte alle de tre anholdte for at have begået drabet på den 39-årige mand,” siger lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Frank Olsen, der tilføjer, at det er politiets omfattende efterforskningsarbejde siden den 39-årige mand forsvandt, som har ført frem til, at Nordjyllands Politi nu kan fastslå, at han er blevet offer for en forbrydelse. 

 

Hensyn til pårørende 

Vicepolitiinspektør Frank Olsen kan – af hensyn til både de pårørende til afdøde og til sagens videre opklaringsarbejde – ikke udtale sig om de konkrete omstændigheder eller om politiets specifikke efterforskningsskridt i sagen. 

Vicepolitiinspektøren kan dog oplyse til offentligheden, at det er en række afhøringer og forklaringer, der – sammenholdt med tekniske undersøgelser og en række fund på blandt andet det formodede gerningssted – gør, at politiet kan fastslå, at den 39-årige mand er blevet skudt, og efterfølgende er offeret blevet afbrændt og forsøgt bortskaffet.    

”Det er tale om en sag med nogle voldsomme omstændigheder og af hensynet til de efterladte og til sagens fulde efterklaring, kan vi ikke udtale os nærmere om selve drabet,” understreger vicepolitiinspektør Frank Olsen. 
 
Grundlovsforhøret af den anholdte 52-årige foregår ved Retten i Hjørring senere i dag, 19. maj 2020, kl. 13.30. Og Nordjyllands Politi vil ved denne lejlighed begære dørlukning. 

 

Efterforskning forsætter

Nordjyllands Politis fortsætter i det næste lange stykke tid det intensive efterforskningsarbejde i sagen – et arbejde, der blandt andet omfatter fortsatte tekniske og retsmedicinske undersøgelser samt analyser af en række effekter med tilknytning til sagen. 

Derudover skal efterforskerne afhøre og genafhøre en lang række personer, herunder de sigtede og andre personer med relation til både offeret og til de sigtede i sagen. 

”Der ligger stadig et omfattende efterforsknings-arbejde foran os. Vores opgave består i at få belyst, hvad der er sket før, under og efter denne forbrydelse,” slutter vicepolitiinspektør Frank Olsen.   

Nordjyllands Politi har ingen yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt. 

 

Medierns kontaktperson er:

* Frank Olsen, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, 5162 3993

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.

8. april 2024

Nordjyllands Politi

36-årig mand varetægtsfængslet efter knivstik

Den 36-årige mand, der søndag aften blev anholdt i forbindelse med et tilfælde af knivstikkeri begået i Hobro, er i dag, den 8. april 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Offeret, en 35-årig mand, blev behandlet på sygehuset for sine skader, men han var dog ikke i livsfare. ​