Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Døgnrapport

26. september 2024 14:19

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapport 25.-26. september

Forsøg på bedrageri, bedrageri og tricktyveri. Her er et uddrag af døgnrapporten.

Forsøg på bedrageri, Helsingør

En 83-årig kvinde blev onsdag forsøgt bedraget, da en kvinde ringede til hende og udgav sig for at være fra politiet. Den falske politibetjent i røret oplyste, at en mand havde brugt den 83-åriges dankort. Det kunne den 83-årige ikke få til at passe, for hun havde alle sine kort i sin pung. Kvinden i røret forsøgte at få den 83-årige til at udlevere sine kontooplysninger, men kvinden bed ikke på. I stedet ringede kvinden klokken 11.04 til politiet og forklarede, at hun havde haft en svindler i røret.

 

Tricktyveri, Allerød

En 84-årig kvinde fra Allerød var omkring klokken 15 på vej ud til sin bil efter at have handlet i Netto på Allerød Stationsvej, da en kvinde tabte nogle småmønter. Den 84-årige begyndte at hjælpe med at samle mønterne op, da hun bemærkede, at en anden person pludselig kom tæt på. Herefter gik kvinden med mønterne videre, og den 84-årige kunne konstatere, at hendes pung var væk. Efterfølgende blev der hævet to store beløb ad to omgange. Signalement af kvinden: Dansk af udseende, 20-25 år, almindelig kropsbygning, brunt hår, talte dansk med udenlandsk accent.

 

Tricktyve er snu og finder på mange påskud for at komme i kontakt med dig.

Du kan sikre dig mod tricktyveri ved at følge disse råd:

  • Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig til dig
  • Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen
  • Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig sammen med dit betalingskort
  • Gå ikke rundt med store værdier
  • Lyn/luk din taske
  • Læg ikke din pung eller mobiltelefon fra dig på bordet, når du fx er på café

 

Bedrageri, Helsingør

En 79-årig mand ringede onsdag klokken 15.40 til politiet for at fortælle, at han om tirsdagen mellem klokken 19 og 21 var blevet ringet op af en kvinde, som påstod hun var fra Rigspolitiets IT-afdeling. Kvinden oplyste, at en mand fra Amager havde forsøgt indbrud på den 79-åriges netbank samt på 20 andre borgere. Under opkaldet oplyste den 79-årige diverse konto- og MitID-oplysninger. Senere mødte to yngre mænd op på den 79-åriges adresse og fik udleveret hans kreditkort. Banken har oplyst manden, at der efterfølgende er hævet et stort pengebeløb på hans konto.

 

Om udlevering af bankoplysninger

  • Nordsjællands Politi opfordrer til, at man aldrig udleverer oplysninger om sin bankkonto, betalingskort eller pinkode i telefonen.
  • Bliver man ringet op af en person, som udgiver sig for at være fra banken eller politiet, og som beder efter kortoplysninger, så læg på
  • Banker og offentlige myndigheder vil aldrig møde op på din bopæl og bede om at få dine bank- og kreditkort samt koderne til dem
  • Banker og offentlige myndigheder vil aldrig bede om dine bankkoder eller MitID-oplysninger over telefon, mail eller sms.

 

Spirituskørsel, Gilleleje

Onsdag klokken 18.51 blev en 68-årig mand fra Gilleleje sigtet for spirituskørsel, da han førte en knallert ad Tinkerup Strandvej i vestlig retning, selv om han var påvirket af spiritus over den tilladte grænse på 0,5. Han blev taget med til blodprøveudtagning.

 

Bedrageri, Helsingør

En 84-årig mand blev onsdag ringet op af en kvinde, som udgav sig for at være fra Rigspolitiet. Den falske politibetjent oplyste, at politiet arbejdede på en svindelsag, og det derfor var nødvendigt at spærre den 84-åriges kreditkort. Manden skulle lægge alle sine hævekort i en kuvert og skrive ”Rigspolitiet, Peter Bangsvej” udenpå. Den 84-årige oplyste desuden koder til kreditkort samt til MitID. Omkring klokken 21.00 blev manden ringet op af sin bank, som oplyste, at der var foretaget tostore hævninger på hans konto.

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

25. september 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapport 24.-25. september

Bedrageri, forsøg på bedrageri og euforiserende stoffer

24. september 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapport 23.-24. september 2024

Tyverier og trusler. Her er uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

23. september 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapport 22.-23. september 2024

Tyveri, sammenstød med en kronhjort og 615 bilister med en tung speederfod. Her er uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi