Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

8. oktober 2021 10:08

24-årig mand idømt forbud mod at opholde sig i nattelivet

Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi har netop ført sin første sag om opholdsforbud i nattelivet

En 24-årig mand er ved Retten i Helsingør idømt forbud mod at opholde sig på beværtninger, restaurationer og andre offentlige steder, hvor der serveres alkohol, samt i de nattelivszoner, som politiet har mulighed for at udpege.

Sagen er den første af sin art i Nordsjælland og er en følge af en lov, som trådte i kraft 1. juli 2021, hvor personer, der bliver dømt for visse typer af kriminalitet i nattelivet, kan få forbud mod at færdes og opholde sig i nattelivet. Det betyder dels, at den dømte person i tidsrummet mellem kl 24. og 05 ikke har lov til at opholde sig på barer, restauranter og øvrige steder, hvor der serveres alkohol dels, at vedkommende ikke må opholde sig i nogen af de nattelivszoner, som politiet udpeger og offentliggør på sin hjemmeside.

Sagen ved Retten i Helsingør drejede sig om en 24-årig mand fra Nivå, som blev dømt for at have slået og sparke flere personer ved Stürups Plads i Helsingør. Han blev også dømt for at have knust en rude på Stengade og for besiddelse af en mindre mængde hash til eget brug.

Den 24-årige fik en ubetinget fængselsstraf på fem måneder foruden et forbud mod at færdes og opholde sig i nattelivet i en periode på ni måneder. Han valgte at tage betænkningstid. 

- Jeg er yderst tilfreds med, at retten har valgt at følge Anklagemyndighedens påstande både med hensyn til strafudmåling og nedlæggelse af forbud mod at færdes i nattelivet, siger anklagerfuldmægtig Dersim Bicen fra Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi.

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

19. november 2021

Nordsjællands Politi

Mand anholdt efter groft overfald i Charlottenlund

Nordsjællands Politi har i løbet af fredagen søgt efter voldsom udadreagerende gerningsperson til et groft overfald, som fandt sted i Charlottenlund tidlig fredag morgen. Efter en større politimæssig indsats blev en 40-årig mand anholdt i området, og han er nu blevet sigtet for grov vold.

26. oktober 2021

Nordsjællands Politi

21-årig mand varetægtsfængslet for drab i Tisvildeleje

En 21-årig mand er netop blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for drab på en 55-årig kvinde

25. oktober 2021

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi inviterer til åbning af ny nærpolitistation i Helsinge

Mandag den 1. november slår Nordsjællands Politi dørene op til den nye nærpolitistation i Gribskov Kommune. Borgerne inviteres derfor på dagen til åbent hus ved nærpolitistationens lokaler i Helsinge, hvor blandt andet justitsministeren, borgmesteren og politidirektøren deltager. Der vil være mulighed for at få en rundvisning på nærpolitistationen, kigge nærmere på politiets køretøjer og ikke mindst hilse på de nye lokalbetjente.