Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

3. maj 2022 15:56

Den formodede gerningsperson bag brand på Helsingør Rådhus har meldt sig selv

Den formodede gerningsperson bag gårsdagens brand på Helsingør Rådhus har tirsdag eftermiddag meldt sig selv. Kvinden, der blev anholdt mandag aften i forbindelse med sagen, er blevet løsladt, idet hun formentlig ikke har noget med hændelsen at gøre.

Mandag eftermiddag gik brandalarmen på Helsingør Rådhus, og brandvæsenet og sidenhen Nordsjællands Politi blev kaldt til stedet. Her kunne det konstateres, at der i rådhusets foyer var blevet sat en brændende sportstaske indeholdende flere flasker husholdningssprit.

Den formodede gerningsperson bag branden har i dag tirsdag klokken 14.30 meldt sig selv til Nordsjællands Politi på politistationen i Hillerød.

Ilden i tasken nåede ikke at sprede sig synderligt, idet en rådhusbetjent hurtigt fik flyttet tasken udenfor på nogle brosten, hvorefter han fik slukket ilden med en brandslukker.

- Det var både hurtigt og modigt reageret af den snarrådige rådhusbetjent, og skaderne på bygningen endte med at være begrænsede, ligesom ingen personer kom noget fysisk til. Alligevel ser vi på episoden med stor alvor, og vi ser positivt på, at den formodede gerningsperson nu har meldt sig selv, fortæller politiinspektør Uffe Stormly fra Nordsjællands Politi.

Politiets indledende efterforskning viste, at tasken var blevet placeret på rådhuset af en mand, og at en kvinde muligvis havde noget med episoden at gøre, og i løbet af aftenen blev den pågældende kvinde anholdt.

Kvinden er sidenhen blevet løsladt igen tirsdag, da afhøringen af hende og Nordsjællands Politis øvrige efterforskning indikerer, at kvinden ikke har noget med sagen at gøre.

Nordsjællands Politi skal nu tage stilling til, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør i løbet af onsdagen.

I løbet af mandag aften blev der stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor brandvæsnet ankom til stedet en del hurtigere end Nordsjællands Politi, og om dette forklarer Uffe Stormly:

- Da brandalarmen på rådhuset gik i gang, var det kun brandvæsenet, der i første omgang automatisk blev tilkaldt via alarmsystemet. Sidenhen blev det vurderet ude på stedet, at politiet også skulle involveres i hændelsen, hvorefter politiet blev tilkaldt. Det kan altid diskuteres, om politiet når hurtigt nok frem efter en modtaget anmeldelse, og vi skal her til eftermiddag have et møde med Helsingør Kommune om hændelsesforløbet, og hvad der kan læres af episoden, slutter Uffe Stormly.

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

Flere nyheder

23. maj 2022

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi inviterer til åbning af ny nærpolitistation i Nivå

Fredag den 3. juni slår Nordsjællands Politi dørene op til åbent hus i den nye nærpolitistation i Nivå, hvor blandt andet justitsministeren, borgmesteren og politidirektøren deltager. Der vil være mulighed for at få en rundvisning på nærpolitistationen, se nærmere på politiets køretøjer og ikke mindst hilse på de nye lokalbetjente.

14. marts 2022

Nordsjællands Politi

Person fundet død i Helsingør Nordhavn - formentlig tale om savnet 16-årig ung mand

En mand er mandag eftermiddag fundet død i vandet i Helsingør Nordhavn. Det er Nordsjællands Politis formodning, at der er tale om den 16-årige unge mand, som har været meldt savnet siden lørdag.

30. januar 2022

Nordsjællands Politi

Politi, hjemmeværn og beredskaber er stadig i gang i Nordsjælland

Selvom Malik er begyndt at tabe pusten, er der nok at gøre i Nordsjælland, hvor der bliver holdt særligt øje med vandstanden i Roskilde Fjord og Isefjorden.

Forslag